Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zaprogramować pilota od amplitunera YAMAHA RX-V461?

Rafał73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Posiadam amplituner Yamaha RX-V461 i dvd Yamaha s-657.Chciałbym pilotem od ampli sterować odtwarzaczem dvd.Robię wszystko jak w instrukcji i nic się nie dzieje tylko na wyświetlaczu amplitunera pokazuje się na 3 sekundy napis REMOTESETUP NG.Wpisywałem wszystkie kody na odtwarzacz dvd jakie są podane z tyłu instrukcji i nic.Co trzeba by zrobić może ktoś z forumowiczów miał z takim czymś do czynienia? Borykam się z tym problemem już od dłuższego czasu , pytałem na innych forach i nikt nie potrafi mi pomóc.Może nieodpowiednio to robię? Proszę o pomoc...

Witam. Tak ten pilot jest uczącym się pilotem przynajmniej tak pisze w instrukcji. RAV315 wk 22730 eu. Taki to model.Kiedy naciskam przycisk POWER i NP Przycisk DVD żeby zaprogramować to coś reaguje bo pisze na wyświetlaczu REMOTESETUP NG.Ale nie wiem co dalej>

Piloty można kodować ( wprowadzać różne kody ) .

Piloty można uczyć ( kłaść na przeciwko pilota amplitunera np . pilot DVD i nauczyć go nowych funkcji pilota DVD )

Mój pilot od Yamahy RX V 750 jest uczący się i jednocześnie kodowany .

Może to Ci pomoże :uczenie mego pilota str. 66

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Edytuję : ten Twój pilot to chyba nie jest uczącym się .

Ukryta Zawartość

Dzięki zaraz będę patrzał czy coś z tego wyjdzie . U mnie w instrukcji nic nie pisze o uczeniu się pilota tylko o wpisywaniu kodu producenta.Ale zobaczymy.

Sprawdziłem to co mi przesłałeś i u ciebie jest nieco inaczej.Jak już wspominałem u mnie nie ma funkcji uczenia się.Nie ma też funkcji na pilocie {learn} . U mnie jest tak: Naciskając przycisk dvd trzeba przytrzymać też przycisk power av . Trzeba wprowadzić kod numeryczny danego urządzenia.Nie wiem czy to jakoś trzeba potwierdzić enterem czy ok. nic nie pisze.Tak jak już pisałem pojawia się tylko napis remotesetup ng na około 3 sekundy

Witam ponownie.Już wiem co robiłem nie tak . Wduszałem za krótko guziki na pilocie.Udało mi się wbić kod 2100 i wyświetliło mi remotesetup ok. Ale nic i tak nie działa. W instrukcji pisze , że nawet gdy jest dobry kod to nie zawsze działa i trzeba wbić inny, działający.To teraz zostaje kwestia kodu , skąd taki kod?

W moim pilcie nie ma kodów ( cyfr ) tylko nazwy firm . Yamaha 1 , Yamaha 2 itd .

Próbuj wbijać kod od Philipsa ( ze swojej instrukcji , lub z linku ) .

Ukryta Zawartość

Edytuję : tu masz kody do pilota uniwersalnego , ale czy pomoże ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zaraz będę patrzał z tymi kodami philipsa. Troche ich jest ...

Yamahy jest tylko jeden kod ?

Wiesz , że gdy zaprogramowałeś na " przycisku DVD " , to trzeba go wcisnąć w pilocie amplitunera , by sterować odtwarzaczem ?

tak właśnie robie. Naciskam na pilocie przycisk dvd i razem z nim przycisk power av. Tak jak w instrukcji piszą. Przeleciałem wszystkie dostępne mi kody i dał się zaprogramować tylko jeden 2100 po wpisaniu tego kodu wyświetla mi się remotesetup ok. Ale nic nie działa.Naciskam przycisk dvd na pilocie i żadna funkcja nie działa.Myślę , że jestem już blisko ale chodzi pewnie o jeszcze inny kod.Patrzałem z philipsa ale nie działa żaden z nich.Mam jeszcze dvd panasonic s47 i po wbiciu kodu 1040 dla panasonica pisze remotesetup ok czyli powinien działać a nic się nie dzieje.. co robić?

To jest do jakiegoś uniwersalnego :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam jeszcze dvd panasonic s47 i po wbiciu kodu 1040 dla panasonica pisze remotesetup ok czyli powinien działać a nic się nie dzieje.. co robić?

Remontesetup OK to znaczy że kod prawidłowy , ale niekoniecznie dane urządzenie będzie sterowane , kiedyś wprowadzałem kody i wszystko nie działało , albo w ogóle ( nie pamiętam )

Włącz kamerkę w komórce i popatrz przez nią na diodę wysyłającą podczerwień przyciskając przyciski w pilocie Play , Stop , przewijanie , może nie używane mocniej trzeba przycisnąć ? Kamera , aparat w komórce widzi podczerwień ( " jasnym światłem " ) .

Patrzyłem z pilotem tak jak mówiłeś. Działają wszystkie przyciski bo dioda przez telefon jak widać miga. Na każdym z przycisków.To chyba chodzi o odpowiedni kod.

Być może że nie znajdziesz kodu do tego pilota amplitunera , gdyż ampli jest leciwy , a DVD nowsze ( zakładając , że wszystko robisz poprawnie ) , twierdzę tak ponieważ tak jak wcześniej wspomniałem wbijanie kodów w moim pilocie nie powiodło się ( tzn. kod przyjęty , lecz urządzenie nie reagowało ) , musiałem go nauczyć .

Powalcze nad kodami jakie znajde jeszcze w necie . Szkoda tylko , że nie można tego pilota uczyć. Dzięki za rady i zainteresowanie.Gdyby jednak się udało to napiszę.

Witam ponownie.Udało mi się zaprogramować tego dvd Yamahy. Panasonica którego też mam również zaprogramowałem. Kod do yamahy to 2081 lub 2090 .Pilot obsługuje podstawowe funkcje tj. stop, play , przewijanie ,przewijanie na podsłuchu , otwieranie szuflady, menu i wyłączenie panela. Tyle to chyba starczy. Podaje stronkę z kodami którą znalazłem w necie do innych marek .Może komuś się przyda. Dzięki Czester za porady i czas.POZDRAWIAM!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ZAMYKAM TEMAT!!!

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.