Skocz do zawartości
IGNORED

Używany /lepszy/ projektor czy nowy

Ultro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Nadeszla chwila że będe mógł zakupić projektor do mojego KD. Zastanawiam sie intensywnie czy zakupić używkę np jvc HD1 lub inny jvc na ebay uk lub de czy w kraju nowy np hc 4000 lub jakaś optomę. Warunki to dośc duże poddasze, nie szczególnie przystosowane do projekcji, ekran będzie elektryczny ok 90 cali, szary. Nadmianiam że będzie to mój pierwszy projektor. Nie interesuje mnie 3D. Filmów nie oglądam może często ale ale sprawia mi to dużą przyjemność.

Co myślicie na ten temat?

Dzięki za ewentualne uwagi.

https://www.audiostereo.pl/topic/93187-u%C5%BCywany-lepszy-projektor-czy-nowy/

Doradzam zakup nowego projektora z gwarancją ,bo tak naprawdę to nie wiesz ile i jak był taki projektor używany.Chyba,że kupujesz od kogoś znajomego i masz pewność,że urządzenie nie jest wyeksploatowane.Nowe lampy do projektorów niestety nie są tanie.

Zgadzam się z kolegą powyżej. Lepej kupić nowy i mieć pewność że nic złego ci się z nim nie stanie. Kolega niedawno kupował Optome HD83 i po miesiącu była awaria lampy. Wymienili mu na nową na gwarancji i po kłopocie.

Kupując używkę nigdy nie możesz mieć pewności jaki "przebieg" ma lampa, bo licznik w wiekszości przypadków można łatwo wyzerować.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ja bym bał sie kupić używany projektor z niepewnego źródła. Sam posiadam HC4000 i mogę polecić. Jesli to Twój pierwszy sprzęt to na pewno będziesz bardziej niż zadowolony

pozdrawiam

Rozumiem, dzięki za uwagi. Ryzyka zwiazanego z zakupem jestem świadomy, chodzi mi bardziej o to czy technicznie starsze JVC będzie gonerowało lepszy obraz od np. Optomy HD 23, lub wyżej wspomnianego Mitsu.

chodzi mi bardziej o to czy technicznie starsze JVC będzie gonerowało lepszy obraz od np. Optomy HD 23, lub wyżej wspomnianego Mitsu.

Moim zdaniem nie,bo żywotność lampy jest jaka jest i z czasem traci ona swoje właściwości,a to znaczy,że wraz z liczbą wyświetlonych godzin spada jakość wyswietlanego obrazu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.