Skocz do zawartości
IGNORED

Furutech eTP-80E i Furutech TP615E która lepsza ?

tomii241

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zyzio ---> pętla masy u mnie była. Zawsze będzie na urządzeniach pracujących na złączach niezbalansowanych, gdy uziemienie zasilania jest podane na obudowę urządzeń i na masę gniazd sygnałowych. To powodowało radykalne brumienie, którego nie dawało się słuchać. Z tym problemem uporałem się w ten sposób, że tylko jedno urządzenie jest podłączone do uziemienia w ścianie. Pozostałe urządzenia mają odłączone uziemienie w przewodach zasilających i uziemiają się poprzez masę sygnałową. Nie było innej metody.

To brumienie, o którym piszę wynikało z tego, że w podłodze szły przewody zasilające, a na tej podłodze leżały również długie, nieekranowane interkonekty. Interkonekty te zachowywały się jak antena i łapały 50Hz od przewodów zasilających. Po przeniesieniu przewodów zasilających z podłogi w ścianę powyżej gniazdek ten przydźwięk zupełnie zniknął.

No nic, proponuję EOT w tym temacie. Jak ktoś będzie szukał informacji o gniazdkach Furutecha, to to co zostało napisane powinno wystarczyć.

Dzięki za wszystkie wypowiedzi.

Jeżeli chodzi o tzw. brumienie to ja mam również podłączenie pomiędzy Cd a Preamp. po RCA natomiast na końcówki po XLR i nie jest to przypadkowo tak dobrane.

Żadnego brumienia ani podobnych rzeczy nigdy nie było.

Polecam poczytać jak to rozwiązali w firmie T+A :)

a ja Tobie polecam zamiast czytania broszur reklamowych TA poczytanie wartościowych watków na AS w ktorych pisali ludzie z branży audio- konstruktorzy sprzetu komercyjnego - opisujac własne bogate doswiadczenia w temacie np. pętli masy

jak pamietam zyzio równiez tam brał udział jako zapalony badacz kwestii jakosci zasilania w audio , jesli nie niech mnie poprawi

milimetr wiele lat temu zaczął rozwój swojego zasilania audio i nieraz cos opisał :) choc ostatnio mniej

ludzie sa dawno dalej niz etap gniazdka i bezpiecznika w skrzynce i jesli zadaja jakies pytania to nie po to bys im odpisywal ze to lipa

masz duzo do czytania i sprawdzania jarek&ania

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kolega cir wykazał się (lub chciał się wykazać) elokwencją i zapewne chciał zabłysnąć jako znawca zjawisk w przyrodzie. I prawie się udało.

Zapewne "amatorzy" z T+A nie dorastają koledze oraz innym światowej klasy konstruktorom z AS do pięt ale myślę ,że jednak nie skorzystam z twoich rad i poczytam sobie kolorowe broszury , a raczej pooglądam sobie obrazki bo pewnie jak napiszę , że poczytam to mi nie uwierzysz ,że potrafię :)

Ponadto jak już coś komentujesz to czytaj ze zrozumieniem co jest napisane i potem komentuj a nie odwrotnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.