Skocz do zawartości
IGNORED

unitra fonica pw9013 nie równe wysterowanie

Radek9888

Rekomendowane odpowiedzi

witam od jakiegoś czasu nekają mnie problemy

1 to ze prawy kanał gra ciszej tzn na niskich głośnościach jak po głośnie jest już ok

2 to ze w prawym kanale tak jak by brakuje napieca takie tak jak by znikał i pojawiał sie sygnał

3 po włączenie przez pierwsze chwile jak robie głośniej jest taki trzask ale jak wyłączę i po chwili włączę to jest ok

4 żarówka sygnalizująca włączenie raz świeci kilka dni pod rząd a czasami nie

jak to wyeleminować te problemy

witam od jakiegoś czasu nekają mnie problemy

1 to ze prawy kanał gra ciszej tzn na niskich głośnościach jak po głośnie jest już ok

2 to ze w prawym kanale tak jak by brakuje napieca takie tak jak by znikał i pojawiał sie sygnał

3 po włączenie przez pierwsze chwile jak robie głośniej jest taki trzask ale jak wyłączę i po chwili włączę to jest ok

4 żarówka sygnalizująca włączenie raz świeci kilka dni pod rząd a czasami nie

jak to wyeleminować te problemy

Najlepiej pozbyć się tego "wzmacniacza". Jak dłużej z nim poobcujesz, to wprawdzie na wzmacniacz wydałeś niedużo, ale pomyśl ile wydasz w przyszłości na leczenie słuchu.

Pozdro,

Yul

wiesz ja nigdy nie pozbęde sie tej unitry bo kocham polski sprzęt

Ale chyba z przyczyn sentymentalnych tylko, co? Zawsze możesz go zanieść do jakiegoś warsztatu, szukaj takiego ze starszymi dziadkami, bo już tylko tacy się na PRL-owskich runchlach trochę znają i głównie z przyczyn sentymentalnych chce im się w tym grzebać. Wyeliminują Ci to wszystko, ale koszty przekroczą pewnie z 5 razy wartość tego runchla. Po czym on się znów oczywiście popsuje. Trzeba mieć porządnie wypchany portfel i stalowe nerwy, żeby z tym wojować.

Pozdro,

Yul

Ale chyba z przyczyn sentymentalnych tylko, co? Zawsze możesz go zanieść do jakiegoś warsztatu, szukaj takiego ze starszymi dziadkami, bo już tylko tacy się na PRL-owskich runchlach trochę znają i głównie z przyczyn sentymentalnych chce im się w tym grzebać. Wyeliminują Ci to wszystko, ale koszty przekroczą pewnie z 5 razy wartość tego runchla. Po czym on się znów oczywiście popsuje. Trzeba mieć porządnie wypchany portfel i stalowe nerwy, żeby z tym wojować.

Pozdro,

Yul

+

wiesz ja kocham polski sprzęt gro 1000x lepiej niż chińskie pierdziawki

wiesz ja kocham polski sprzęt gro 1000x lepiej niż chińskie pierdziawki

Tak tak, wiem. I Syrenka oraz Maluch też najlepsze - jasne. No to jak tak dobrze "gro", to nie pozostaje ci nic innego jak ładować w niego kasę. On ci się odwdzięczy...nieustannymi awariami.

Gość rydz

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 30 Kwietnia 2012 - nie na temat
Ukryte przez misiomor, 30 Kwietnia 2012 - nie na temat

Zapowiada się temat roku!

zwolennik kochający do bulu polski runchel, noooo i Yul!,będzie się działo,tylko nie przerywać Panowie:)))))

nie tam... to sie nadaje jako wzmacniacz do komputera albo do warsztatu na tamte czasy był niezły. No wiadomo swoje lata ma elektrolity i inne podzespoły wysychają... najlepsze są sprzęty japońskie ale nie te nowe tylko do 1990 roku potem to kiszka. Miałem amplifiera Kenwood KVR-A70R "biały kruk" to jak to było zrobione kurcze na oddzielnych radiatorach poruwnaniu do tego w tym temacie to Trabant do Hondy. Elektrolity pokazywały dobrą wartośc po ponad 20 latach! a zniekształcenia miał 0,005 % czyjakos tak ten ma nooo 0,2 % chyba i 2x 35 watt a biały kruk miał 2x 70 watt boze jak to chodziło. Taaaaa to tylko do "dziadków" zanieś ja mam ten sam zmacniacz gra mi jako wzmacniacz dokomputera ale jestem zadowolony dobre bassy ma.

Tak tak, wiem. I Syrenka oraz Maluch też najlepsze - jasne. No to jak tak dobrze "gro", to nie pozostaje ci nic innego jak ładować w niego kasę. On ci się odwdzięczy...nieustannymi awariami.

zakup jakiś polski sprzęt unitry wraz z polskimi kolumnami

i kup coś innego np chińskiego i porówaj dzwięk a z unitry będzie o 1000x lepszy

Hehe ,mialem nic nie pisac w sprawach jak to nazywa Yul ,,runchli,, ale troche z przekory oraz sentymentu nabylem ostatnimi czasy komplet Unitry ,,mini,, czyli amplituner 8040 ,gramofon GS-470 (wersja eksportowa) oraz magnetofon ZRK 8011 calosc czarna (takie chcialem).

Teraz do rzeczy,jak pisza przedmowcy trzeba bylo poswiecic troche serca i pracy by wrocic zycie w te klocki ale oplacalo sie ,bo teraz graja nadspodziewanie dobrze zadziwiajac mnie i znajomych:)

Na ostatni szlif czeka magnetofon w ktorym wymianie ulegnie caly tor tasmy ,silnik i glowica (Alps) regulacje pod inny posiadany magnetofon Aiwy zeby byly kompatybilne ,to wszystko:)

Pierwsze co mnie zaskoczylo to iz nie wrzeszczy tylko skrajami pasma tylko gra plastycznym wysyconym dzwiekiem na tyle akceptowalnym ,ze zostanie u mnie juz do konca z kilku powodow o ktorych publicznie nie chce mowic a negatywne wypowiedzi mnie absolutnie nie obchodza ,mam wlasne uszy.

Ps. znajdz ZURIT (jeszcze bywaja) i wskrzes dozycia dziadka a sie odwdzieczy.

robix

Hehe ,mialem nic nie pisac w sprawach jak to nazywa Yul ,,runchli,, ale troche z przekory oraz sentymentu nabylem ostatnimi czasy komplet Unitry ,,mini,, czyli amplituner 8040 ,gramofon GS-470 (wersja eksportowa) oraz magnetofon ZRK 8011 calosc czarna (takie chcialem).

Teraz do rzeczy,jak pisza przedmowcy trzeba bylo poswiecic troche serca i pracy by wrocic zycie w te klocki ale oplacalo sie ,bo teraz graja nadspodziewanie dobrze zadziwiajac mnie i znajomych:)

Na ostatni szlif czeka magnetofon w ktorym wymianie ulegnie caly tor tasmy ,silnik i glowica (Alps) regulacje pod inny posiadany magnetofon Aiwy zeby byly kompatybilne ,to wszystko:)

Pierwsze co mnie zaskoczylo to iz nie wrzeszczy tylko skrajami pasma tylko gra plastycznym wysyconym dzwiekiem na tyle akceptowalnym ,ze zostanie u mnie juz do konca z kilku powodow o ktorych publicznie nie chce mowic a negatywne wypowiedzi mnie absolutnie nie obchodza ,mam wlasne uszy.

Ps. znajdz ZURIT (jeszcze bywaja) i wskrzes dozycia dziadka a sie odwdzieczy.

robix

dokładnie mam już amatora po naaprawie i gra milo ten tez ale denerwują mnie te problemy napisane wyżej

Oczywiscie nie twierdze ,ze wszystkie klocki z ,,demoludu,, graly dobrze ,bo to nieprawda ,byly totalne knoty psujace sie zaraz po zakupie i nikt i nic nie mogl tego zmienic.

Ten malenki amplitunerek ktory mam teraz posiadal moj kolega w latach 80' ,zawsze mu go zazdroscilem i pamietalem dzwiek niezwykle mocny wiec postanowilem sprawdzic to po latach czy bylo to tylko dobre ,,oczami (uszami) dziecka,, ?,okazal sie ,,wilkiem w owczej skorze,, jak przed laty :)

robix

Oczywiscie nie twierdze ,ze wszystkie klocki z ,,demoludu,, graly dobrze ,bo to nieprawda ,byly totalne knoty psujace sie zaraz po zakupie i nikt i nic nie mogl tego zmienic.

Ten malenki amplitunerek ktory mam teraz posiadal moj kolega w latach 80' ,zawsze mu go zazdroscilem i pamietalem dzwiek niezwykle mocny wiec postanowilem sprawdzic to po latach czy bylo to tylko dobre ,,oczami (uszami) dziecka,, ?,okazal sie ,,wilkiem w owczej skorze,, jak przed laty :)

robix

Ja tak nie sądzę miał go świętej pamięci mój dziadek teraz mam ja i gra naprawde pięknie.Gdyby nie te problemy grał by jeszcze lepiej.

Radek,zeby sadzic trzeba miec jakis punkt odniesienia (nie znam Twojego) ktory ja posiadam ,bo po latach zabawy w audio dane mi bylo slyszec wiele konfiguracji sprzetu a to pozwala na mniej lub wiecej obiektywne spojrzenie na temat.

Dla jednych PRL audio jest li tylko sentymentem a dla drugich poczatek drogi i zabawy w Hi-Fi (zwykle odziedziczone po rodzicach ,dziadkach) ale to tak naprawde raczkowanie przed tym co mozna zrobic z dzwiekiem we wlasnym domu tylko trzeba chciec i miec na to fundusze oraz wiedze.

Zycze satysfakcji w sluchaniu muzyki ,to ona jest tu najwazniejsza a nie wszyscy o tym pamietaja.

robix

zakup jakiś polski sprzęt unitry wraz z polskimi kolumnami

i kup coś innego np chińskiego i porówaj dzwięk a z unitry będzie o 1000x lepszy

Nie istnieje takowy, poza tym jestem zbyt biedny żeby kupować tego rodzaju śmieci i w kółko latać z nimi do warsztau jak z pęcherzem. Zabawa w reanimowanie komunistycznego trupa jest dla wyjątkowo nadzianych, jak np. robix :)

Pozdro,

Yul

Bulu - bulu, hehe. Co za analfabeta :)))

Nie istnieje takowy, poza tym jestem zbyt biedny żeby kupować tego rodzaju śmieci i w kółko latać z nimi do warsztau jak z pęcherzem. Zabawa w reanimowanie komunistycznego trupa jest dla wyjątkowo nadzianych, jak np. robix :)

Pozdro,

Yul

tego jak ty nazwałeś trupa bede reanimował 1 raz od nowości wiec i tak długo wytrzymał wszystko ma prawo sie zepsuć

tego jak ty nazwałeś trupa bede reanimował 1 raz od nowości wiec i tak długo wytrzymał wszystko ma prawo sie zepsuć

Twoja kasa, twoje bieganie po warsztatach, twoje wizyty u laryngologa. Ja się wypowiedziałem - nie warto.

Pozdro,

Yul

Hehe ,temat roku:)

Prawde rzekl Yul ,PRL jest dla bogatych inaczej i traktuje sie go sentymentalnie z tym ,ze przy odrobinie dobrej woli mozna wydlubac z tego poprawny dzwiek (napewno nie neutralny) dajacy wiele radochy i wspomnien.

Ten ktory zlozylem celem przypomnienia sobie i obalenia pewnych mitow zaskoczyl pozytywnie wiec zostaje:)

Nie ma co drazyc dalej ,bo pyskoweki beda sie mnozyc bez liku a kazdy niech robi jak uwaza ,na sile nie trzeba naprowadzac na dobra droge.

Ja sobie moge na to pozwolic poniewaz mialem tony gratow w domu ,pobawilem sie dobrym stereo i moge dac sobie na wstrzymanie a inni niech ida dalej w pogoni za kroliczkiem:)

robix

Hehe ,temat roku:)

Prawde rzekl Yul ,PRL jest dla bogatych inaczej i traktuje sie go sentymentalnie z tym ,ze przy odrobinie dobrej woli mozna wydlubac z tego poprawny dzwiek (napewno nie neutralny) dajacy wiele radochy i wspomnien.

Ten ktory zlozylem celem przypomnienia sobie i obalenia pewnych mitow zaskoczyl pozytywnie wiec zostaje:)

Nie ma co drazyc dalej ,bo pyskoweki beda sie mnozyc bez liku a kazdy niech robi jak uwaza ,na sile nie trzeba naprowadzac na dobra droge.

Ja sobie moge na to pozwolic poniewaz mialem tony gratow w domu ,pobawilem sie dobrym stereo i moge dac sobie na wstrzymanie a inni niech ida dalej w pogoni za kroliczkiem:)

robix

Może za bogaty nie jestem ale co chce to sobie kupuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.