Skocz do zawartości
IGNORED

PIES- najlepszy przyjaciel audiofila

fish75

Rekomendowane odpowiedzi

Do zainicjowania tego watku natchnal mnie idylliczny(nmie wiem czy jest takie slowo) wpis usera Thorogood'a ktory pozwole sobie przytoczyc

''Siedzę sobie przy stoliku pod brzozami.

Cisza, spokój.

Ptaszki ćwierkają, psy sr**ą po kątach, pszczółki brzęczą.

Tylko ja i zimniutkie, pyszne, świeżuteńkie, niepasteryzowane , prawdziwe PIWO !!!! ''

No to jakie te psy posiadacie drodzy userzy? Co w nich takiego? Moze jakies fotki?

Osobiscie przez 12 lat mialem wyzla niemieckiego szorstkowlosego ...fajne to bylo bydle ale mu sie zeszlo ze starosci. W niedalekiej przyszlosci mam zamiar nabyc kolejnego...moze macie jakies namiary (papiery zbedne)....

No, to do dziela!

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

https://www.audiostereo.pl/topic/95250-pies-najlepszy-przyjaciel-audiofila/

Mój byczek - 2,5 kg, praktycznie słucha ze mną na okrągło :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

...czy obecnosc psa nie wplywa zle na akustyke? moze cos absorbuje ...lub nie daj Boze odbija...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Kiedyś moja ciotka miała czarnego spaniela o imieniu "Neska". Kuzynka uczyła się wtedy grać na pianinie, czasem siadała przy okazji spotkań rodzinnych i grała coś tam, np. kolędy w okresie zimowym. Pies siadał wówczas (a w zasadzie suczka to była) przy grającej kuzynce i "śpiewał". Wycie psa budziło powszechną wesołość i za plecami kuzynki mówiliśmy, że nawet pies tego nie może słuchać i wyje z rozpaczy.

Wiele lat później moja córka miała pieska wielorasowego, któremu nomen omen dała na imię "Chochlik". Pies uwielbiał słuchać, jak córka - chodząca wtedy do szkoły muzycznej - gra. Zawsze przybiegał i kładł się jej pod nogami. Jednak miał jeszcze większą pasję niż słuchanie. Uwielbiał suczki. Zakończył życie zgodnie z porzekadłem "nie oglądaj się za d..., bo głowę stracisz".

Moje psy to gończy polski pierdołowaty i fuckin' terrier.

...moja wyobraznia oszalala...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Ja miałem córkę - Andrę, jamniczkę miniaturę. Dwanaście wiosen miała, zanim serce odmówiło posłuszeństwa :( Chyba już nie będę miał psa, za bardzo bolało ...

Ja miałem córkę - Andrę, jamniczkę miniaturę. Dwanaście wiosen miała, zanim serce odmówiło posłuszeństwa :( Chyba już nie będę miał psa, za bardzo bolało ...

... wiec czas uszczesliwic nastepnego

Wrzucałem już kiedyś do klubu marantza ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ja swoim pociechom muszę i chciałbym jakiegoś umilacza kupić. Jaką rasę byście mi polecili. Żeby mi ogródka za bardzo nie zdemolował. Od razu dodam że będzie mieszkał na zewnątrz. Zimą mógłby w ciepłej piwnicy pomieszkiwać.

Ja swoim pociechom muszę i chciałbym jakiegoś umilacza kupić. Jaką rasę byście mi polecili. Żeby mi ogródka za bardzo nie zdemolował.

....zeby pies stal sie 'umilaczem' i nie demolowal ogrodka potrzeba wiele czasu, cierpliwosc i wlasciwego podejscia oraz konsekwencji w dzialaniu...unikaj ras bojowych ...moge polecic wyzla - moj syn wysypial sie na nim doskonale

'taki pies jaki jego wlasciciel'

Ja swoim pociechom muszę i chciałbym jakiegoś umilacza kupić. Jaką rasę byście mi polecili. Żeby mi ogródka za bardzo nie zdemolował. Od razu dodam że będzie mieszkał na zewnątrz. Zimą mógłby w ciepłej piwnicy pomieszkiwać.

umilacz dla dzieci a mieszka na świeżym i jeszcze ma nie kopać - same sprzeczności

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jedyna kobieta której ufam bezgranicznie ( przy okazji psunia ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

...maszy1968 preferuje srebrne...a twoj?

Mój zdecydowanie srebrzoną miedź. :)

duży niepokój, pies ma minę jakby Kotza słyszał :(

Żaden tam niepokój... on słucha krytycznie. :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

moja reaguje na dobrze podaną góre i rozdzielczość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.