Skocz do zawartości
IGNORED

Irytujące dźwięki - buczenie itp.

Gość Kostku

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kostku

(Konto usunięte)

Hej, proszę aby jakiś ekspert posłuchał mojego sprzętu. Z wnętrza dochodzi jakieś "magnetyczne" buczenie, a jak przejeżdżam palcem po przednim panelu, to czuję jakbym jakiś, nie wiem... magnes czy cuś dotykał, takie magnetyczne gilgotanie... Napęd CD też niczego sobie, ciekawy dźwięk wydaje (chociaż płyty idealne, zero rysek)...

Ciężko nagrać te niskie buczenie, więc wygenerowałem ton zbliżony do tego, co mam na myśli:

http://speedy.sh/F5NMX/Buczenie

Napęd nagrałem jakimś miernym dyktafonem. Ten "wiatr" w tle to usunięty komputerowo szum, więc zwróćcie uwagę tylko na tego "świerszcza" i klikanie, bo to napęd:

http://speedy.sh/pxkHc/CD

Zapomniałem dodać, że jest to amplituner CD z przedwzmacniaczem lampowym.

P.S.

Czy lampa musi tak nieziemsko szumieć?

Buczenie i "mrowienie" podczas dotykania obudowy może być spowodowane brakiem uziemienia i napięciem na obudowie.

Ewidentnie instalacją domową i całą resztą powinien sie zająć elektryk/elektronik - robiąc coś na własną rękę możesz uszkodzić sprzęt albo zostać porażony prądem.

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.