Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel rb 1080 kontra rb1090

tomaszE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pytanie ,związane z modelem rb-1090 ,chce zakupić ten model tylko nie mam pewności czy ta końcówka poradzi sobie z kolumnami z ProAc response 3.8

są to bardzo wymagające kolumny a mam zamiar zrobić coś podobnego na ich wzór ,no prawie tyle ze ProAc 3.8 mają dwa głośniki SS 18W8535 a w mich będzie to konstrukcja 3 drogi na basie będzie pracował SS18W8545K00 a na średnicy SS18W8535 .Na razie gram na RB-1080 i czytałem ze ta koncówka nie poradzi sobie z wysterowaniem z takimi prądożerczymi głośnikami ,prosze o rady czy ta rb-1090 będzie w stanie sobie poradzić z takim zestawem

Pozdrawiam

Tomasz

https://www.audiostereo.pl/topic/95017-rotel-rb-1080-kontra-rb1090/

z B&W 703 i n803

wygląda na to ze rb-1090 powinien sobie jednak poradzić z zestawem scanów które naprawdę potrzebują dobrego wzmacniacza

,jeśli u ciebie rb- 1090 poradził sobie z napędzeniem B&W 703 jak i 803 które też wyglądają ze musi być do nich podpięty konkretny wzmacniacz aby mogły zagrać dynamicznie a nie płasko i samą krzykliwą średnicą ,to jeśli możesz to opisz czy byłeś z tej końcówki zadowolony ,i jak wcześniej napisałeś ze ją miałeś to co teraz masz podpięte pod te B&W , zakładam ze kolumny pozostały ,i jakie są różnice

pomiędzy tym rotelem co posiadałeś a tym co masz

Pozdrawiam

Tomasz

Rotelbyl kilka lat temu teraz co innego mam. 803 slabo napedzal krell 400xi duzo lepiej.

no i mam obawy ze ta końcówka RB-1090 naprawdę nie wyciśnie z tych Scanów wszystkiego ,kurde nie wiem co robić ponieważ mam w domu wszystko z rotela i chce to tak zostawić ,prawdę powiedziawszy chce kupić tą 1090 ,tylko co jak nie spełni moich oczekiwan

nie chce póżniej się z tym bujać i sprzedawać i poszukiwać czegoś innego ,co radzisz

Pozdrawiam

Tomasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.