Skocz do zawartości
IGNORED

Kablem czy bezprzewodowo ?

adamszaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się ostatnio nad bezprzewodowym przesyłem dźwięku.

System wygląda u mnie tak, że mam podłączony komputer stacjonarny (karta muzyczna Xonar DG) kablem optycznym z DAC-kiem (DAC by mcgyver crystal+stopień analogowy lampy ) i dalej już do wzmacniacza (denon pma-1500ae) i na głośniki (minas annor studio 16hertz).

Ponieważ myślę o zmianie komputera stacjonarnego na laptop to nie bardzo mi się widzi żeby chodzić po pokoju z notebookiem do którego będę musiał podłączać kabel optyczny, hdmi (na tv), usb do dodatkowego dysku i 5 innych, myślę więc nad jakimś rozwiązaniem bezprzewodowym.

Widziałem urządzenia typu squeezebox ale na moje potrzeby jest chyba trochę przekombinowane.

Ja bardziej myślałem o czymś w rodzaju bezprzewodowego ,,kabla optycznego/hdmi''.

Widziałem tego typu urządzenia jak np.Apple Airport Express, FRITZ!WLAN Repeater N/G ale ze specyfikacji wynika, że psują one strasznie jakość dźwięku np. max bitrar 300 kbps.

Macie może jakieś doświadczenia albo pomysły w tym temacie?

Wiem, że nie jest to może rozwiązanie zbyt audiofilskie ale za to bardzo wygodne.

Będę wdzięczy za wszelkie sugestię i rady.

Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/93450-kablem-czy-bezprzewodowo/

Uzywalem Apple Express dopuki sie nie zepsul (ten specyficzny model sie psul) ale bylo bardzo wygodnie no i ma on wyjscie cyfrowe/optyczne . Dzwiek po kliknieciu play slychac z lekkim opoznieniem, to samo podczas przewijania, sluchanie calych plyt odbywa sie bez zadnych opoznien. Dzwiekowo na pierwszy rzut wszystko ok - do czasu awarii po kiku dniach takze niewiele moge napisac. Plusy to to ze jest malutki i wpina sie go bezposrednio do gniazdka, jest routerem , mozna podlaczyc drukarke , dysk

Bezprzewodowa karta dźwiękowa z radiem internetowym - Philips SLA 5520. Mam takie coś i używam głównie jako radia internetowego, niestety bardzo uboga w wyjścia - tylko analog, jack 3,5mm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.