Skocz do zawartości
IGNORED

Utwory z niezłym basem :)

zeta-j

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy są różne wydania, ale jak dla mnie to ta płyta jest słabo zrealizowana.

Jeżeli można zapytać, która płyta Claptona jest według Ciebie najlepiej zrealizowana. Mam wszystkie jego płyty i tak z ciekawości chciałbym wiedzieć w jakich claptonowskich gustach dzwiękowych oscylujesz. Moim zdaniem Unplugged jest całkiem nieżle nagrana, chociaż na moim secie Dynaudio z subami brzmi - powiedziałbym dobrze, natomiast na B&W N802 - bardzo dobrze! Musimy też pamiętać, że jest to wydanie koncertowe, tak że wrażenia jakościowe będą inne niż ze studia. Napisz co Ci się w realizłacji Unplugged nie podoba. Jesteś pierwszą osobą, od której słyszę, że Unplugged jest słabo zrealizowana - oczywiście mówię tutaj o standardowym nagraniu CD.

Pozdr, M.

Parker's Mood

czas rozruszać membrany :)

W konkretnie tym celu polecam płytę Propellerheads " Decksandrumsandrockandroll "

- A z niej najbardziej poniższy utwór.

W drugiej minucie zaczyna się dziać - to się usłyszy i Zobaczy dopiero na kolumnach:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Massive Attack tak nie wymasuje....

.

Ukryta Zawartość

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Jeżeli można zapytać, która płyta Claptona jest według Ciebie najlepiej zrealizowana. Mam wszystkie jego płyty i tak z ciekawości chciałbym wiedzieć w jakich claptonowskich gustach dzwiękowych oscylujesz. Moim zdaniem Unplugged jest całkiem nieżle nagrana, chociaż na moim secie Dynaudio z subami brzmi - powiedziałbym dobrze, natomiast na B&W N802 - bardzo dobrze! Musimy też pamiętać, że jest to wydanie koncertowe, tak że wrażenia jakościowe będą inne niż ze studia. Napisz co Ci się w realizłacji Unplugged nie podoba. Jesteś pierwszą osobą, od której słyszę, że Unplugged jest słabo zrealizowana - oczywiście mówię tutaj o standardowym nagraniu CD.

Pozdr, M.

Mark, postaram się wrzucić dziś wieczorem tą płytę do odtwarzacza, by napisać co mi nie pasuje konkretnie. Sam rozczarowałem się tą płytą dość niedawno, i było to dla mnie samego niemałym zaskoczeniem. Chodzi mi o to, że dźwiek nie jest swobodny, jest jakby przytłumiony i brak mu blasku, pazura. Wrażenie to zagościło u mnie po zmianie kolumn na Infinity Kappa i być może to ma znaczenie...? Wcześniej tego nie słyszałem. Trudno porównywać, ale na przykład EC Unplugged zestawiony z innymi akustycznymi wykonawcami jak Antonio Forcione 'In concert' wydany przez Naim brzmi po prostu... niezwykle pastelowo (które to określenie jest eufemizmem, ale to przez szacunek do Erica i tego koncertu, który bardzo lubię i znam dobrze).

Powrót po dłuższej przerwie...

Mark, postaram się wrzucić dziś wieczorem tą płytę do odtwarzacza, by napisać co mi nie pasuje konkretnie. Sam rozczarowałem się tą płytą dość niedawno, i było to dla mnie samego niemałym zaskoczeniem. Chodzi mi o to, że dźwiek nie jest swobodny, jest jakby przytłumiony i brak mu blasku, pazura. Wrażenie to zagościło u mnie po zmianie kolumn na Infinity Kappa i być może to ma znaczenie...? Wcześniej tego nie słyszałem. Trudno porównywać, ale na przykład EC Unplugged zestawiony z innymi akustycznymi wykonawcami jak Antonio Forcione 'In concert' wydany przez Naim brzmi po prostu... niezwykle pastelowo (które to określenie jest eufemizmem, ale to przez szacunek do Erica i tego koncertu, który bardzo lubię i znam dobrze).

Twój sprzęt może różnicować nagrania sam niedawno zmieniłem kolumny na lepsze i oddałem wzmak do tuningu i po tych zabiegach mój zestaw zaczął wytykać niedoskonałości nagrań.
Gość Gość

(Konto usunięte)

Niby to całkowicie nie moje klimaty ale kupiłem dzisiaj nowy album Mansona. Ten wariat jednak wie jak się robi muzykę.

Włącz sobie trzeci utwór z tej płyty.

http://www.youtube.com/watch?v=CJSuvjo_F-I

romekjagoda, wydaje mi się, że nie jest z ta płytą tak źle, w każdym razie w zakresie basu to potrafi zejść naprawdę nisko.

Mogę polecić jeszcze pierwszą płytę Ayo "Joyful".... jednak zalecam ostrożność z potencjometrem glośności... membrany maja ochotę wyskoczyć ;)

Luxmany i winyle 

romekjagoda, wydaje mi się, że nie jest z ta płytą tak źle, w każdym razie w zakresie basu to potrafi zejść naprawdę nisko.

Mogę polecić jeszcze pierwszą płytę Ayo "Joyful".... jednak zalecam ostrożność z potencjometrem glośności... membrany maja ochotę wyskoczyć ;)

Viniu, MarkN - wczoraj przesłuchałem ponownie Claptona Unplugged. Faktycznie, źle z nią nie jest - może miałem gorszy dzień podczas ostatniego odsluchu i dlatego tak negatywna opinia..? W każdym bądź razie wybitna ta płyta nie jest imho. Szczególnie pierwsze 3 utwory są skopane: gitara akompaniująca w lewym kanale wydaje mi się wypchnięta przed linię kolumn, podczas gdy Clapton gra z prawej strony wyraźnie za nią. Od 4 utworu 'Leyla' jest coraz lepiej. Ale powiem szczerze, że jakiegoś super basu nie zauważyłem na tej płycie - może mam za słaby wzmak na głośniki basowe? Nie wiem. Zła ta płyta nie jest, ale raczej nie zaliczyłbym ich do najlepiej/wybitnie zrealizowanych w mojej kolekcji.

Co do Ayo 'Joyful' to faktycznie - mnie sie ta realizacja też podoba.

Gość partick

(Konto usunięte)

W każdym bądź razie wybitna ta płyta nie jest imho. Szczególnie pierwsze 3 utwory są skopane: gitara akompaniująca w lewym kanale wydaje mi się wypchnięta przed linię kolumn, podczas gdy Clapton gra z prawej strony wyraźnie za nią. Od 4 utworu 'Leyla' jest coraz lepiej.

jakieś dziwne wydanie masz - "Layla" jest siódmym utworem i raczej trudno ją pomylić z "Tears in Heaven".

Steve Hackett - The Steppes:

Ukryta Zawartość

Pendulum - The Tempest:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pierwszy na początku, drugi od połowy

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakieś dziwne wydanie masz - "Layla" jest siódmym utworem i raczej trudno ją pomylić z "Tears in Heaven".

Partick, to nie dziwne wydanie - ja się pomyliłem. Dzięki za czujność.

Ukryta Zawartość

Nisko nie schodzi, ale puka dość miarowo.

Ukryta Zawartość

Podawajcie tu utwory w którym jest dobre zejście basu nieważne jaki gatunek muzyczny czas rozruszać membrany :)

Jeśli zależy Ci na naprawdę niskim basie, spróbuj gdzieś zdobyć poniższą płytę.

Jean Guillou gra na organach w Tonhalle w Zurichu.

Niskie tony - dzięki 32-stopowym piszczałkom - schodzą aż do C subkontra, czyli do 16,35 Hz.

Tyle że tak niskich dźwięków (o ile kolumny w ogóle je odtworzą) nie odbieramy już właściwie jako dźwięk,

tylko bardziej jako coś w rodzaju pomruków - więc żebyś się nie rozczarował... ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam rzeczy, które robi Ben Verse. Na dobrym sprzęcie subbass niszczy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja słucham na winylu. Można też pewnie gdzieś wav'y kupić w internecie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Troszkę przesadzili z tym basem, ale kawałek świetny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam we FLAC oczywiscie, niezle gniecie wątrobe :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Polecam we FLAC oczywiscie, niezle gniecie wątrobe :)

Ukryta Zawartość

Zajebisty nr. 11 i 12 ? Kryptic Minds

Ukryta Zawartość

Niezłe zejście basu jest u niejakiego Bacha, kawałek nazywa się Toccata i fuga d-moll.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.