Skocz do zawartości
IGNORED

RX6 czy warto, a moze cos innego?

waliking

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Stoje wlasnie przed zakupem zestawu stereo do domu narazie pokoju 18m2 ale za jakies 6miesiecy bedzie to duzy salon okolo 30m2 mam wielki problem bo nie wiem co wybrac. Muzyka jaka slucham jest rozna Trance ,House ,Hip hop przez Pop Alternatywna praktycznie kazda:)) Nie jestem audiofilem sprzet jakim dysponuje do tegaz to Jamo 506 sub Jamo i Yamaha 497.Jestem najblizej zakupu MA RX6 nie ukrywam ze zalezy mi na kolorze Black lub White Gloss nad wzmacniaczem jeszcze sie nie zastanawialem bo sie na tym nie znam ale pasuje mi design Yamahy. Muzyka 50 Filmy 50. Prosze o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/93207-rx6-czy-warto-a-moze-cos-innego/

Witaj,

wybór kolumn Monitor AudionRx6 jest optymalny do Twojej muzyki, przy większym pomieszczeniu jednakn sugerowałbym model większy Rx8.

Praktycznie w tych pieniądzach z wykończeniem high gloss nie ma konkurencji

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

RX6 używam osobiście na 32 metrach i jest ok. Także polecam. Zgodzę się z Q21 że nie mają konkurencji w tej cenie.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Panowie powiedzcie jaki wzmacniacz pod to podpiac zastanawialem sie nad CA 651A ale nie ukrywam ze nie pasuje mi za bardzo design tego wzmaka juz bardziej celowalbym w HK powiedzcie czy pod Rx8 bedzie dobrze podlonczyc CA 651A czy nie bedzie za slaby a moze jeszcze cos innego??

Odradzam RX6 w połączeniu z CA i Yamahą. Już same Monitor Audio grają detalicznie a zestawijąc je z CA lub Yamahą jeszcze dołożymy natarczywej góry i może być problem.

Do trancu i hip-hopu poszedłbym zupełenie w innym kierunku, szukaj "cieplejszych" wzmacniaczy, może Nad, Naim ? CA, Yamaha lepiej sprawdzą się w jazzie, klasyce ale absolutnie nie widzę ich do muzyki którą słuchasz.

RX6 spokojnie poradzą sobie w pokojach do 30m2. Ja osobiście nie jestem fanem Monitor Audio, dla mnie to trochę zbyt "ostre" granie, uważam że w tej cenie można znaleźć jakiś zestaw z drugiej ręki który zagra o niebo lepiej. Najlepiej jednak posłuchać samu.

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

No wiec powiem wam ze teraz to juz nie wiem sam co wybrac Rx6 czy Rx8 wolalbym wsumie 6 oczywiscie chodzi o cene pokoj bedzie mial ponad 30m2 nie wiem dokladnie ile ale miedzy 32-36 niechcialbym wtopic i za jakis czas stwierdzic ze musze cos zmienic :)) nie chce uzywek caly czas mysle nad wzmacholem bo klocki juz wybralem tylko MA chyba trzeba bedzie pojechac posluchac i wtedy wybrac

• Moderatorzy

z tego co czytałem to rx8 ma dużo bardziej dobitny, niżej schodzący bas, do twojej muzyki to może przechylić szalę

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mialem rx 6 i rx8 w 30 m2 i ja wybrlabym te 2, trance , pop, jazz graja rewelacyjnie , Rock i metal krew z uszu.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Te Rx8 z cenną katalogową ponad 5k pln to jakiś kosmos. +6 dB przy 80Hz, -15 dB przy 30Hz, efektywność tylko 85dB.

katalogowa cena to troche przesadzona za te glosniki nie warte tyle sa ale ja np kupilem piano black za 900 euro jakosc cena rewelacja.

Ale mozna dostac za bardzo dobra cene gs a to juz calkiem inne kolumny i brzmienie .

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

No wlasnie chyba Rx8 beda lepsze a jaki wzmacniacz do tego podpiac??

Mam komplet Marantza 6004 w połączeniu z MA MR6 ,Słuchłem również w tym połączeniu CA 650, Marantz gra zdecydowanie lepiej. Jeżeli jesteś zainteresowany Marantzem 6004 pisz na PW, Ja sprowadziłem sobie z Angli nówkę wzmacniacz +CD za niecałe 3k

• Moderatorzy

katalogowa cena to troche przesadzona za te glosniki nie warte tyle sa ale ja np kupilem piano black za 900 euro jakosc cena rewelacja.

Ale mozna dostac za bardzo dobra cene gs a to juz calkiem inne kolumny i brzmienie .

a gdzie robiłeś zakupy ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

niestety rx8 w Irlandii zakupilem, ale rx6 kupilem w polsce 3 lata temu prawie jak odrazu weszly na rynek i dostalem upust spory , zaplacilem 3100 zl w Audiotrend Krakow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.