Skocz do zawartości
IGNORED

TV LCD SABA Czy oryginalny ?

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dla rodziców na Allegro ten model:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze go nawet nie wysłali, a ja już mam wątpliwości. Naprawdę nie chodziło mi o super jakość. Głównie (nie ukrywam), cena miała znaczenie. Ale coś mi się wydaje, że jest to chińska podróbka. Mimo zapewnień sprzedawcy, że TV wyprodukowano w Europie.

Co o tym myślicie ? Gdyby to była podróbka, to skąd gwarancja ? A sprzedawca ma setki "pozytywów", choć sprzedał wiele takich i podobnych TV.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/94963-tv-lcd-saba-czy-oryginalny/

większość TV i innego ze sprzętów jest robiona w "krainie małych rączek " lub ma ich podzespoły

swoją drogą to 22" skromnie mały TV ( do kuchni , łazienki ? )

potrzebują też w nim DVD ?

nie lepiej jakiś większy ale bez DVD ( może i też minimalnie droższy niestety )

Dwadzieścia dwa cale to niezbyt wiele, ale na pewno więcej niż 20cali w tradycyjnym CRT. Ten TV będzie w niewielkim pokoju. Ale przede wszystkim odległość od miejsca w którym stoi TV do "miejsca zasiadania" jest mała ok 2m. A ten odtwarzacz DVD był dla mnie właściwie bez znaczenia. Ale jak jest, to zawsze lepiej. Wszystko będzie OK, jeśli tylko będzie działać bezawaryjnie. I tu mam wątpliwości. Chociaż można podać wiele przykładów, gdy chińszczyzna "no name" jest bardziej niezawodna od wyrobów markowych. W sumie to jest loteria. Nigdy nie wiadomo, na jaki egzemplarz się trafi.

O Sabie nie słyszałeś? Kiedyś bardzo popularna w Niemczech marka, trochę i do nas tego towaru dotarło. Fakt, przez ostatnie lata nie było o niej słychać, może to taka reaktywacja jaką przeszedł nasz Zelmer lub Łucznik, rzeczywiście dobrze by to nie wróżyło.

Kiedyś telewizory SABA były znane z powodu swojej długowieczności i bezawaryjności. Ten który ja kupiłem jest na 100% podróbką. Ale niemal identycznie wyglądające TV, a na pewno wyprodukowane przez tego samego chińczyka są dostępne po różnymi nazwami np. Hitachi, Brandt. Miał też kolega wyżej rację, że 22 cale to trochę za mało. Nie wziąłem tego pod uwagę, że 22 cale formatu 16:9 to nie to samo co 22 cale formatu 4:3.

Ogólnie jest dobrze, bo do jakości obrazu trudno jest się przyczepić. Byle tylko działał.......

Nigdy nie słyszałam , a trochę spędzam czasu przy telewizorach. Nigdy nie widziałem ich na żadnych targach i w żadnych rankingach na świecie.

Oj to trochę mało czasu spędzone przy telewizorach i nie tylko. ;) Marka Saba została pewnie na nowo wskrzeszona przez PRC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.