Skocz do zawartości
IGNORED

różnica między HK AVR 460, a 660

blackorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przegladalem ostatnio dane techniczne no i poza mocą nie bardzo wiem co tam takiego jest, ze cena jest prawie 2 x wyższa...? Nie sądzę, ze jakość dzwieku będzie się różniła miedzy jednym, a drugim a wywalac tyle kasy jakoś mi się nie uśmiecha.... Słucham i stereo i kina, różnie.

Drugie pytanie dotyczy 3D, czy jesli przepuszcze sygnal z BD 3D przez jednego z tych harmanów to rozumiem, ze 3D na TV nie bedzie, bo ampli nie rozpozna takiego sygnału i wtedy bede musial polaczyc BD 3D bezposrednio z TV ?

AVR 460 jest już niezły w stereo i potrafi zadowolić przeciętnego słuchacza,avr 660 bedzie troszeczkę lepszy z większym zapasem mocy.Harmany z serii x60 od modelu 360 posiadaja aktualizację softu do obsługi 3d.

Kolosalną różnicą jest chociaż cały przedni panel zamontowany w AVR660, który jest niezwykle funkcjonalny. Dodatkowo AVR660 posiada również funkcje sieciowe. Oczywiście gniazda są wykonane ze znacznie lepszych materiałów i są solidniejsze. Dodatkowe 15W na kanał przy 8Ohm-ach biorąc pod uwagę podłączenie w 7.1. Gniazdo RS232 w AVR660. Tak w skrócie.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 2 miesiące później...

Witam.

Posiadałem AVR 460 teraz przesiadłem się na AVR 660 i powiem szczerze że nie tylko jest widoczna różnica w specyfikacji technicznej czy różnica wizualna ale także jest znacznie zauważalna różnica w jakości dźwięku. W moim przypadku automatycznie zauważyłem po podłączeniu AVR 660 dokładniejsze odwzorowanie tonów niskich, jakby nagle ich przybyło tam gdzie wcześniej w AVR 460 były ledwo słyszalne. Ogólnie dźwięk uległ zauważalnej namacalnej poprawie. Teraz zastanawiam się nad przesiadką na model flagowy AVR 760 z ciekawości czy tak samo mnie zaskoczy pozytywnie i w sposób zauważalny jak jego młodszy brat AVR 660. Jeśli jesteś z wawy to zapraszam na odsłuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.