Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 16,000 zł bez bass-reflex'u

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

Za mniej niż tę kwotę kupisz ATC SCM40. Wymagają minimum 150W, więc Twój wzmacniacz z łatwością je napędzi. Są to genialne kolumienki, nagłośnią 40m bez problemu.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Witaj,

zdecydowanie kolumny ATC SCM40 - twój wzmacniacz bez problemu poradzi sobie z nimi. Są to kolumny o bardzo liniowej, studyjnej charakterystyce, jeśli jednak szukasz takiego brzmienia, nie jestem w stanie zaproponować nic lepszego.

Zapraszam na odsłuchy lub proponuję możliwość odsłuchu w Twoim pomieszczeniu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

ATC scm 40 , na audio show belfascie graly w 50 m2 z naim monoblockami i nic nie brakowalo , jakosc dzwieku Jak dla mnie Nie do pobicia w tej cenie.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

tak z ciekawości - bo trochę to dziwne dla mnie, tam siedzi jeden driver 16,5cm i napędzi to tak dużą powierzchnię bez problemu ?

z używanych są np Infinity Reinessance 90... chyba nie gorsze, a kiedyś były droższe

przy takiej powierzchni po prostu jakoś bardziej do mnie przemawia 25cm przetwornik :)

pamietam graly na as neat motive w okolo 30 m2 , takie malusienkie glosniczki a zastanawialismy sie gdzie sa subofery pochowane bo walilo basem niesamowicie.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Donie>>>

Miały być NOWE:)

Z drugiej strony, skoro 48 Hz przy -6 dB z ATC gra basem jak subwofer, to nic tylko pogratulować:)

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

pamietam graly na as neat motive w okolo 30 m2 , takie malusienkie glosniczki a zastanawialismy sie gdzie sa subofery pochowane bo walilo basem niesamowicie.

a może faktycznie jakieś były za firanami ? :)

albo po prostu pokój przystosowany idealnie akustycznie

przetwornik przetwornikowi nierówny, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić aby taki głośnik 16cm grał swobodnie w tak dużym pomieszczeniu

W którejś relacji z AS czytałem, ze dosłownie za zasłonami schowany był sub, a niby przedstawiane było, że to monitory same z siebie grają takim basem. Warto poszukać w relacjach tutaj.

Powrót po dłuższej przerwie...

40 metrow to juz sporo, ja osobiscie polecilbym Vandersteen The Model 2Ce Signature II z linia transmisyjna. Swietne brzmieni i kontrowersyjny wyglad, no ale to juz kwestia gustu. ATC SCM40 tez sa podobno dobre, tak mowia, bo osobiscie nie pamietam jak brzmia. Xavian XN 270 Evo to jednak monitor, watpie aby ogarnal 40 metrow kwadratowych, choc glosnik zacny i jak na monitor dosc spory, gleboki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.