Skocz do zawartości
IGNORED

Malenstwo audio z bardzo dobrym dzwiekiem

Tofik01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie .

Jestem zielony jak Irlandia :)

Potrzebuję koledzy waszej pomocy w wyborze optymalnej konfiguracji mini systemu .

Nie jestem audiofilem , ale pragnę wycisnąć maxa zadowolenia . Sprawa priorytetową to jakość dźwięku , radio internetowe , (wejście cyfrowe ?) , może DAC .

Myślałem na początku o Denon Ceol , teraz o Marantz 603 . Z tego , co juz wiem to głośniki nadają się do wymiany .

System bedzie grał z małym netbookiem + 2 TB dysk zewnętrzny . Pokój , to wydzielone 16m2 do relaxu.

Kasa odpowiednia do jakości , oczywiście Linn odpada ze wzgledu na cenę .

Może coś mini z CA Sonata ? Jakie głośniki ?

Bardzo proszę o pomoc lub nakierowanie na dobrą drogę .

Tofik01

Witam wszystkich .

Szukam podpowiedzi , który z wymienionych maluchów jest godny uwagi .

Denon Ceol , Marantz 603 , Camridge Audio Sonata ? Może macie koledzy jakieś inne propozycje ?

Z tego co juz wiem głośniki bedą do wymiany , ale na jakie do jakiego ,,klocka,,?

Będzie to pogrywało z małym netbookiem na Foobar , radio internetowe także by się przydało :)

Dziękuje za wszystkie wskazówki

Tofik01

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam. może coś takiego Cię zainteresuje.Stacja jest nowa w orginalnym opakowaniu, nie używana koloru białego.Jest możliwość podłączenia suba (nie jest w zestawie).Pod wejście MP3 stosując kabel przejściowy z małego jaka na rca (groszowa sprawa), możesz podłączyć dowolne źródło CD, DVD, Komputer, TV.Wszystko jest wykonane z metalu.

Jestem otwarty na propozycje.Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Witam.

Dziękuję za ofertę , ale myślałem o czymś ciut większym , poważniejszym .

To jest dobre dla studenta :)

Czy ten KEF ma zadawalającą jakość dźwięku na 16m2 ?

Poczekam na jakieś opinie o moich propozycjach.

Tofik01

Generalnie najciekawsza pozycją, jak dla mnie, spośród wymienionych jest 603-ka. Mam tu na uwadze walory brzmieniowe, wykonanie, design, funkcjonalność. Pytanie czy potrzebujesz wi-fi? Osobiście nie dopłaciłbym tyle do Ceol'a za tą opcję, tym bardziej mając na względzie fakt, iż kolumienki są od razu do wymiany. Nie do, że źle grają, ale pudło ma nieco większy potencjał, który da się wykorzystać przy innym setupie.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam wszystkich .

Szukam podpowiedzi , który z wymienionych maluchów jest godny uwagi .

Denon Ceol , Marantz 603 , Camridge Audio Sonata ? Może macie koledzy jakieś inne propozycje ?

Z tego co juz wiem głośniki bedą do wymiany , ale na jakie do jakiego ,,klocka,,?

Będzie to pogrywało z małym netbookiem na Foobar , radio internetowe także by się przydało :)

Dziękuje za wszystkie wskazówki

Tofik01

Jeśli chodzi o sprytne maleństwa to poddać pod rozwagę mini DAC USB Calyx Cofee lub Kong.

Małe, ale solidne i całkiem ciężkie.

Można wypożyczyć do odsłuchu i przekonać się jak grają.

Opinie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie zapomnij o małym Arcamie, a z droższych to chyba Linn też ma takie wszystkomające propozycje...

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Kolego Kraft135 , może i dobrze podpowiaasz . Masz jakieś konkretne propozycje na które powinienem zwrócić uwagę ? A , co z radiem internetowym ?

Jakie są + i - monitorów aktywnych ? Na co powinienem zwrócić uwagę dokonując wyboru ?

Pozdrawiam.

Tofik01

Witajcie .

Ale do czego podpiąć te Dac i ? .

Marantz faktycznie wyglada sexy , ale nie obsługuje plików 24/96 :(

Jakie kolumienki były by optymalne do tego Marantza ? Wypadało by także dokupić do niego zewnętrzny DAC ? Np ten co proponuje Grado_Fan ?

Mogę prosić o specjalne oferty cenowe na te zestawy , na PW ?

I jeszcze ewentualnie jakie głośniki zgrałyby się najlepiej z Denon Ceol .

Pozdrawiam.

Tofik01

Generalnie, to odpowiedz czy poszukujesz sprzętu do płyt CD czy raczej chcesz pójść w pliki?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Ogórku masz rację , ale netbook nie musi pracować cały czas :) wyczytałem , że DAC w 603 jest leciwy .

Może skoczyć na około , czyli 503 + DAC zewnętrzny + Squeezebox Touch + netbook + Monitor Audio BX 2 ?

Co myślicie o takiej konfiguracji ?

Może jest coś ciekawszego za podobne pieniadze , już nie koniecznie MINI :) Ale pod PC Audio z dobrym DAC iem i radiem internetowym .

Pomieszczenie około 24m2 z wydzieloną przestrzenią 16m2. Budżet adekwatny do jakości , jeżeli wart byłoby dopłacić , to czemu nie :)

Tofik01

Ładnie prezentuje się ten Teac , ale jak gra (?).

Marantz i Denon ma pochlebne opinie . Wyczytałem , że Marantz 603 ma leciwy DAC , wiec może pomyśleć o 503 + zewnętrznym Dacu + Monitor Audio BX2 + Squeezebox Touch ?

Co myślicie o takiej konfiguracji ?

Macie jakiś jeszcze ciekawe propozycje , już nie koniecznie MINI :) Ale dźwięk wciąż piorytetowy + radio internetowe + dobry DAC .

Tofik01

Adam Audio Artist5 maja wbudowany DAC USB.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

No i zagrać te Adamy też porządnie powinny - to nie Geneleki ale czym chata bogata... :)

Jak myślicie , będzie to dźwięk porównywalny z tym , co potrafi Marantz , Denon + MA BX 2 ?

Jedno co mi się podoba to minilizacja systemu :)

Gdzie to można byłoby posłuchać ? Ma ktoś z Was takiego Adama ?

Tofik01

A jak chcesz mistrzostwo świata mini-systemów (ale ciężko to trafić i cena wysoka) to Sugden Bijou + PMC DB1. :)

Chętnie bym w sypialni sobie coś takiego postawił...

Bijou_01b.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie .

A tak z innej beczki . Jak się ma jakość dźwięku pomiędzy Denon 38 vs Marantz 603 ? Pod jedno i drugie myśle podłączyć jakiś DAC dla PC audio. Radio internetowe ? Jakiś Squeezebox ?

Czy ktoś porównywał te klocki ?

Tofik01

• 8 miesięcy później...

Witam!

Monitory BX 2 w pomieszczeniu około 24 m2 z wydzieloną przestrzenią 16 m2 mogą nie zdać egzaminu. Posiadam MA BX 2 z zestawem mini Cambridge Audio One i w pomieszczeniu o powierzchni ok.12 m2 jest poprawnie. Natomiast w salonie o powierzchni 20 m2 brakuje dołu. Monitory te ładnie zagrają z zestawem posiadającym nasyconą górę (nie wyostrzoną) i przy określonym rodzaju muzyki (ciężkie, ostre brzmienia wypadają tak sobie). Zdaje spraw, że zestaw mini CA One (budżetowy) nie w pełni wykorzystuje możliwości tych monitorów.

Jak potrzebujesz DAC z preampem to zwórć uwagę na NFB-5.32. Nie jest to maleństwo.... ale gra fajnie :)

Ukryta Zawartość

post-45171-0-71806600-1359919404_thumb.jpg

post-45171-0-37155900-1359919408_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam i dzięki za propozycje .

Kupiłem Denona 109 :) , mam teraz problem z doborem okablowania i głośników :(

Moje stare Mission 771 jakoś nie zgrywają się z 109 .

Może to wina kabli ( Qed Silver Aniv.)

Miałem MA bx2 , tu z kolei wali wysokimi ( może też przez kabelki ?)

Najgorzej jak nie ma jak i gdzie posłuchać na prowincji :)

Server ponoć już do mnie jedzie :)

Pozdrawiam .

Tofik01

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.