Skocz do zawartości
IGNORED

Pieprzona elektrownia

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, ze elektrownia w Lodzi ma jakis uklad z PAL-em, bo dzisiaj w nocy zafundowali kolejne przepiecie po ktorym zapanowaly ciemnoci egipskie na retkini na kilka godzin. Pomijajac, ze malo sie nie zabilem w poszukiwaniu swieczki o otwarta zmywarke :-) to zgon zaliczyl mi moj LCD [cale szczescie ze na gwarancji]. Tydzien temu po wylaczeniu pradu sasiadowi polecial telefon i pol komputera.

Co ciekawe w obydwu tych przypadkach sprzet audio zupelnie przypadkowo mialem wylaczony z pradu [uffffffffffffffffffffffffffffffffffff], raz z racji remontu, wczoraj z racji ukladania kabli za szafka.

Nie wiem, czy mozna jakos na nich wplynac aby cos wreszcie zrobili z tym !@!@#!@#!@ co serwuja w gniazdku.

https://www.audiostereo.pl/topic/9299-pieprzona-elektrownia/

Nie można w takim przypadku ubiegać się o odszkodowanie z powodu uszkodzenia mienia z winy elektrowni??

Jakiś czas temu słyszałem o sytuacji,w której na gniazdko poszło 400V i odszkodowania przyznali.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

->barni

Spraw sobie taką fabrykę prądu, jaką ostatnio zakupił Elberoth - bedzie po sprawie.

Co do PowerBoxa - jak z adrogo, to nie kupuj. Albo zrób sam taniej. Uważam, że przy tej jakości to nie są wyrzucone pieniądze. Ile kosztuje Twój sprzęt? Trzeba to liczyć chyba właśnie tak: ile musisz wydać na PB, a ile możesz stracić nie mając go.

To jest fakt - elektrownie, dostawcy i wszyscy ci pośrednicy którym należy płacić to bandyci którzy mają nas za nic. Moja rada to w listwę lub w urządzenie wstawić warystory Simensa S14K250 (koniecznie Simens ze względu na tolerancję).

->rady

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moj kumpel mieszka blisko rozdzielni kilka razy sie zadazylo ze przepiecie spalilo jego sasiadom TV,radio,itp.

I co???

I za kazdym razem elektrycy bez problemow zwracali pieniadze za uszkodzony sprzet!:) Oni wiedza ze to ich sprawka wystarczy podac date uszkodzenia urzadzenia.

Panowie, jeśli chodzi o elektrownię to ona nie ma nic do tego. Elektrownia to zakład gdzie się energię elektryczną produkuje a do domu dostarcza ją w tym przypadku Łódzki Zakład Energetyczny SA i do nich należy kierować wszelkie reklamacje. Zresztą zobaczcie na rachunkach komu płacicie za prund. Najbliższa elektrownia w okolicach Łodzi to Zespół Elektrociepłowni w Łodzi SA (ul. Jadzi Andrzejewskiej 5) ale oni i tak produkują "do sieci" Zakładu Energetycznego, który jest właścicielem i operatorem sieci i Waszym dostawcą.

Poza tym nie da się ustalić z której elektrowni płyną do Was elektrony. Ogólnie ze wszystkich z całej Polski i nie tylko. Z tych najbliższych więcej. Prawa Ohma i Kirchchoffa tym zawiadują i to wszystko.

Wniosek - używać UPSów!

Również przed sprzęte grającym. Podpiąłem sobie taki przed moją wieżę z ciekawości, czy wpłynie to jakoś na dźwięk. Wpłynęło - korzystnie, tak jak dobra listwa z filtrami. A dodatkowo nie musiałem się bać zaników napięcia. Niestety UPS nie był muj i musiałem go oddać. Ale po pozytywnym doświadczeniu chyba sobie takiego sprawię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.