Skocz do zawartości
IGNORED

Czy nadal warto wyjeżdzać za granicę ?

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

Przed 10 lat ciezko tak wegetowac.

...cos kosztem czegos Ty masz dzis oni beda mieli jutro...

Tylko ze ja mam mlodosc dzis a oni jej ''jutro'' juz nie beda mieli , ot taka roznica:)

O mieszkaniach w Uk mozna by ksiazki pisac co sie widzialo:)

ALe sa i fajnie utrzymane tylko ze troszke kosztuja- ladny 3 pokojowy aparamencik z 2 balkonami z widokiem na tamize 5 minut jazdy od mojej ''siedziby'' to koszt 1 miliona zlotych... ehhh

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

W sumie patrzac na zarobki to... w UK taniej ale ja mieszkam 40 km od stlicy a Ty bys mial apartamencik w samej stolicy:)

W londynie za taki aparatmecik to pewnie ok 2 baniek... :)

I kiedy ja mam to odlozyc kiedy ''choroba'' zwana gonienie kroliczka sie powieksza ?:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gość partick

(Konto usunięte)

3 pokojowy czyli 2 bedroom flat?

ale £200,000 to i tak niedużo jak na Londyn - aż mi się nie chce wierzyć, że tak ceny spadły.

PS. czyli z widokiem na Tamizę, ale 25 mil od Londynu, ok :)

Tak typowe 2 bed z dwoma dwuosobowymi sypialniami. Dokladnie 25 mil od Londynu;-) W sumie nawet lepiej bo jest spokoj a jak trzeba zazyc "stolycy" to 25 minut i na miejscu;-)

ladny 3 pokojowy aparamencik z 2 balkonami z widokiem na tamize 5 minut jazdy od mojej ''siedziby'' to koszt 1 miliona zlotych... ehhh

Chyba funtów kolego funtów :)

piwo lech z Tesco ok £2

Tyskie ASDA 1.50 funta.

Wynajecie domu 3 pokojowego to ok 1000f + wszystkie rachunki

Chyba 1300 + rachunki Council tax ok 120f + gas, prąd, woda. (4 strefa Londynu)

Chyba funtów kolego funtów :) Tyskie ASDA 1.50 funta.
Nie , mowie w zlotowkach:) Akurat ten kolo mnie na ktory mam chrapke to cena wywolawcza 200 000 fucikow. Kilka fotek ponizej... Co do piwka to u nas w kazdym '' polskim'' sklepie kazde polskie piwko funcik.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11813-0-06113800-1341863655_thumb.jpg

post-11813-0-10599400-1341863656_thumb.jpg

post-11813-0-11355800-1341863657_thumb.jpg

post-11813-0-20473200-1341863658_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak sie dobrze poszuka i zakreci to mozna znalesc godnie. my np (ja plus zona) kupilismy nowy 2 bedroom flat w malym bloku za 185k. 64m2,balkon,miejsce w garazu plus kuchnia w wyposazeniu, w london oczywiscie na pograniczu 2-3 strefy SE.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Nie , mowie w zlotowkach:) Akurat ten kolo mnie na ktory mam chrapke to cena wywolawcza 200 000 fucikow. Kilka fotek ponizej... Co do piwka to u nas w kazdym '' polskim'' sklepie kazde polskie piwko funcik.

To przepraszam, faktycznie Tamiza jest troszkę dłuższa niż centrum Londynu :) pomyślałem o mieszkaniach na przeciwko Hyde parku, tam milion to zaliczka :).

Widzicie jak ceny idą w dół ... już browar za funta :) ale i tak kolega który niedawno przyjechał do nas z Niemiec mówił, że żarcie i picie strasznie drogie w Anglii ...

...bylem w Ladku- Ladku Zdroju dwa razy...za skarby swiata nie chcialbym tam mieszkac...o kupowaniu flatow nie wspomne...a widok na River Dove wole...

...wsi spokojna wsi wesola...(angielska of'course)

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

...bylem w Ladku- Ladku Zdroju dwa razy...za skarby swiata nie chcialbym tam mieszkac...o kupowaniu flatow nie wspomne...a widok na River Dove wole...

...wsi spokojna wsi wesola...(angielska of'course)

cos za cos kolego. london lepiej placi i daje mozliwosci ale z drugiej strony wieczny chalas,tlum,komunikacja,ceny nie kazdemu moze przypasc do gustu

To przepraszam, faktycznie Tamiza jest troszkę dłuższa niż centrum Londynu :) pomyślałem o mieszkaniach na przeciwko Hyde parku, tam milion to zaliczka :).

Widzicie jak ceny idą w dół ... już browar za funta :) ale i tak kolega który niedawno przyjechał do nas z Niemiec mówił, że żarcie i picie strasznie drogie w Anglii ...

W sumie jedzenie i picie to akurat w uk nie jest najdrozsze:)

Wlasnie ceny najmu/zakupu mieszkania rujnuja budzet domowy...

Za godzine pracy moza niezle sie schlac dobrym polskim piwem heh:)

Londyn - na wycieczke ok ale do zamieszkania za zadne skarby, ja wole wioskowe klimaty takie jak zamiescilem wyzej fotke...

london lepiej placi i daje mozliwosci

...czy lepiej to moglibysmy porownac ale ze sie lepiej placi(za zycie) w Londynie to pewne...mozliwosci pelna zgoda

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

mozemy porownac ;) moja firma, nie bede sie wdawal w szczegoly ale ma blisko 40 siedzib po calej wyspie plus dubaj i ny placi za moje stanowisko o 9k mniej w manchester niz w london i az o 11k mniej w leeds. mowa oczywiscie o stawkach rocznych. dziwne ale prawdziwe :)

dobra firma, uczciwie płacą.

a w Szkocji ma oddziały? - o same płace mi chodzi.

w Aberdine jest siedziba ale malutka, to by bylo tyle z szkocji.

Gość partick

(Konto usunięte)

Pewno jakiś Rusek kupił. :)

..nie pomijajmy kwestii dzieciakow, czesto gesto urodzone lub od malego wychowane na emigracji, wracajac do Polski tez maja przerabane Bo tak naprawde to tacy z nich Polacy jak ze mnie Hamerykanin.

Ja byłem gotów wrócić do PL 2 lata temu. Dostałem po prostu rewelacyjną propozycję jak na polskie warunki.

Ale gdy zacząłem dyskutować sprawę z rodziną to usłyszałem od dzieci "ZAPOMNIJ!" My nie wracamy.

Więc wygląda na to, że po prostu tu utknąłem, przynajmniej póki dzieci nie pokończą studiów. :)

No i OK - nie narzekam.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość partick

(Konto usunięte)

Pewno jakiś Rusek kupił. :)

Grażyna Kulczyk

Ja byłem gotów wrócić do PL 2 lata temu. Dostałem po prostu rewelacyjną propozycję jak na polskie warunki.

Ale gdy zacząłem dyskutować sprawę z rodziną to usłyszałem od dzieci "ZAPOMNIJ!" My nie wracamy.

Więc wygląda na to, że po prostu tu utknąłem, przynajmniej póki dzieci nie pokończą studiów. :)

No i OK - nie narzekam.

Irlandia fajna jest - coś jak Szkocja dla mnie :)

ale Anglii jakoś nie polubiłem... może Mazur mi brak ;)

Ja z Pomorza to prawie jak Mazury... wiem o co biega. Jak ktoś ma te lasy i jeziora we krwi to już mu tak zostanie...

Ja już za 2 tyg biorę dawkę przypominającą... :)

A w Dublinie leje już 48 godzin nonstop...

...no i wlanie zeby nie ta kasa to by wszyscy siedziali na Mazurach, nad morzem,w Tatrach, lasach i na nizinach...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na szczęście lubię deszcz bo inaczej bym tu zwariował.

Ale co tam... trwa odliczanie do urlopu! :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.