Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do max. 2500zł - HELP !!

Kwiecie??

Rekomendowane odpowiedzi

To już któryś z rzędu mój temacik ale ja zawsze lubię się pożądnie wypytać przed zakupem :) Tym razem poszukuje zestawu do 2500zł do nietypowego pomieszczenia (niby 10m2 ale otwarty tyłem na kuchnie), Tannoy M2 miały trochę za mało basu ale może to wina Unitry AT9100 i b-r skierowanego na kuchnię :) Kolumny raczej łogowe ale nie za duże żeby się je dało jakoś rozstawić (Eltax 5+ ??). Wzmacniacz - może coś z H/K ?? Podobnie CD. Słucham głównie muzyki rockowej (praktycznie każdy rodzaj) a także sporo jazzu i troszeczkę Pop'u. Niestety, zestawu nie będe mógł odsłuchać przed zakupem ponieważ nigdzie u okolicy nie ma komisów/salonów audio (najbliższy ponad 100km a nie uśmiecha mi się jechać tyle). NAJLEPIEJ GDYBY WSZYSTKO MOŻNA BYŁO KUPIĆ NA ALLEGRO. Chyba że ktoś ma coś ciekawego do sprzedania :)

https://www.audiostereo.pl/topic/9444-stereo-do-max-2500z%C5%82-help/
Gość rochu

(Konto usunięte)

Zwróc uwagę na:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27391014

mam podobny zestaw tyle że z nieco starszej serii Reference i jest na prawdę przyzwoity jak na pieniądze które dalem / pre, amp, tuner - razem 550 + 100 zł za konserwację pre /.

Do tego ktoryś z JBL np:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27373713

I masz zestaw do rocka jak się patrzy.

Polecam do tego zestawu gramofon Goldring GR1.

----> Kwiecień ja mysle że tego basu nie bylo wlasnie dlatego ze bass reflex byl w strone kuchni. Kolumny ktore maja z tylu bass reflex postawisz blisko sciany to beda ci dudnic z nadmiaru basy, a jak postawisz je na srodku pokoju to bass zaginie. A ty wlasnie tak je postawieles bo przeciez za nimi byla kuchnia. Jezeli sie myle to mnie poprawcie

Nie wydaje mi się. Moim zdaniem odpowiedzialność za małą ilość basu miały wysychające kondensatory w Unitrze. Zresztą aż tak mało go nie było, tak gdzie powinien być to był, uderzyć potrafił ale moim zdaniem mogło by być go więcej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rotel RA-810. Co o nim sądzicię ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do sprawdzenia jak to jest z tym basem przychodzą mi do głowy dwie rzeczy:

a. ustawić kolumny inaczej czyli tak, żeby miały za plecami trochę ściany w odl. ok 40-60cm np zwracając je przodami ku sobie a tyłkami do ścian bocznych; oczywiście nie da się tak słuchać normalnie ale zobaczysz czy ustawienie coś poprawia w basie;

b. pożyczyć inny wzmacniacz od kogoś do przetestowania kolumn.

No to teraz tak. Gadam z ludźmi, pytam się na innych forach i wszędzie polecają mi co innego :/ Teraz to już naprawde nic nie wiem :/ Ale chyba stanie na:

KODA AV702F - 770zł

Rotel RA-921 - 450zł

Yamaha CDX-496 - 480zł

Do tego kabelki za jakieś 2 stówy i styknie.

No i jak ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.