Skocz do zawartości
IGNORED

A co sadzicie o odtwarzaczach CD Pioneera ????? mam zamiar taki kupic

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem troche Pioneera i starsze i nowe modele oczywiscie nalepiej wypadaja PD 9x i PD 7X

ale sa drogie . Z cen przystępnych najlepszy to PD 9700 i nie powstał lepszy w tym przedziale cenowem (1000DM) u Pioneera do dzisiaj Ewentualnie 901, 801 ,06, ale tutaj juz wysokie tony nie sa takie naturalne .

Najbardziej mi sie podobał PDS-06 moim zdaniem jden z bardziej udanych klockow pionera z ostatnich lat..ale te starsze PD77 labo PD95 chłopie co to byly za klocki złoto,miedź drewno tysiace kondensatorów...mechanika sam miodzio....

Aaa i dodam kiedys naprawialem cd pionera pd4300 siadł tam element napedzajacy laser zatarl sie ze starosci ale laser tam to nawet drewno by przeczytal takie ogniskowanie mial..rewelacja..

A co sadzicie o odtwarzaczach CD Pioneera ????? mam zamiar taki kupic

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Pioneery nie są może z brzmienia zbyt audiofilskie, ale są za to niezawodne i trwałe.

Miałem kiedyś model PD-8700, który przez 10 lat służył mi bez problemów.

Polecam ze starych modeli właśnie ten, oraz PD-9700 lub jeszcze PD-S06.

Zero szóstka to chyba najbardziej udany model z ostatnich lat. Niestety, nie jest już produko-wany. Dźwięk w skali 1-10 obstawiłbym na 6-7. Warto szukać i można go sobie zmodyfikować.

Transport "stable platter mechanism" za te pieniądze jest fantastyczny. Używany "06" osiąga

cenę do 1300 złotych. Niższe modele nie są godne najmniejszej uwagi. Pozdrawiam! :)

a co sadzisz o modelu pioneer PD-S501 ???

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Model 501 jest niezły. Szkoda tylko, że ma stary przetwornik d/a jednobitowy. Można się

bawić w tuning. Używany można kupić za nie więcej niż 400 złotych. Drożej nie warto.

Pioneery grają trochę konturowo, czyli głównie wyeksponowany dobry bas i lekko wyostrzone

wysokie tony. Natomiast średnica jest czasami monochromatyczna i raczej oddalona.

Modele u Pioneera zmieniają się często, ale charakter brzmienia pozostaje niezmienny

od lat. Moim faworytem był kiedyś PD-S06. Uważam go za najlepsze osiągnięcie Pioneera

ostatniej dekady jeśli chodzi oczywiście o stosunek ceny do jakości. Jeśli chodzi o nowe

odtwarzacze kompaktowe Pioneera to niestety badziewie. Miałem tego PD-707 i uważam,

że do pięt nie dorasta starszym braciom. Wielkie, ciężkie pudło, które w środku jest puste.

Cwaniacy od chińskiego marketingu dociążyli go stalową płytą na dnie. Celowo, aby zrobić

kupującego w bambuko - że niby taki ciężki to musi być napakowany elektroniką - a tam

jedna mała płytka, transformatorek jak pudełko zapałek i napęd. Dziś Pioneer robi tylko kino

domowe. Stereo ich nie obchodzi. Walą masówę-komerchę na całego. Szkoda. Pozdrawiam!

CD-ki Pioneera są ze wszech miar godne polecenia. Przede wszystkim ze względu na trwałość (kilkanaście lat bezawaryjnej pracy przy intensywnej eksploatacji). Co do brzmienia - warto pokusić się o tuning, ale tylko analogowej części. Miałem kilka odtwarzaczy Pioneera, ze wszystkich byłem bardzo zadowolony. Co można polecić? Zakup któregoś z serii PD-90? (można trafić egzemplarze znacznie poniżej 1000 zł) i ewentualne poprawienie.

• 35 lat później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Michal a Ty dalej z tym 7700???? Zdaje sie ze mi nie wierzysz:(:(:(:( Twoja stara 501-ke ktora zreszta sam Ci zalatwialem bije na glowe. Ty sie wciaz wypytujesz. Pozdrawiam. Rafal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.