Skocz do zawartości
IGNORED

2 suby do wyboru w podobnej cenie Koda vs Magnat

pan1976

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam możliwość zakupu subwooferów

jeden to Magnat supreme 301 z 30-to cm głośnikiem - używka w bardzo dobrym stanie

drugi to nowa Koda SW 1000v2

oba po 450zł

pokój jaki mam to 25m2 w domku i suba będę używał tylko do kina

z tego co czytałem to Koda jest chwalona za cena/jakość , a Magnat z kolei ma większy głośnik , ale o wzmacniacz , różnie piszą 40/80/200W , o Kodzie z kolei 80W

czy te moce coś mówią , czy najlepiej posłuchać przed zakupem

Koda na alledrogo jest po 360zł nawet , ale kolor mi nie pasuje ( szukam najlepiej Wenge )

gdzieś jeszcze polecają Jamo sub 210 - ale głośnik tylko 20cm i może być słabo w pokoju 25m2 , ale ma moc ponoć 200W i cena ponad 500zł

wymagań jakiś specjalnych nie mam , ale w kinie ma być "wykop" , lubię niski bas ( Magnat podaje bardzo niski bas , ale czy to nie ściema ? )

sprawa jest dość pilna , bo Magnat to używka i są na nią klienci , ale znajomy potrzyma go dla mnie

Kody słuchałem- nowy, za takie pieniądze, to propozycja dość przyzwoita.

Tego Magnata nie znam, ale znając ogólne zachowanie firmy, dolna częstotliwość jest podawana "dość swobodnie", tzn sub tak zejdzie, tylko nikt nie wie, z jakim spadkiem :)

Mam tą Kode w domu od 4-miesięcy .Ogólnie jestem zadowolony , do kina i do gier jest bardzo dobra (biorąc pod uwagę cenę oczywiście ) używam jej tylko do robienia zadymy w salonie i do tego nadaje się naprawdę dobrze. Magnata nie słyszałem więc się nie wypowiem , powiem tylko że firmowe broszurki to wkładam na półkę pomiędzy Władce Pościeli a Chorego Piotra...;)

Koda zawsze nowa i myślę że nie zawiedzie , używany , zwłaszcza sub , jeżeli pochodzi od np. nastolatka lubiącego techno , to, no cóż ... jeżeli pewny sprzedawca to co innego. Pozdr.

Za podobne pieniądze można kupić Kodę SW 1211, a to bardzo przyzwoity subwoofer, który wcześniej był dwukrotnie droższy.

Całkiem nieźle spisuje się w stereo podłączony do wejść wysokopoziomowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.