Skocz do zawartości
IGNORED

Masz Procaba ? Zmień na Linna - rada dla antykablarzy

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

efekt ? wszystko na plus ! różnicę słychać od razu ! szczerze polecam .... panowie uwierzcie w końcu w magię kabli .... a sprzęt wcale nie drogi: lampa Music Angel, CD Cambridge Audio D500se, kolumny Proac studio 100 i interconect ixos 103. pozdrawiam

Panie IGNAC, w takim razie wygrał pan milion dolarów!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/czy-forum-ma-sens_91869.html/page__p__2399999#entry2399999

Napisano 12.02.2012 - 21:56

proste pytanie ale trudna odpowiedź choć ja coraz bardziej skłaniam się ku odpowiedzi że NIE.

każdy ma inny gust, jedni chwalą tamto, drudzy cos innego, jeden mało słyszał drugi dużo, jeden nie ma pojęcia co to scena, drugi woli mocny bas.

prawie każdy nowy wątek kończy się totalną rozbieżnością zdań lub/oraz kłótnią o swoje racje. do tego pojawi się od czasu do czasu "lokowanie produktu" i jest git :)

co o tym sądzicie ?

Napisano 12.02.2012 - 23:21

ja także zaczynałem od forum, ale niestety jak zdobyłem jakies tam doświadczenie (bo to i tak kropla w morzu) to ciężko było mi się zgodzić z wieloma opiniami na tym forum. wiele urządzeń mi się podobało w przeciwieństwie do opinii na forum i odwrotnie. kwestia konfiguracji ? doświadczenia ? czyli znowu sie sprowadza do jednego .... forum to namiastka tego co powinniśmy wiedzieć o audio

moim zdaniem forum "otwiera oczy" a to wszystko, reszta to łuk szczęścia, wymiana klocków co 2 miesiące itp itd

* pogrubienia moje ;)

Panie IGNAC, w takim razie wygrał pan milion dolarów!

Ukryta Zawartość

ha wygral, jak by przyszlo co do czego to by polegl w tescie porownawczym... wyobraznia tworzenie dzwiekow i obrazow u ludzi jest najbardziej rozwiniete, potrafi nawet dodawac barwy szczegoly kolory jak i ruch... mowiac po chlopsku: jak sobie ubzdurasz to nawet miedzy kablem x i y (oczywiscie tym samym) mozesz uslyszec roznice w barwie szczegolach jak i wiekszosci innych parametrach dzwiekowych

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

ha wygral, jak by przyszlo co do czego to by polegl w tescie porownawczym

A ja myślę ze pod taką presją to nie ma mowy o jakimkolwiek porównaniu a już na pewno nie kabli. Dlatego w tym teście jeszcze nikt nie wygrał takie jest moje zdanie.

A ja myślę ze pod taką presją to nie ma mowy o jakimkolwiek porównaniu a już na pewno nie kabli. Dlatego w tym teście jeszcze nikt nie wygrał takie jest moje zdanie.

Jaką presją ? Nikt ci nie każe się stresować, możesz się przecież rozluźnić i rozkoszować ogromnymi zmianami w zależności od kabla, przecież jedynie głuchy mógłby nie wychwycić tak oczywistych różnic, nieprawdaż ? ;-)

Zyzio, odróżniłeś już w ślepym teście wyłączony generator 7,62Hz od włączonego? Przynieś to cudo do kogoś, kto twierdzi, że słyszy w swoim systemie zmiany okablowania i pokaż jak słyszysz infradźwięki w postaci elektromagnetycznej. Albo wpływ owych na fale akustyczne z zakresu słyszalnego. Dla mnie to wyższa szkoła jazdy, przy której różne brzmienie kabli USB to pikuś do ogarnięcia.

Zyzio, odróżniłeś już w ślepym teście wyłączony generator 7,62Hz od włączonego? Przynieś to cudo do kogoś, kto twierdzi, że słyszy w swoim systemie zmiany okablowania i pokaż jak słyszysz infradźwięki w postaci elektromagnetycznej. Albo wpływ owych na fale akustyczne z zakresu słyszalnego. Dla mnie to wyższa szkoła jazdy, przy której różne brzmienie kabli USB to pikuś do ogarnięcia.

Może bym nie odróżnił, ale ja to mówię wprost....po prostu subiektywnie wydaje mi się, że jestem lepiej skupiony z włączonym generatorem, podobnie subiektywnie wydaje mi się, że dany kabel mi lepiej pasuje, ale ślepego testu i tak bym nie przeszedł......i ty też byś go nie przeszedł...bo mądralińskich było wielu, ale przychodzi co do czego to popiskują jacy to oni byli zestresowani.....

Poza tym jak osoba ciągnąca i sprzedająca druty zawsze pójdziesz w zaparte, że słyszysz...do czasu ślepego testu, którego boisz się jak diabeł święconej wody, bo wtedy już owe oczywiste różnice już nie są takie oczywiste i trafia się ledwo czy nawet mniej niż 50 %.....

Ale tu nie chodzi o to by robić kolejny wątek antykablarski....autor tematu się cieszy i niech tak zostanie....

A ja z kolei mam coś takiego na okrągło - mógłbym wręcz przysiąc, że słyszę spore zmiany w systemie, a gra ciągle ten sam zestaw.

To wpływ samopoczucia, nastroju dnia, a może coś innego zjadłem na obiad ? :)

A ja z kolei mam coś takiego na okrągło - mógłbym wręcz przysiąc, że słyszę spore zmiany w systemie, a gra ciągle ten sam zestaw.

Eee tam, prąd się w gniazdku zmienia. Późnym wieczorem jest najbardziej audiofilski.

Jaką presją ? Nikt ci nie każe się stresować, możesz się przecież rozluźnić i rozkoszować ogromnymi zmianami w zależności od kabla

W domciu na kanapie o tak jeszcze zimne piwko do tego i można się wsłuchiwać w kable godzinami :) ale w takim teście gdzie zapewne kilku gości gapi się na ciebie jak na idiotę, chyba bym się nie rozkoszował i nie rozluźnił :)

Gość

(Konto usunięte)

W domciu na kanapie o tak jeszcze zimne piwko do tego i można się wsłuchiwać w kable godzinami :) ale w takim teście gdzie zapewne kilku gości gapi się na ciebie jak na idiotę, chyba bym się nie rozkoszował i nie rozluźnił :)

A np. kiperzy jakoś potrafią... :)

I tym bardziej, że przecież, jak ładnie zacytował niektórych "złotouchych" kolega,

jedynie głuchy mógłby nie wychwycić tak oczywistych różnic, nieprawdaż ? ;-)

Cóż, "złej baletnicy to i rąbek u spódnicy"... ;)

Hehe mam dokładnie to samo :)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Choć i tak czasami kończy się na wypiciu kielicha GORCZYCY.

I wtedy PIORUNEM łeb się posypuje,

za popełnioną głupotę SROMotnie żałuje.

Bo gdyby nie ŁUK KARDYNALSKI,

i DIECEZJI pycha,

GORCZYCY by nie było,

ino miodu micha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.