Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz BD porównywalny do CD Primare D30.2

piomisk

Rekomendowane odpowiedzi

w stereo gra dobrze z dużym plusem

A mógłbyś napisać co to znaczy? Jakiś punkt odniesienia? Od którego CD gra lepiej a przynajmniej tak samo?

Ja osobiście porównywałem PS3 jako odtwarzacz BD do SACD Marantza SA8003 i Marantz był lepszy aczkolwiek nie była to różnica powalająca. Bardziej zauważalna byłaby dopiero przy ciągłym słuchaniu, tzn. Marantza słuchałoby się przyjemniej.

Witam,chciałbym się dowiedzieć czy jakiś odtwarzacz BD zagra w stereo porównywalnie albo lepiej od odtwarzacza CD Primare D30.2.

Dobrze przerobione. Temat ćwiczyłem na BD Sony, nie licząc iluś tam odtwarzaczy DVD. Z marszu grał znośnie, ale czy to poziom CD do 10000zł był, to wątpię.

Oppo Bdp-95 lub wersja BDP-93 NuForce Xtreme Edition.

zapraszam na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja osobiście porównywałem PS3 jako odtwarzacz BD do SACD Marantza SA8003 i Marantz był lepszy aczkolwiek nie była to różnica powalająca. Bardziej zauważalna byłaby dopiero przy ciągłym słuchaniu, tzn. Marantza słuchałoby się przyjemniej.

Przy ciągłym słuchaniu, następuje zmęczenie aparatu słuchu - więc jeszcze trudniej jest wyłapać różnice.

moje porównanie nie jest duże, CA gra zdecydowanie lepiej niż . Denon DVD 1920 i Blu ray panasonic BD 10, ale to sprzęt multi i lepiej niż CD Sony XE 670 ,który miałem do SACD, jakość płyt SACD w CA nie jest tak spektakularnie lepsza jak CD, gdzie różnicę słyszałem wyraźnie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oppo Bdp-95 lub wersja BDP-93 NuForce Xtreme Edition.

zapraszam na odsłuchy

Zastanawiam się czy ekipa Q21 słyszała w ogóle kiedyś Primare D30.2. Poza tym nie przeceniałbym odtwarzaczy Oppo.

Przy ciągłym słuchaniu, następuje zmęczenie aparatu słuchu - więc jeszcze trudniej jest wyłapać różnice

Kolega mnie nie zrozumiał, albo ja się nieprecyzyjnie wyraziłem:) Nie chodziło mi o słuchanie ciągłe jednorazowe, ale takie np tygodniowe osłuchanie się z charakterem brzmienia danego urządzenia.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zastanawiam się czy ekipa Q21 słyszała w ogóle kiedyś Primare D30.2. Poza tym nie przeceniałbym odtwarzaczy Oppo.

Użytkuję Oppo 93 a 95 miałem jakiś czas w domu.

Oppo 93 wybrałem tylko dlatego, że w Oppo 95 nie podobał mi fakt zainstalowania wentylatora.

Jak na dzieło chińskich rączek charakteryzuje się całkiem niezłą kulturą pracy.

Jednak wykonanie i cała reszta trudne są do porównania do Primare.

Acha Oppo robi u mnie jedynie za transport do DAC-a. Jakoś da się żyć.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Użytkuję Oppo 93 a 95 miałem jakiś czas w domu.

Oppo 93 wybrałem tylko dlatego, że w Oppo 95 nie podobał mi fakt zainstalowania wentylatora.

Jak na dzieło chińskich rączek charakteryzuje się całkiem niezłą kulturą pracy.

Jednak wykonanie i cała reszta trudne są do porównania do Primare.

Acha Oppo robi u mnie jedynie za transport do DAC-a. Jakoś da się żyć.

Z moich doświadczeń z urządzeniami Oppo wynika że brzmią one na średnim, budżetowym poziomie. Absolutnie można je porównać do współczesnych konstrukcji Marantza, Denona czy Pioneera. Oczywiście w umiarkowanej cenie. Nazywanie odtwarzaczy Oppo high-end killerami wynika z pobożnych życzeń podbudowanych brakiem osłuchania i realnych porównań. Do urządzeń Meridiana, Krella, Primare czy nawet Coplanda które można dostać dzisiaj za naprawdę niewielką cenę jest im bardzo daleko.

Nie porównujcie Oppo gołe do wersji NuForce'a to raz...a dwa - jak najbardziej można uzyskać dźwięk porównywalny czy nawet lepszy ... z łatwością na Primare BD32

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , którego miałem okazję słuchać......

Osobiście bardzo lubię też dźwięk Oppo 83 SE NuForce, którego mam 2 lata.....wszelkie uprzedzenia do dobrych blu-ray-i wynikają jedynie z widzimisię, a nie tam żadnego jakże modnego sloganu zwanego osłuchaniem ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

.wszelkie uprzedzenia do dobrych blu-ray-i wynikają jedynie z widzimisię, a nie tam żadnego jakże modnego sloganu zwanego osłuchaniem ;-)

Uważać możesz co Ci się tylko podoba;-) A jeśli to dla Ciebie tylko slogan to... współczuję.

Osłuchanie jest sloganem, bo najczęściej nie słucha się na własnym systemie, który się świetnie zna, a w przypadkowych warunkach sklepowych.... w zupełnie innej konfiguracji czy akustyce, tak więc wszystko trzebaby odsłuchiwać u siebie w domu, a tak nie jest ;-)

ten Primare BD32 prezentuje się świetnie,tylko ta cena

Tak, cena jest kosmiczna :(

znam model d 30.1,niezbyt mi sie podobal jednak trudno o bd do odtwarzania cd na tym poziomie,jesli o to chodzilo

Kiedyś tak było....obecnie choćby topowy blu-ray Marantza nie jest zły w stereo.....a Primare BD32 to już w ogóle....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Osłuchanie jest sloganem, bo najczęściej nie słucha się na własnym systemie, który się świetnie zna, a w przypadkowych warunkach sklepowych.... w zupełnie innej konfiguracji czy akustyce, tak więc wszystko trzebaby odsłuchiwać u siebie w domu, a tak nie jest ;-)

Odsłuchiwanie urządzeń ma sens w porównaniu do czegoś co już znamy i o czymś takim piszę ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.