Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin 100b(tuning)+QUADRAL AURUM ALTAN VIII = ?

caralooh_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakims cudem udalo mi sie kupic QUADRAL AURUM ALTAN VIII, po przerobce za 1k(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Podpiete mam poki co pod nad c315bee. Jestem 3 dzien w szoku , bo takiego wokalu i sopranu nie slyszalem nawet na cantonach za 16K.

Podpiete mam pod daca na lampach(lite dac 60), i wszystko bylo by ok, ale z tego co czytalem , kolumny sa strasznie prodozerne. (W hifi choice zalecili 100w na kanal, na kt88, wiem , magazyn to zaden wyznacznik) Niestety czuc brak mocy i lekkie zamulenie. Kolumny sa 4ohmowe, ale czuje ze zjezdzaja do 2-3.

Mam wrazenie ze dynamika jest jak na slabej lampie, chociaz na monitor audio rs1 , bylo zywo i zwawo. Przy zageszczeniu , zmiany basu , kolumny traca timing.

Oczywiscie z takim dzwiekiem mimo wszystko moglbym zyc, ale czuje niedosyt.

Przymierzalem sie wczesniej , do MA rs1, jakies el34. Ale skoro zmienilem kolumny i daja mi cieply wokal, moze by tak KT88 ?

Znalazlem na allegro Janka 100b, bo tunningu- kabli, ominiecie selektora, zmiana kondow, zworek,lamp ster. itd.

Czy cena 2500 jest dobra? Wiem tyle kosztuje nowy, ale koszt tunningu ponoc 1K. Troche balbym sie kupowac el34 , 2x(35-40), ale poki co nie mam zadnego na oku

Jakies inne propozycje ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Akurat dużo przerabiam MC-100B i ta przeróbka jest zerżnięta z mojego pomysłu ( mój watek o tym wzmacniaczu na tym forum ).

Nie ma zdjęcia środka i oprócz Mundorfa Supreme którego stosuje reszta jest wielka zagadką.

Chyba lepiej kupić tańszy używany , samemu przerobić lub dać go do przerobienia.

Zauważ tez ze są tylko dwa wejścia .

Bez zdjęć trudno stwierdzić kto i jak to zrobił .

Tak więc nie wiadomo jak z trwałością i bezpieczeństwem zarówno wzmacniacza jaki życia.

Zwłaszcza jak nie masz instalacji z bolcem ochronnym a tam są napięcia rzędu 500V

A MC-100B to rewelacyjny i z wielkim wykopem wzmak .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.