Skocz do zawartości
IGNORED

CD Onkyo DX-7711 czy DX-7911

czorny05

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

chce kupic odtwarzacz CD Onkyo. zastanawiam sie tylko ktory model. sa 2 mozliwosci aktualnie:

1. dx-7711 po przerobce jak ponizej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. dx-7911 nie tuningowany

docelowo cd bedzie gral z onkyo a-9711

prosze o doradzenie ktory z ww cd jest lepszym wyborem

dzieki

pzdr

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92977-cd-onkyo-dx-7711-czy-dx-7911/

kolego czytaj ze zrozumieniem, na pierwszej aukcji oferowana jest przerobka odtwarzacza a nie odtwrzacz,

wiec wybor masz prosty,pozdrawiam.

kolego czytaj ze zrozumieniem:)

napisalem dx-7711 juz po takiej przerobce, chcialem tylko pokazac o jaki tuning chodzi

dzieki

pzdr

kolego czytaj ze zrozumieniem:)

napisalem dx-7711 juz po takiej przerobce, chcialem tylko pokazac o jaki tuning chodzi

dzieki

pzdr

racja,przepraszam moj blad,

ja bym wybral 7911 ,player po przerobkach ciezej sprzedac,pozdrawiam.

ps.7911 w oryginale jest duuuuuuuzo lepszy od 7711.

racja,przepraszam moj blad,

ja bym wybral 7911 ,player po przerobkach ciezej sprzedac,pozdrawiam.

ps.7911 w oryginale jest duuuuuuuzo lepszy od 7711.

Popieram

7911 jest dużo lepszy od 7711 .

miałem 7711 a teraz mam 7911 i jest to istne cacko :)

ale ogólnie to 7711 nie jest zły ;)

Te dwa cd nie wiele się różnią od 7511 ,chodzi mi o to jak grają a 7511 kosztuje 250-300 pln.Wjęc dopłacać do nich z 300-600 PLN to głupota.

twoja dedukcja mnie powaliła, gratuluję ;)))

czyli idąc tym tropem można by powiedzieć że CDP-X222ES Sony niewiele się różni od CDP-X777ES

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Popieram

7911 jest dużo lepszy od 7711 .

miałem 7711 a teraz mam 7911 i jest to istne cacko :)

ale ogólnie to 7711 nie jest zły ;)

Cacko w kategoriach produktów Onkyo. W kategoriach ogólnych bardzo przeciętnie grający odtwarzacz. Co ciekawe deck 6711 jest niezły, podobnie tuner 4711. Nie można tego powiedzieć ani o wzmacniaczu ani o odtwarzaczu.

Co cie tak zdziwiło .Miałem 7211,7511,7711,7911,6850,6870 i szału nie było co do tych ostatnich to jeszcze były tanie bo 6870 kupiłem za 330 pln i było warto 9711,9911 zupełne przeciętniaki i to delikatnie powiedziane.Słabe CD.Sporo gorsze od Pioneer 901,Denon DCD 2560,Sansui CD-x 701,711,Yamaha 993,czy Marantz CD 80.Wszystkie te cd sa w podobnych cenach co te lipne 7711,7911.

ONKYO przeciętne :l

Jako posiadacz zestawu ONKYO zupełnie nie mogę się z tym zgodzić .

A jestem taki że jak by coś grało lepiej od mojego sprzętu to bym już go sprzedał i kupił coś lepszego .

A słuchałem u znajomych denony,nady,technicsy,cambridge,pioneery,sony.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A jestem taki że jak by coś grało lepiej od mojego sprzętu to bym już go sprzedał i kupił coś lepszego .

Nie przeciętne a BARDZO PRZECIĘTNE.

ja tez chcialbym byc taki jak kolega a co wazniejsze miec takie mozliwosci zeby kupowac wszystko co zagra lepiej od mojego low-endu,pozazdroscic,pozdrawiam

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie przeciętne a BARDZO PRZECIĘTNE.

Też mam Onkyo 7911. Nie tylko Ty piszesz że jest cienkie. Jako że przeważnie taki pogląd wyrażają osoby mające dużo większe doświadczenie ode mnie, sam zastanawiam się nad wymianą. Ale na razie nie trafiłem na nic lepszego. Może słabo szukam. Od pewnego czasu chodzi mi po głowie zakup DAC-a. Wtedy Onkyo było by samym transportem. Możesz mi coś polecić w cenie powiedzmy do 3tzł? Miałem na próbę Havana DAC i niestety nic nie zmienił. Od tej próby zmienił się już wzmak. Przedtem był Pioneer Elite M-91(teraz zasila fronty w kinie domowym) a ja kupiłem starszego ASR Emittera I. Bardzo byłbym wdzięczny za typy które znacząco poprawią dźwięk z 7911.

Miałem na próbę Havana DAC i niestety nic nie zmienił.

Szkoda, że nie miałeś pod "ręką" jakiegoś fajnego konwertera USB/SPDIF i podpiętego do tego Havana DAC i komputera z plikami bezstratnymi - wtedy byś zobaczył różnice w "graniu" w stosunku do Onkyo 7911.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Szkoda, że nie miałeś pod "ręką" jakiegoś fajnego konwertera USB/SPDIF i podpiętego do tego Havana DAC i komputera z plikami bezstratnymi - wtedy byś zobaczył różnice w "graniu" w stosunku do Onkyo 7911.

Ale ja chcę słuchać płyt. I najbardziej mi odpowiada właśnie napęd CD. Nie chcę angażować w to kompa. Jak dla mnie niepotrzebna komplikacja.

Ale ja chcę słuchać płyt. I najbardziej mi odpowiada właśnie napęd CD. Nie chcę angażować w to kompa. Jak dla mnie niepotrzebna komplikacja.

A może jeszcze zapytam czy wiecie jaki laser występuje w Onkyo Integra 7911? Chciałbym sobie na zapas póki jeszcze są kupić. Znalazłem symbol Sanyo SF-P100 13 PIN. Tylko widzę że jeden ze sklepów oferuje taki laser jako 14,5mm i taki sam jako 16,5mm. O co chodzi? Jaki powinienem kupić?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Albo i nie.

A może jeszcze zapytam czy wiecie jaki laser występuje w Onkyo Integra 7911? Chciałbym sobie na zapas póki jeszcze są kupić. Znalazłem symbol Sanyo SF-P100 13 PIN. Tylko widzę że jeden ze sklepów oferuje taki laser jako 14,5mm i taki sam jako 16,5mm. O co chodzi? Jaki powinienem kupić?

chodzi o szerokość taśmy którą podłączasz do lasera, z tego co pamiętam to powinna być ta 14,5mm, poszukaj, była już o tym mowa na forum

Gość Gość

(Konto usunięte)

chodzi o szerokość taśmy którą podłączasz do lasera, z tego co pamiętam to powinna być ta 14,5mm, poszukaj, była już o tym mowa na forum

Tak,już też do tego doszedłem. A wiecie może gdzie taki laser, najlepiej u nas, jest do kupienia.

chociażby tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gość

(Konto usunięte)

Bobaj. Dzięki.

Wczoraj wysłałem im model CD i dostałem odpowiedź że niestety nie mają lasera do tego modelu. Więc chyba nie wiedzą co mają. Wysłałem im zapytanie o ten konkretny laser i na razie brak odpowiedzi. Więc możliwe jest też że wystawiają towar którego już nie mają.

jeśli nie u nich (North) to najpewniej będzie kupić na e-bayu, mają tem od groma tych laserów, niestety wszystkie oferty to Tajwan, Chiny i Hongkong, a np. na tej aukcji masz czarno na białym że to laser pasujący do twojego CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.