Skocz do zawartości
IGNORED

Czy bać się Amplifikatora?

ka4

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup Amplifikatora w najbliższym czasie. Zastanawiam się na ile jego awaryjność to plotki a na ile fakt. Zależy mi na opiniach użytkowników ale za każdy głos będę wdzięczny.

Pasuje mi jego brzmienie, ale słuchając muzyki nie chcę się zastanawiać czy przypadkiem nie spłonie albo nie wybuchnie. A takie opinie wyczytałem na łamach tego forum.

Miałby on pracować z: NAD 521BEE + Radmor LS 10 (w zasadzie tym co z nich zostało po pewnych przeróbkach)

Dalsze zmiany w konfiguracji będą możliwe za ok. 0,5 roku.

Z góry dziękuję za opinie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/9425-czy-ba%C4%87-si%C4%99-amplifikatora/

ka4 - zarowno Amplifikator jak i Baltlab sa dosc dobrze oceniane przez wiele osob na forum - oczywiscie zawsze moze sie zdarzyc problem ze sprzetem ale wowczas polskie firmy zazwyczaj zalatwiaja to duzo sprawniej niz serwisy znanych marek swiatowych, i nie sadze zeby odsetek usterek odbiegal od akceptowalnej normy.

Witam

--> ka4

Nie "Radikon", a "Radicon" :-)

Tekst o jego wielkiej awaryjności, jest przesadzony. To prawda grzeje się, czasami nawet mocno, ale to nie przesądza o jego awaryjności. Osobiście nie spotkałem przypadku aby, wzmak ten "siadł".

Być możę plotki o jego wielkiej awaryjności rozpuszczają osoby, które go nie posiadają i zazdroszczą posiadania innym ludziom.

Pozdrawiam!

Raczej nie ma obaw - z jednym z użytkowników mam stały kontakt via e-mail i u niego wzmak gra bezproblemowo, a i on sam żyje i obsługuje Amplifikatora bez stroju sapera. Ja też jeszcze żyję.

Mogę potwierdzić także to, że wzmacniacz robi się ciepły - pierwsze 7W oddaje w klasie A, więc naturalne jest, że się grzeje.

Miałem okazję posłuchać Amplifikatora raz i zachorowalem na ten wzmacniacz. Kilka godzin wczesniej słuchałem doskonałego skądinąd Chris Sound Research (ok. 20 tys.) z towarzyszeniem kolumn za drugie tyle. Później był Amplifikator i średniej klasy monitorki. Od tego czasu trzymam się mocnego postanowienia, żeby zakończyć dźwiękowe poszukiwania na Amplifikatorze, bo on dał mi wszystko, czego oczekuję od sprzetu audio. Czystość, klarowność, nautralność, dynamikę. Mam nadzieję, że kiedyś przekonam do A. żonę :)

A co do serwisu. Z tego co wiem, jeśli zdarzały się usterki, to usuwał je osobiście pan Burski, który podchodzi do tych spraw bardzo poważnie i ambicjonalnie (wszak na codzień projektuje elektronikę dla wojska :)

Z Amplifikatorem spotkałem się dwa razy podczas forumowych odsłuchów w SAPR - i szczerze powiem też mam na niego chrapkę, choć jeszcze nie "maniakalną" na szczęście. Wyrazy uznania także za "dizajn"

-->PIOTREQ

Chciałbym kupić wzmacniacz stereo, a nie sprzęt nadawczy i łącznościowy:) ale gdybym poszukiwał jakiejś stacji nadawczo-odbiorczej lub przyrządów regulacji automatycznej to będę już wiedział do kogo się zgłosić.

Wyrazy uznania dla Pana Burskiego. Jego doświadczenie daje w moich oczach kolejne punkty Amplifikatorowi.

Ale powiedzcie szczerze: czy warto czychać na "starego" Amplifikatora z drugiej ręki? czy od razu walić do sklepu po nowego?

Przyznam się, że nie słuchałem nowej wersji (w moich okolicach jeszcze go nie spotkałem), ale jeżeli gra nie gorzej od poprzednika to mogę brać prawie w ciemno.

hmmm... po pierwsze w gre chodzi owa kwestia grzania sie i dotyczy ona wlasnie starszych egzemplarzy, a po drugie - tych wzmakow sprzedalo sie stosunkowo niewiele i mozesz miec spory problem z upolowaniem go z drugiej reki.

--> ka4

róznice pomiezy satarym a nowym Amplifikatorem są małem - dzwięk będzie ten sam. Zmieniony został tylko troszkę design przedniego panelu i parę pierdół związanych z obsługą.

Pozdrawiam!

o mnie --> ka4

róznice pomiądzy starym, a nowym Amplifikatorem są małe - dzwięk będzie ten sam. Zmieniony został tylko troszkę design przedniego panelu i parę pierdół związanych z obsługą.

Pozdrawiam!

Gdzieś na Elektrodzie mówiono o tym. W nowym Amplifikatorze wstawili skuteczniejsze radiatory i zmienili nieco szczegółów. Po prostu bardziej dopracowany i w końcu wygląda po ludzku bo stary miał design stacji wojskowej - ten lakier młotkowy i zielony wyświetlacz nasuwają pewne skojarzenia. Do tego waga wzbudza zaufanie.

Można by go sprzedawać w USA jako "aktywny wzmacniacz antyterrorystyczny" :-)

• Redaktorzy

Mam od niedawna w teście nowego Amplifikatora i jestem zdania, że to bardzo porządny wyrób za swoją cenę. Gra dobrze, w sposób który określiłbym jako przyjazny, a przy tym jest bardzo starannie i elegancko wykonany.

Z uzywanymi może być problem - tak jak pisał Piotr, niewiele się sprzedało, a jeszcze mniej osób się go pozbywa (co jestem w stanie zrozumieć). Co do designu - IMHO wersja srebrna jest ładniejsza, "młotkowany" panel w czarnej wersji wygląda dużo gorzej. Nowe wersje też się grzeją, ale temperatury pozostają poniżej poziomu w którym włącza się zabezpieczenie termiczne. Solidnie zbudowany kawał wzmacniacza. Co do brzmienia - nie mam zbyt wielkiej skali porównawczej, zdaj się na Józwę - naszego guru ;)

Czesc

Jesli chodzi o Amplifikatora, to kumpel mial go w domu na odsluchu. Gra rewelacyjnie! Oczarowal nas. Design tez jest niczego sobie. To ze sie grzeje mozna zrozumiec. Ale byl jeden minus, ktory zniechecal - zawiesil sie kilkakrotnie - przestal reagowac na jakiekolwiek "rozkazy". Pomoglo dopiero wylaczenie zasilania life is brutal. Byc moze byl to feralny egzemplarz, ale innego nie moglismy odsluchac.

Gdyby tak konstruktor napisal, ze Aplifikator do numeru seryjnego X ma problemy z przegrzewaniem sie i zaproponowal jakies rozwiazanie to byloby to lepsze dla niego niz te ciagle powtarzane opinie ze "Amplifikator przegrzewa sie".

Konstruktor nie napisał, że A. do numeru XXX ma kłopoty, tylko wycofał te które były w sklepach i poprawił. Kontaktował się również z niektórymi użytkownikami (z tymi z którymi miał możliwość kontaktu) proponując poprawkę na swój koszt. To o czymś świadczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.