Skocz do zawartości
IGNORED

HiFiMAN vs uNostromo

Qulerek

Rekomendowane odpowiedzi

Szukając jakiejś alternatywy dla swojej integry niekoniecznie ze stajni znanych producentów kart muzycznych po przeczytaniu opinii na dwóch polskich portalach z pełna świadomością zakupiłem HM-101 i...

... niestety zawiodłem sie strasznie. HM-101 poprostu w sposób perfekcyjny zbierał wszystkie zakłócenia generowane przez mój laptop a dokładniej port USB.

Juz dawno nie usłyszałem tak wspaniałej symfonii pisków trzasków popierdywań. Oczywiście pomyślałem trafiłem na uszkodzoną sztukę, ale opinia serwisu zafundowała mi kubeł zimnej wody .

Do HM-101 zaproponowano mi separator galwaniczny za 500 zł.

Pełen goryczy i rozczarowania pożegnałem HM-101 i na jego miejscu pojawił się uNostromo (w tym przypadku poradzono sobie świetnie z zakłóceniami)

uNostromo

Biorąc pod uwagę ze muzyka będzie słuchana na słuchawkach odpadły karty muzyczne typu :

Maya U5 (USB)

Asus Xonar U1 (USB)

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 PRO (USB)

Po rozstaniu z HM-101 przyszedł uNostromo V2.

Napisze tak kupiłem uNostromo w ciemno i ze złości na HM-101. Nie spodziewałem się po nim zupełnie niczego i nie zawiodłem się.

Pierwsze podłączenie do komputera i błoga cisza zero jakichkolwiek bzyków, pryków itp.

Procedura testowa i sprzęt:

Czysty system W7 64bit + Asio4All

Laptop JHL 90 na zasilaniu z aku + NAD C326 BEE + Focal Chorus 716V

Dźwięk kontrolny NAD C545 BEE + NAD C326 BEE + Focal Chorus 716V

Podsumowanie:

Z czystym sumieniem mogę napisać nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na uNostromo w porównaniu z integrą gra wyśmienicie.

Pierwszy efekt jest taki jak by ktoś ściągnął grube koce z głośników muzyka ożyła zrobiła się wręcz namacalna, wszędobylska.

uNostromo gra tak fajnie (jak za swoja cenę) że zamiast męczyć go na słuchawkach jest wpięty do C326 z 716.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/93596-hifiman-vs-unostromo/
  • 1 miesiąc później...

Parametry uNostromo podane przez producenta:

Zasilania uNOSTROMO odbywa się wyłącznie przez port USB.

Dac uNOSTROMO został wykonany z najwyższej jakości elementów:

Kondensatory WIMA,

Rezystory precyzyjne VISHAY DRALORIC

Kwarc 12MHz dokładność 20ppm.

Gniazda RCA firmy PRO SIGNAL pozłacane.

Sekcja zasilania zbudowana została w oparcie o zasilanie ze złącza USB, wykonana została maksymalnie możliwa separacja i eliminacja zakłóceń zasilania z komputera.

Cyfrowe wejście z komputera (USB) wykonane na układzie Burr-Brown Audio PCM2707, Uwaga! wejście USB akceptuje pliki dźwiękowe o rozdzielczości max 48kHz.

Konwersja cyfrowo-analogowa (dac) to układ firmy WOLFSON

WM8716

SNR: 112 dB, Typical

24-Bit Resolution

Low Clock-jitter Sensitivity

Wzmacniacz słuchawkowy ma parametry:

Moc wyjściowa: 85mW x 2 przy 16-Ohm

THD+N 0.0007%

SNR > 110dB

Obsługa słuchawek o impedancji 16 do 300 Ohmów, czyli większość dostępnych.

• 6 miesięcy później...

Dopisze się, bo mało jest info o tym produkcie.

Używam uNostromo dokładnie rok, napędza sennki HD515.

Mam porównanie z integrami i Soundblasterem live.

Jest różnica, na pewno się opłaca.

Jeśli chodzi o jakość wykonania i pracy - działa i wygląda jak nowy.

• 1 rok później...

Większość tanich Daci daje cyfrą po uszach! Tak jest m in z Mayą U5 usb, wszystkimi Fiio które słuchałem. Na dłuższą metę wysokie to niewyruba.

Jak jest z unonstromo na średnicy i wysokich?

ciągłe zmiany ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.