Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon AVR 660 - jak zestaw glosnikow

michu85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam mozliwosc kupic po okazyjnej cenie amplituner Harman Kardon AVR 660. Czy mozecie doradzic mi jaki zestaw glosnikow mozna do tego dobrac. Sugerowany przezemnie odsluch to 70% na muzyke i 30% na kino. Rozne gatunki muzyki. Budzet to max 6000 zl. Z jakimi kolumnami AVR 660 wspolgral by najlepiej?

Pozdrawiam,

Michal

Mogę polecić MA RX8. U mnie pięknie się zgrywają w stereo i w kinie z AVR 460. Kolumny dosyć długo się wygrzewają.

Do kompletu proponuje kabel głośnikowy HOTLINE SILVER SPIRAL uspokaja górę i lekko zmniejsza dół, którego w tym połączeniu jest nadmiar.

michu85, rozumiem że poszukujesz 5.1? czy pozostajesz przy stereo aktualnie?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Na poczatek dzieki za zainteresowanie moim pytaniem.

W przyszlosci chcialbym miec w pelni rozbudowany system naglosnienia 5.1. Poki co skupiam sie na dobrych kolumnach do amplitunera. Jesli trafilbym na jakis fajny zestaw 5.1 do 6000zl, czemu nie.

Jeszcze jedna kwestia, o której zapomniałem. Masz duże pomieszczenie? W przybliżeniu podaj ile masz metrów, wówczas będzie łatwiej określić czy lepiej inwestować w podstawki cyz też w kolumny podłogowe.

W przyszlosci chcialbym miec w pelni rozbudowany system naglosnienia 5.1. Poki co skupiam sie na dobrych kolumnach do amplitunera. Jesli trafilbym na jakis fajny zestaw 5.1 do 6000zl, czemu nie.

to co napisałeś może oznaczać 6 tys. zarówno na same przody jak i na 5.0... aha no i jeszcze fajny zestaw 5.1 wchodzi w grę :)

czyli dalej kompletnie nic nie wiadomo, może poza tym jaki już posiadasz amplituner :)

to co napisałeś może oznaczać 6 tys. zarówno na same przody jak i na 5.0... aha no i jeszcze fajny zestaw 5.1 wchodzi w grę :)

czyli dalej kompletnie nic nie wiadomo, może poza tym jaki już posiadasz amplituner :)

przeczytaj pierwszy post

no to ciekawe jak to rozszyfrowałeś Sherlocku ;)

W przyszlosci chcialbym miec w pelni rozbudowany system naglosnienia 5.1. Poki co skupiam sie na dobrych kolumnach do amplitunera

no to ciekawe jak to rozszyfrowałeś Sherlocku ;)

Ano stąd że jak napisał michu85 "W przyszlosci chcialbym miec w pelni rozbudowany system naglosnienia 5.1" i dodaje że "Poki co skupiam sie na dobrych kolumnach" to rozumiem że rozróżnia stereo od kina "70% na muzyke i 30% na kino" i chodzi mu o FRONTY doktorze Watson.

Między zgrzyty Sherlocka i Watsona nie ma co wsadzać nosa ;)

Nawiązując jednak do sedna sprawy. michu85 co do frontów pod 660-tke przy Twoim pomieszczeniu, tj. 20m2, osobiście celowałbym w solidne podstawki, chociażby wyższe modele JBL jak np. LS 40, alternatywnie Polk Audio LSIM703. Jeden i drugi produkt w pełni nagłośni Twoje pomieszczenie i nie musisz się również obawiać o brak niskich rejestrów. Oba modele są wyjątkowo precyzyjne, oczywiście Polk Audio pozwoli na usłyszenie większej ilości detali i szczegółów, aczkolwiek jest to produkt znacznie droższy.

Jeżeli jednak chciałbyś zainwestować pieniądze w cały zestaw 5.1, wówczas pod Twojego Harmana proponowałbym kompletowanie zestawu bazującego na Polk Audio.

• 1 miesiąc później...

Z moim AVR 660 grają z Infinity Classia C336 i jestem mega zadowolony. Przed kupieniem C336 przesłuchałem wiele głośników różnych firm do ceny 8 tyś. gdyż taki miałem budżet na głośniki i wybór jednak padł na Infinity z którym Harman czuje się najlepiej, może z racji że to ta sama firma. W grę jeszcze wchodził JBL LS 80 oraz używany B&W CDM 9 NT ale ostatecznie kupiłem Infinity Classia C336 a za nadwyżkę w budżecie porządne okablowanie. Zakupu nie żałuję. Super współgrają razem te dwa modele.

To rzeczywiście znakomity zestaw. Nie tylko dźwięk ale również wygląd .

Ale sprawdziłbym jeszcze Nowy model :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.