Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw kina domowego do salonu 27m2?

Szymon30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

EURO 2012 blisko i trzeba się zaopatrzyć w kino do tv Panasonic P42G20E

Salon ma 9 metrów długości i na końcu jestem zmuszony dać 2 głośniki-innej opcji nie ma..

Sprzęt ma służyć głównie do filmów i sportu, mniej do muzyki.

Na początek planuje zakup amplitunera plus głośniki 5.0 (za jakiś czas sub) do maksymalnie 2 tyś. zł.

Moje typy to:

1. DENON AVR-1312 + M-Audio HTS 700 MKII seria TREND

2. PIONEER VSX-521 + TAGA TAV 606 v.3

3. DENON AVR-1312 + WHARFEDALE VARDUS 250

Który z tych zestawów będzie najlepszy? Macie jakieś inne propozycje?

Jeśli chcesz posłuchać muzyki to wstrzymaj się i dozbieraj do ok 3,5 tys., wtedy kupisz w miarę sensowny zestaw 5.0 z amplitunerem

Za 2 tys. niestety nie kupisz nic choćby przyzwoitego z podłogowych kolumn, nawet dwóch na początek z amplitunerem.

Moja propozycja - używany wzmacniacz za 200-300zł i kolumny podłogowe za resztę. Po jakimś czasie dokupisz np subwoofer, a potem amplituner + centralny, tyły. Wzmacniacz zostanie do zasilenia frontów.

Z 2000 do 3500 to jest 75% więcej. Ciekawe czy jakbyś kupowal samochod i ktos by ci poradzil ie kupuj tego za 70 000 kup ten za 122 500 on jest już przyzwoity to czy byś dołożył.

Szymonie czy byłeś w jakimś sklepei wiedziales te zestawy? Sluchales ich czy tylko z forum wziales te informacje?

Tylko czytałem...ale ciężko u mnie z czasem i raczej nigdzie nie odsłucham-tym bardziej że to zależy od ustawień(a ci specjaliści w sklepach tylko czekają na takich jak ja),a ja raczej na ustawieniach się nie znam-wszystko ogarnie kolega jak kupie

Z 2000 do 3500 to jest 75% więcej. Ciekawe czy jakbyś kupowal samochod i ktos by ci poradzil ie kupuj tego za 70 000 kup ten za 122 500 on jest już przyzwoity to czy byś dołożył.

Porównanie bez sensu. Nawet przy minimalnych zarobkach można odkładać i kupić najpierw 2 kolumny a resztę za miesiąc-dwa przy takiej różnicy. Na dołożenie do tego Twojego samochódu, w tak krótkim okresie stać by było jedynie prezesa banku albo innego krezusa.

1. PIONEER VSX-520 VSX + JAMO 606

2. DENON AVR-1312 + WHARFEDALE VARDUS 250

3. PIONEER VSX-521 + TAGA TAV 606 v.3

Z tych 3 na pewno wybiorę - niezłą ofertę dostałem na te zestawy, a raczej nic więcej $ do 8 czerwca nie uzbieram..

Proszę o pomoc

Szymon, moim skromnym zdaniem najciekawszą opcją z tych trzech zestawów jest bramka nr 3. Nowszy amplituner, kolumny grające bardzo podobnie do S606, same superlatywy w tej cenie. Vardusów nawet nie powinno się stawiać obok S606, bądź TAV606. Kolumny te grają zdecydowanie mniej precyzyjnie pod każdym możliwym względem od w/w konkurentów. Również nie widzę za bardzo konkurencji w Denonie 1312 dla Pioneera. Zdecydowanie powinieneś tego odsłuchać. Nie trzeba być bardzo doświadczonym i osłuchanym by tą różnicę w moment zauważyć.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

1. YAMAHA RXV 371 + Quadral Quintas-5000

lub

Ten 1 zestaw 400 zł. droższy - warto tyle dołożyć i go brać?

w poniedziałek lub wtorek zamawiam :)

Osobiście wciąż pozostałbym przy bramce numer 2. 

Witam!

EURO 2012 blisko i trzeba się zaopatrzyć w kino do tv Panasonic P42G20E

Salon ma 9 metrów długości i na końcu jestem zmuszony dać 2 głośniki-innej opcji nie ma..

Sprzęt ma służyć głównie do filmów i sportu, mniej do muzyki.

Na początek planuje zakup amplitunera plus głośniki 5.0 (za jakiś czas sub) do maksymalnie 2 tyś. zł.

Moje typy to:

1. DENON AVR-1312 + M-Audio HTS 700 MKII seria TREND

3. DENON AVR-1312 + WHARFEDALE VARDUS 250

Używana Yamaha DSP-A1 lub DSP-Ax1 + tunerek, to są flagowe maszyny dostępne za rozsądne pieniądze i wymiatające to co proponujesz. Pozdrawiam.

Zapewne dostałeś jeszcze na niego dobrą cenę, zatem powinieneś byś zadowolony. Daj znać po odsłuchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.