Skocz do zawartości
IGNORED

Pionieer PD-S505 - ile jest warty

Luzior

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie o CD Pioneer PD-S505. Mam mozliwość kupienia uzywanego, nie wiem jednak czy warto - czy to dobra konstrukcja ? Ile moze kosztowac taki odtwarzacz, ew. jakie moga być alternatywy do max 500 pln (chetnie mniej) ?

Moze ktoras z konstrukcji marantz / nad miesci sie w tej cenie ?

Zalezy mi aby odtwarzacz czytal cd-r i porysowane plytki, przyznam ze z wygladu Pioneer sie mi podoba.

Dzieki za info

https://www.audiostereo.pl/topic/9495-pionieer-pd-s505-ile-jest-warty/

A skorzystaj z forumowej wyszukiwarki. Osobiście używam kilkuletniego cd pionka (wyższy model, średnia półka niegdyś) i mam do firmy zaufanie. Nie zdarzyło mi się, by czegoś nie przeczytał. Firma znana, pewnie i serwis lepszy niż przypadkowy ale tego to już nie wiem. Tak tylko głośno myślę.

A nie możesz sprawdzić na miejscu i posłuchać czy nie skrzypi ;-) ?

Pozdr.

Nowe masz tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli możesz, to sprawdź. Pionki uchodza za całkiem solidne (wiem - czytałem) ale dopiero co kolega z forum kupił na Allegro jakiegoś pionka właśnie i nieźle się naużerał, zanim ten, co mu go sprzedał zgodził się zwrócić mu pieniądze. Miał oczywiście być w 100% sprawny. Jeśli możesz więc - to sprawdź.

A co do wyglądu to nie w moim guście. W ogóle większośc odtwarzaczy CD wygląd to ma więcej niż paskudny i być może sukcesy kina domowego po części z tego właśnie wynikają, bo o dziwo prezentuje się ono - i to już to najtańsze - zwykle lepiej niż większość współczesnego sprzętu stereo. Z wyglądu oczywiście.

505 po dziś dzień używa moja młodsza siostra - odwrócony talerzyk jest mimo wszystko dość solidnym rozwiązaniem, jeżeli go ktoś nie katował za mocno to powinien chodzić ok ale dobrze sprawdzić. Dzwiękowo ustepowal PDS-703 - brzmienie dosc uproszczone barwowo ale przyzwoicie zrownowazone, mocny bas spokojna gora (troche sztuczna). Kupowalem go przywiezionego w bagazniku z Niemiec z ladnych pare lat temu za ok. 500zl - dla mnie odpowiednia cena to 250-300zl jezeli w dobrym stanie. Alternatyw sporo - zwlaszcza drozszych:))))

Posiadam w/w srzet. Czyta wszystkie plyty tloczone i CD-R. Nie czyta w ogole CD-RW. Mam go juz ze 6 lat i nigdy sie na nim nie zawiodlem. Mechanizm odwrotny, stabilny jak diabli. O jakosci dzwieku wsrod szacownego grona sie nie bede wypowiadal, bo nie mam praktycznie zadnego porownania, ale wiem, ze jeszcze dlugo go nie zmienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.