Skocz do zawartości
IGNORED

DAC - CAMBRIDGE AUDIO DACMAGIC czy inny ?

mim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jest jakaś alternatywa w tej klasie cenowej o takich parametrach i takim wypasie z tyłu ? pytam bo coś mnie kusi , chciałbym pod niego podpiąć serwer audio ESCIENT FIREBALL SE-160i , pewnie drugi CD , może i PS3 ew Tuner sat - wszystkie mają wyjście optyczne natomiast DAC poszedł by już do pre-amp'a na XLR , tak myślę

https://www.audiostereo.pl/topic/94650-dac-cambridge-audio-dacmagic-czy-inny/

Tak wyposażonego Daca w tej cenie nie ma. Napisz jednak w jakiej konfiguracji urządzenie będzie pracowało, jakie wejścia i wyjścia potrzebujesz.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

dopisałem ale nie koniecznie będzie wszystko podpięte , na pewno tuner sat oraz ESCIENT FIREBALL SE-160i , kupiłem taki zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) spięte XLR'em ale chciałbym córce dokupić jeszcze serwer np ESCIENT FIREBALL SE-160i i już widzę że pasował by jeszcze DAC - tego bym podpinał po XLR do preampa - tak myslę , dopiero studiuję temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hmm, to niestety w tych pieniądzach nie znajdziesz lepszego urządzenia, które będzie spełniało pod względem funkcjonalności Twoje wymagania. Jest jeszcze jedno urządzenie, które niestety jest znacznie droższe, jednak brzmieniowo jest to znacznie wyższa półka klasowa - Audiolab M-DAC. Biorąc pod uwagę Twój system Advance Acoustic, klasą zdecydowanie bardziej będzie odpowiadał Audiolab - wykorzysta możliwości jakościowe elektroniki.

Serdecznie zapraszam w miarę możliwości na odsłuchy, jest zawsze możliwość sprawdzenia działania przetwornika w Twoim systemie (wypożyczenie za kaucją).

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

no najbliżej to mam chyba do Audiotrendt w Krakowie , też są na Allegro , wolał bym uzywane ale wyższej klasy jak nowe , tylko jak pisałem narazie czytam co da taki DAC w systemie bo ani ja ani córka audiofilem nie jest więc jak by to kosztowało 500zł można by było się zastanowić nad sensem ale jak już 2000zł i to z niższej półki to chyba coś jest warte , a może upsampling jakiś ? to chyba nie DAC ale podobno wchodzi zwykły sygnał a wychodzi niezwykły ;) , mam jeszcze pewne wahania co do zakupu serwera ESCIENT FIREBALL SE-160i skoro CD mam już w systemie to może coś z CA nowy w cenie escient'a używanego , chyba Cambridge też ma dysk

Jeżeli już szukać czegoś w cenie do 1500zł to polecam Matrix mini-i. Zwykły CA DacMagic bym sobie odpuścił, bo to trochę "niedoróbka". O wiele lepszy jest CA DacMagic Plus, ale to już pułap około 2500zł.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jak widzę to do 2kzł normalnie nic nie ma , nawer z używanych trudno , ten Plus to już niestety 2500zł a nie planowałem dokupywać ani DAC'a ani serwera audio więc znowu bym musiał ukryć przed żoną zakup a nazbierało się już trochę , powiedzmy że zrezygnował bym z połączenia XLR z preampem i jako transport byłby w/w serwer audio

Ale ten Matrix mini-i jak widzęto ciekawa propozycja , szkoda że prawie niedostępna , na allegro 1szt i ostatnia

Oferta DACów Matrixa jest dostępna bezproblemowo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Jak widzę to do 2kzł normalnie nic nie ma , nawer z używanych trudno , ten Plus to już niestety 2500zł a nie planowałem dokupywać ani DAC'a ani serwera audio więc znowu bym musiał ukryć przed żoną zakup a nazbierało się już trochę , powiedzmy że zrezygnował bym z połączenia XLR z preampem i jako transport byłby w/w serwer audio

Ale ten Matrix mini-i jak widzęto ciekawa propozycja , szkoda że prawie niedostępna , na allegro 1szt i ostatnia

no nie z dacow poizej nawet rzeklbym kwoty 3000-3500 w polsce oficjalnie to nie ma nic ciekawego, firmy podchwycily chaczyk i zniszczyly pieknie zapowiadajacy sie segment... produkujac budzety za spora kase....

cos konkretnego obecnie juz przekracza 3500zl (a pewnie bedzie jeszcze gorzej a mialo byc tak pieknie) np: METRUM ACOUSTIC OCTAVE >3500, a audiolab jest ok poza problemem takim ze moj DIY ktory mnie kosztowal okolo 1500 go przewyzszyl :( (a to mnie to juz dosc mocno zaniepokoilo)

Matrixa nie mialem jeszcze okazji sluchac wyzszego modelu czyli QUATTRO wiec moze akurat to jest warte zakupu i tej ceny...

chwilowy brak działalności w audio.

Ja już się kompletnie waham czy wogóle to kupować bo do samego CD jak narazie to niezbyt opłacalny zakup , szukam narazie jakiegoś serwerka audio i chwilowo już byłem prawie zdecydowany na używany ESCIENT FIREBALL SE-160i / wtedy DAC by się przydał stąd mój temat / ale coś mi przeszło dzisiaj , pudełko do magazynowania muzyki za tyle kasy + drugie tyle na DAC bo pewnie dżwięk kiepski , sam już nie wiem , jestem w punkcie wyjścia czyli w piątek wieczorem jak mnie coś naszło na zakupy ;)

Oferta DACów Matrixa jest dostępna bezproblemowo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Jest jedna sztuka i to oni wystawili ją tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może YBA Design WD202 DAC? Widziałem go na wystawie, grał miodnie i nie kosztuje kroci.

Tutaj recka ze Stereophile. W skrócie: miażdży V-DAC'a, jest lepszy niż Dacmagic, gra na poziomie Benchmarka ale jest tańszy, przegrywa z Ayre (ale jest wielokrotnie tańszy).

Wyjścia także na XLR, w pełni zbalansowana budowa wewnętrzna, wzmak słuchawkowy na pokładzie, można korzystać z metalowego pilota i używać WWD202 jako cyfrowego przedwzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

• Moderatorzy

Chcialbym tylko nadmienic ze aktualnie sprzedaje swojego matrixa z pilotem -> wiecej w dziale "SPRZEDAM".

O jego "wlasciwosciach" nie bede pisal - wszystko juz zostalo napisane :)

nie ma twojego ogłoszenia

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mam takie dodatkowe pytanie o sens zakupu DAC np tylko do odtwarzacza CD jeżeli ten ma przetwornik: 24bit-192kHz ??

Czy np tuner sat - dżwięk z niego będzie lepszy ? podpinając pod optyka ew coaxial ?

oraz jak podpiąć CD ? czy do wejscia AES/EBU ew. do czego ono jest ? pytam zanim kupię bo to takie podstawowe pytanie dotyczące Matrix mini-i

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.