Skocz do zawartości
IGNORED

Mustang vs Camaro vs Challenger

Therion

Mustang vs Camaro vs Challenger  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który chciałbyś mieć?

• Mustang
      10
    • Camaro
      3
    • Challenger
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jeszcze Charger ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Przyznam ze juz kilka razy chodzil mi po glowie mustang v8 ... ale malzonka skutecznie wybija mi takie pomysly z glowy;-)

Ma ktos z Was znajomosci za wielka woda? Jak wyglada procedura sciagniecia auta z Usa?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

podobno żeby mustang dogonił Chargera musiał mieć z niego silnik:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A po co z usa ? Tu jest już ściągnięty i czeka :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta cena, to ktoś się "niechcący" machnął z przecinkiem nie w tym miejscu co trzeba?

Czy może komuś sufit na głowę upadł i liczy, że zarobi bańkę na tej kupie gruzu...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A po co z usa ? Tu jest już ściągnięty i czeka :)

Ukryta Zawartość

Niestety nie takiego szukam, zreszta ta cena jak kolega wyzej zaznaczyl to chyba z sufitu...

Ja bym kupil z rocznika 2006-2008 GT 4.6 V8 .

Fajnie jak by to nie byl topielec lub skladak z 2 innych sztuk;-)

Te z polski sa tansze w wiekszosci niz te z hamerykanskiego ebaya... a powinno byc odwrotnie...

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Bo do Polski przywozi się uszkodzone. I tu już wszystko zależy od polityki ściągającego. Jedni składają z 2ch części, inni biorą lekko bite, dużo się przy tym nie narobią, ale wyrobią sobie markę u kupujących (znam jednego takiego). W USA robocizna wychodzi drogo, dlatego różne takie auta powypadkowe firmy ubezpieczeniowe sprzedają za granicę. Wszystko zależy, jak był bity, ale ja uważam, że da się trafić dobre auta.

Dlatego wolalbym zaryzykowac sciagniecie takiego auta z usa niz kupic na naszym rynku.

Ostatnio widzialem sztuke na allegro z 2007 roku za 45 tys do oplat czyli jakies 15 000 $ . Te same roczniki na ebay usa riwniez kosztuja ok 15000$ i wiecej... Nie ma bata ze ten z polski nie jest bity. Prezeciez handlarz nie robi to charytatywnie...

No ale jak pisze do niego to oczywiscie auto bezwypadkowe.. Niestety moja wiedza jest marna i nie wiem jak sprawdzic pochodzenie takiego amerykanca...

wszystko zależy. Lekko bity na aukcji można kupić dużo taniej, poza tym łatwiej go oclić, bo bity, to wartość niższa. Domyślam się, że na takich aukcjach jest też mniejsze wzięcie aut z takimi silnikami z powodu obecnych cen paliw. I nie wiem, czy opłaca się ściąganie 5latka, trochę stary, opłaty są sporo wyższe.

ja bym celował w cos takiego:

Ukryta Zawartość

zresztą wejdź sobie na copart.com i sam zobacz, jak to wygląda.

Ukryta Zawartość

Który fajniejszy?

Pytam o wersje "normalne".

2010-ford-mustang-gt-coupe-2010-chevrolet-camaro-ss-and-2009-dodge-challenger-r-t-photo-277950-s-520x318.jpg

Z wygladu to chyba Challenger RT. Amerykanskie fury sa fajne, bo sa tanie :) Za kase takiej widlastej osemki u nas kupisz jakas zwykla BMW 5 czy jakies Audi A6.

?👈

wszystko zależy. Lekko bity na aukcji można kupić dużo taniej, poza tym łatwiej go oclić, bo bity, to wartość niższa. Domyślam się, że na takich aukcjach jest też mniejsze wzięcie aut z takimi silnikami z powodu obecnych cen paliw. I nie wiem, czy opłaca się ściąganie 5latka, trochę stary, opłaty są sporo wyższe.

ja bym celował w cos takiego:

Ukryta Zawartość

zresztą wejdź sobie na copart.com i sam zobacz, jak to wygląda.

Dzieki za link do tej strony. To jakas wyszukiwarka?

Wiesz myslalem o tych roczniakach bo na tyle bylo by mnie max stac. Nie znam sie na sprowadzaniu aut i nie wiedzialem ze aut 5 letnich to juz nie bardzo sie oplaca sciagac...

Ukryta Zawartość

copart to najbardziej znane aukcje online aut w USA głównie od ubezpieczycieli. Czyli ubezpieczyciel wypłaca wartość całego auta, zabiera rozbitka i sprzedaje tu. Tylko uważaj, żeby nie wylicytować ;) Teraz chyba łatwiej dostać możliwość licytowania. To są takie prawdziwe aukcje, 5s bez oferty i sprzedane, aukcje trwają często poniżej minuty.

A te auta w polsce i europie mają niskie ceny, bo jednak malo kto chce dwudrzwiową landarę z silnikiem od ciężarówki (to musi palić, jeśli waży prawie 2t).

Przypatrze sie tej stronie ;-)

Jak wylicytuje to trzeba sobie zalatwic kontener czy te firmy pomagaja w jakis sposob? Wiem ze sa firmy w pl ktore sciagaja wskazane auta przez kupujacego... Czy wiecie ile taka usluga moze w przyblizeniu kosztowac?

pozdr

poczytaj, być może za opłatą robi to copart, ale prościej zrobić to przez pośrednika z polski, który wszystko ogarnie. Kontener to 1500USD, u pośrednika może być taniej, jeśli na raz płyną dwa auta.

zresztą tu na forum zajmował się tym tomek7776, zapytaj go.

Z obecnej generacji "muscle cars" najlepszy jest Mustang, nawet w wersji V6. Sztywna os zostala dopracowana do perfekcji i pod wzgledem manier torowych niewiele ustepuje najlepszej konkurencji europejskiej.

Camaro jest za ciezkie, a Challenger to moze jedynie zaimponowac komus wygladem (zalezy tez od gustu).

Ok, nie siedze tak w BMW zebym wiedzial ze najnowsze M5 nie ma juz V10. Ma za to dwa turbo i nie jest to bezposrednie porownanie dla wolnossacego V8. Zdreszta gdybym chcial kupic coupe to kilkanascie cm w dlugosci robi dla mnie mniejsza roznice niz nadwozie czterodzwiowe.

Jezeli jednak masz dostep do jakiegosc bezposreniego porownania nowego M5 z Mustangiem, to chetnie obejrze/przeczytam.

poczytaj, być może za opłatą robi to copart, ale prościej zrobić to przez pośrednika z polski, który wszystko ogarnie. Kontener to 1500USD, u pośrednika może być taniej, jeśli na raz płyną dwa auta.

Dzieki za info. Zapytam forumowicza jak to wyglada + jak z clem itp...

Cena ostateczna pewnie wyjdzie wieksza ale jest szansa ze auto bedzie lepiej utrzymane...

zresztą tu na forum zajmował się tym tomek7776, zapytaj go.

M3 jednak szybsze :)

Niby oba to dwu drzwiowe coupe, ale Mustang wymiarami bardziej pasuje tu do M5, ktore jest szybsze od M3.

Tylko czy w tym wszystkim chodzi o szybkość? A gdzie tu się ścigać? Mi bardziej chodzi oryginalność (żeby mieć coś innego niż reszta - nie spotykać tego samego auta co chwile) ale przede wszystkim o fun.

BMW, Audi i Merc mnie nie kręcą, wiec pomyslalem o czyms takim.

A co do spalania, to niektóre SUVy palą więcej.

Jezeli mowimy o wygladzie to hamerykanskie fury zawsze przyciagaja wzrok;-)

Bmw czy porsche 911 to juz bardzo popularne auta na naszych drogach i nie ma czym sie podniecac;-) Przynajmniej kilka razy dziennie gdzies sie przewinie...

A takiego mustanga czy dodge ram w najwiekszej wersji ze 200 m juz widac jak sie toczy;-)

...Mi bardziej chodzi oryginalność (żeby mieć coś innego niż reszta - nie spotykać tego samego auta co chwile...

W takim wypadku Challenger. Mustangów sporo w Polsce jeździ, Camaro właśnie pojawiło się w polskich salonach, więc wybór oczywisty.

Nie bez powodu nikt nie kupuje Challengera. Jedyna zaleta tego samochodu to to ze mozna latwo zalozyc kola z felgami wiekszymi niz 20 cali, ale chyba nie chcesz byc az tak orginalny?

Jezeli ten samochod nie musi byc najszybszy, to nowe V6 spokojnie wystarcza. Mocy ma wiecej niz V8 4.6 (model do 2009 roku) a spalanie jest podobne jak w sedanach V6. Mozna miec takiego juz za ~$25k z jakims pakietem torowym (letnie opony, lepszy zawias).

Lepiej miec samochod z nowoczesnym silnikiem, wieksza moca, lepszymi osiagami i malyl zuzyciem paliwa czy ten sam samochod ze starym silnikiem,mniejsza moca, gorszymi osiagami i wiekszym zuzyciem paliwa?

Na ulicy i tak 99.99% ludzi sie nie zorientuje w roznicy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.