Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt 0,5 m-czy 1m

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

Bez przesady - kupuje się tyle ile potrzeba. Z reguły sprzęt nie stoi daleko od siebie. Wzmacniacz, CD czy DAC. Im dłuższe kabelki tym droższe.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Bardzo wciągające odpowiedzi na założony wątek. Ja słyszałem różne teorie na temat długości. IC podobno najlepiej od ok 75cm ze względu na jakieś sprzężenie zwrotne, czy coś podobnego. 1m jest więc optymal : ) Osobiście w różnice się nie wsłuchiwałem.

Konia z rzędem temu kto będzie w stanie odróżnić IC 50cm od 100cm.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie ma różnicy,jak starczy Ci do podłączenia 0,5 m,to po co przepłacać.Chyba że w przyszłości sprzęt będzie inaczej stał to można kupić dłuższy.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Nie ma roznic w brzmieniu! Porobilbym sobie jaja, ale mam juz ostrzezenia, zaraz znowu oczyszcza watek i zostawia jedynie sluszne odpowiedzi. Tak wiec pokornie odpowiadam panie moderatorze :) Ladnie sie spisalem?

Napisano dziś, 14:24

Lepiej kupić 1 m. Można z niego zrobić dwa kabelki po 0,75 m (wtedy jeden jest w zapasie) :)

Kurcze, rewelacja. A masz taką cudowną audiofilską wydłużarkę do kabli, bo mi po ostatniej zmianie ustawienia kable 1m są zbyt krótkie. Fajnie byłoby z nich zrobić ok 1.5 metra, a może i 2m. Wtedy bym 0.5m odsprzedał : )

Lepiej kupić 1 m. Można z niego zrobić dwa kabelki po 0,75 m (wtedy jeden jest w zapasie) :)

A jak to Robisz?

Jeden z żyly zimnej,a drugi z gorącej? To jeszcz 50 cm (2 x 25 ) zostaje.

W branży kablowej widze Twoją przyszłość jak Ty takie sztuczki umiesz.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

W odpowiedzi na temat wątku

- proponuję złoty środek, czyli ic o długości 75 cm

gwarantuję, ze nie usłyszysz między nim różnicy, a tym 50cm i 100 cm

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Różne wtyczki w sieciówkach słychać a długości kabla interkonektu niby nie? Ktoś tu kogoś oszukuje...

Słyszą to co chca usłyszeć, odnośnie wątku bierz 1m bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie tzreba zmienic ustawienia sprzętu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.