Skocz do zawartości
IGNORED

Panowie ja sie wypisuje

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

pseudo recenzje redaktora naczelnego i komentarze forumowiczow

dzis na moich oczach znikaly posty w tym temacie -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie ma tam masy wpisow, tak sie nie robi, to nie te czasy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozumiem Twój żal, ale to jest jednak prywatny website i właściciel ma święte prawo usuwać wszelkie posty. Nie ma co się obrażać.

Są trzy pozytywne wyjścia -

1. wymusić na Rządzie założenie ogólno-dostepnego website, finansowanego przez ogół obywateli, bez reklam - i pisać tam wszystko, na co przyjdzie ochota, a Rząd nie będzie mógł moderować ani blokować - życze miłej lektury.

2. założyć własny website, rodzaj bloga, i pisać tam, co się tylko chce, blokując dostęp innym internautom, żeby nie paskudzili (chyba że zapłacą).

3. Korzystać z cudzych, bezpłatnych stron i stosować się do panujących na nich reguł.

chwilami bylo milo ale PRL sie skonczyl

Myślałeś, że to PRL stworzył skusrwysyństwo?

To ono stworzyło PRL. I wiele innych rzeczy na tym świcie. Ta cecha człowiecza towarzyszy mu odkąd zszedł z drzewa. Żaden system tego nie zmieni. To cecha osobowa...

Myślałeś, że to PRL stworzył skusrwysyństwo?

To ono stworzyło PRL. I wiele innych rzeczy na tym świcie. Ta cecha człowiecza towarzyszy mu odkąd zszedł z drzewa. Żaden system tego nie zmieni. To cecha osobowa...

bardzo ladnie powiedziane...

Rozumiem Twój żal, ale to jest jednak prywatny website i właściciel ma święte prawo usuwać wszelkie posty. Nie ma co się obrażać.

Są trzy pozytywne wyjścia -

1. wymusić na Rządzie założenie ogólno-dostepnego website, finansowanego przez ogół obywateli, bez reklam - i pisać tam wszystko, na co przyjdzie ochota, a Rząd nie będzie mógł moderować ani blokować - życze miłej lektury.

2. założyć własny website, rodzaj bloga, i pisać tam, co się tylko chce, blokując dostęp innym internautom, żeby nie paskudzili (chyba że zapłacą).

3. Korzystać z cudzych, bezpłatnych stron i stosować się do panujących na nich reguł.

to nie kwestia obrazy, ja sie z tym nie zgadzam, proste... nie bede podskakiwal jak mi zagraja

To nie jest cenzura (w rozumieniu PRL). To jest "święte" prawo właściciela. Pamietaj, że zakładając konto na jakims forum, godzisz się na regulamin. Inaczej być nie może. Na wielu amerykańskich i brytyjskich forach musisz trochę poczekać na zamieszczenie wpisu. Tam sito działa i przyjemnie się czyta. Nie ma zacietrzewienia ani obraźliwych odzywek. Powtarzam - masz inne wyjscia.

jakim regulaminem? co ma regulamin do wyrazania wlasnych opinii... tak mam inne wyjscia i dzien dzisiejszy jest moim ostatnim

najlepiej by bylo aby forum zbylo zamkniete a nowi forumowicze byli przyjmowani po udowodnieniu lojalnosci wobec wladcy i wlasciciela

to jest smieszna argumentacja Kolego Top, mysle ze nikt z tu piszacych nie oczekuje na takie podejscie do sprawy

I zaraz będzie o tym "Jak hartowała się stal".

A "Bocznica" z natury jest swoistym Hyde Parkiem, i o tym powinni wiedzieć przede wszystkim jej Twórcy.

Zwłaszcza że, dostęp do tej zakładki mają tylko zarejestrowani użytkownicy !!!

To zakładka pozwalająca odreagować, a może i nieco inaczej spojrzeć na rzeczywistość lansowaną w "poprawnych" tematach.

Jej Twórcy powinni zdecydowanie mniej ingerować w treści, nawet te poparte wulgaryzmami.

Słowo pisane musi mieć jakąś siłę przebicia, i nie zawsze grzeczne przytakiwanie, czy też zaprzeczanie, jest najlepszym sposobem na akcentowanie własnych myśli.

Czasami trzeba "mocniej" zaakcentować jakąś treść, aby trafiła do odbiorcy.

Nie znaczy że, należy pewnych zwrotów uznanych za obraźliwe, używać nagminnie.

To sprawa inteligencji przekonującego, i od jego siły perswazji oraz umiejętności prowadzenia dyskusji, lub nawet manipulacji, uzależniony będzie efekt odbiorczy.

To nie jest cenzura (w rozumieniu PRL). To jest "święte" prawo właściciela.

To jest właśnie taka cenzura.

Jeśli wpis nie łamał regulaminu i netykiety, a tylko nie spodobał się właścicielowi lub modowi serwisu, to moderacja nie ma prawa go usuwać, bo to jest cenzura i naruszanie wolności słowa.

Chyba, że w regulaminie forum jest napisane, że wpisy muszą się podobać moderacji :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Chyba, że w regulaminie forum jest napisane, że wpisy muszą się podobać moderacji :)

Co jak co, ale z tym się zgadzam (i szklaneczka).

A skoro takiego wpisu nie ma to niech bujają dupska.

Gość Gość

(Konto usunięte)

No szkoda że moderacja doprowadza do sytuacji że zasłużeni forumowicze są w ten sposób traktowani. Niestety coraz częściej biznesowe układy są ważniejsze od obiektywizmu i utrzymaniu wysokiego poziomu i to nie tylko na tym forum. To już raczej wszechobecna praktyka.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

a cenzura w Polsce jest konstytucyjnie zakazana.

Cenzurą w tym rozumieniu byłoby publikowanie wypowiedzi po jej sprawdzeniu. Nikt zaś nigdzie nie zakazuje moderacji.

Może się to nie podobać, ale takie juz prawo kaduka właścicieli forum.

Sorry Winnetou, business is business.

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Z tym "wypisaniem" to tak latwo nie jest :-) Napisalem swego czasu PW do Alka w tej sprawie ale odp. nie dostalem. Rozumiem ze nie jestem nikim waznym ale skoromozna bylo zutylizowac konto Audiozakupy to niby czemu mojego nie. Poza tym sa jeszce dwa aspekty => warto sie przed takimi stanowczymi deklaracjami zastanowic bo bedzie smiesznie jak sie pozniej pisze pod nowym nickiem. Mialem rozne pierepalki na HIV'e I od jakiegos czasu jesli juz pisze to z konta mojego kolegi. Kolehny to...jesli chce sie zamamifestowac niezadowolenie to lepiej przestac pisac i zaglac (licznik wejsc na srone to tez argument przetargowy dla reklamodawcow) na strone co tez od godz. 00.00 uczynie :-)

Pozdrawiam!

Gość partick

(Konto usunięte)

a cenzura w Polsce jest konstytucyjnie zakazana.

Cenzurą w tym rozumieniu byłoby publikowanie wypowiedzi po jej sprawdzeniu.

wtedy byłaby to cenzura prewencyjna.

Innym rodzajem może być cenzura na grupach dyskusyjnych, zarządzanych przez moderatorów, którzy decydują o akceptacji treści opinii wyrażanych przez dyskutantów lub ich zgodności z narzuconym lub przyjętym przez uczestników regulaminem. Uczestnicy forów muszą ograniczyć swoją wolność słowa zgodnie z regulaminem lub dowolną interpretacją osób zarządzających projektem.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cenzura_w_Internecie

kolejna internetowa drama...... kolejny "oburzony"...

tymczasem.

forum jest prywatne i tyle, forumowicze nie płacą za serwis i jego utrzymanie a cała fachowa wiedza podana jest za darmo, nawet rejestrować się nie trzeba więc bez przesady z tym PRL - kogo to obchodzi że ktoś tam "rezygnuje" jeszcze powiadom drzyzgę z tvn, wielka mi pompa i fanfary, goodbye.

zgodnie z własnym regulaminem, nie ma takiego prawa.
<br />

<br />

Dokładnie. Problem jak to wyegzekwować. Swego czasu napisałem do Urzędu Ochrony Konsumentów właściwego dla miejsca rejestracji spółki zawiadomienie o łamaniu regulaminu, w którym powołując się na orzecznictwo polskich sądów powszechnych jasno wykazałem, że UOKiK jest zobowiązany do ochrony praw użytkowników forów internetowych tak jak w odniesieniu do klientów. Niestety, właściwa delegatura do której się zwróciłem olała mnie... polska rzecyzwistość...<br />

<br />

Nie ma 'business in business' - to jest publiczne forum na którym obowiązuje Regulamin. Łamanie tego regulaminu poprzez usuwanie wpisów z nim zgodnych jest łamaniem prawa.

tymczasem. forum jest prywatne i tyle, forumowicze nie płacą za serwis i jego utrzymanie a cała fachowa wiedza podana jest za darmo

Niestety nie masz racji.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość partick

(Konto usunięte)

forum jest prywatne i tyle, forumowicze nie płacą za serwis i jego utrzymanie a cała fachowa wiedza podana jest za darmo

dobrze kombinujesz.

to może osoby które doradzają innym za friko, nagle przestaną i poradami zajmą się siły fachowe forum, czyli Admini i Moderatorzy - bo jak nie, to userzy odpłyną, kasa z reklam się skończy i na zieloną trawkę ;)

W skład redakcji wchodzą wysoce wykwalifikowani specjaliści.

http://www.audiostereo.pl/kontakt.html

i problemy z usuwaniem postów znikną jak ręką odjął, bo domorośli cenzorzy nie będą mieli czasu na to.

to że Moderatorzy tego nie dostrzegają, to jakoś mnie nie dziwi. ale że Adminów dopiero Właściciel w d... kopnąć musi aby załapali tę prostą zależność, to już nie jest śmieszne ;-/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.