Skocz do zawartości
IGNORED

serwis płytowy

KoRnik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jacek do Autora

(Konto usunięte)

Masz racje ale gdy czasem trafi sie plyta ktora sie dlugo bez skutecznie szuka i nie da sie jej kupic, a przyjaciel ja ma w swoich zbiorach......

Ja tez uwazam ze przegrywanie ma sens tylko ze wzgledu na tresc ....

Swietny pomysł z tą wymianą. Jest kilka płyt z którymi bym chętnie zawarł bliższą znajomość. Będę musiał się określić co by mnie interesowało i w rewanżu napisać jakie płytki posiadam. Co do okładek to był kiedyś dział audio na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale niestety został zlikwidowany. Może jednak istnieje coś takiego jak archiwum tego działu na CD lub innym nośniku. Może zna ktoś twórców tej strony, bo jeśli nagrywarkę dziś prawie każdy posiada, to skanery raczej niewielu. Może ktoś zna inny dobry adres rozwiązujący problem okładek?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Toszek>Homer 1

(Konto usunięte)

Ma Pan może jakiś spis tych swoich płyt? Może oprócz mp3....:) Jeśli tak to bardzo bym prosił, a nawet jak Pan nie ma to proszę o kontakt, myślę, że możemy oboje na tym skorzystać. Pozdrawiam! ;))))))))

Gość hiena - podrobka/Jozwa

(Konto usunięte)

czesc:) chcialem spytac czy to przypadek, iz "Alek Rachwald", gosc, ktory recenzowal gramofon Fonici w HiFi i M 3/03 ma baaaardzo podobny system do Twojego?:) moglem podpuscic, spytac inaczej, ale po co? Pytam wprost i szczerze.

Fakt, przez te ludowe banialuki wciskane na siłę do głowy dotąd darzę szczerą niechęcią jeszcze kilku pisarzy, choć oni akurat nic nie zawinili. Ale Szopen się oparł, może dlatego że miałem bardzo kiepskiego nauczyciela. Przez trzy klasy podstawówki na lekcjach muzyki uczył nas śpiewać "Bartek, miał dudy, dudy miał..." katując przy tym na klarnecie. Dotąd tej piosenki nie umiem, więc wyobraź sobie jaki ogromny talent pedagogiczny w nim tkwił. A z tym Szopenem to nie obraź się, ale nic na siłę. Czasami coś musi się odleżeć i jak człowiek "dojrzeje" to się wraca. Ja w tej chwili leżakuję dwa Haydny, Cello Concertino C - Du Pre/English Chamber/Barenboim oraz Le matin, Le Midi, Le soir - English Chamber/Pinnock. Ale ich czas jeszcze nie nadszedł. Oba niestety na cd. O Living Stereo to ja tu mogę tylko pomażyć. Zresztą ceny w second hand'ach w mieście stołecznym są chore. Tu za 20p nic nie dostaniesz. Tiaaa.

Pzdr.

PS Z innego komputera się loguję więc mam inne IP. Sądzę, że rejestracja to jednak nie jest takie głupie rozwiązanie, ale narazie jestem w mniejszości.

propozycja zasad wymiany w zasadzie OK, też mam trochę płyt i też różnych rzadszych szukam. Z moich to na początek mogę zaoferować bootleg sisters of mercy "amphetamine" live z chicago '91, audiofilska to ona nie jest, ale na gorąco po koncercie może jakiś fan szuka..., poza tym m.in. inne ich płyty, stranglers, dire s.,ferry,police, dużo polskich...

Gość autor

(Konto usunięte)

Ktoś coś mówił o bootlegach Floydów? Proszę bardzo (zainteresowani na priv: [email protected]):

PINK FLOYD Outtakes From Outer Space 1967 63:09 BL

PINK FLOYD Before Time Began 1968 53:30 BL

PINK FLOYD The Embryo (BBC Radio 1 Live) 1968 32:36 BL

PINK FLOYD The Early Singles 1969 38:08 B

PINK FLOYD Songs For Architectural Students 1969 49:19 B

PINK FLOYD Atom Heart Moo Live 1CD 1970 48:03 2BL

PINK FLOYD Atom Heart Moo Live 2CD 1970 43:29 2BL

PINK FLOYD Darkness Over Frisco 1970 57:17 B

PINK FLOYD Libest Spacement Monitor 1970 50:29 BL

PINK FLOYD Pink Pigs 1CD 1970 60:31 2BL

PINK FLOYD Pink Pigs 2CD 1970 66:49 2BL

PINK FLOYD Omay Yad 1971 47:24 BL

PINK FLOYD Echoes 1971 47:25 BL

PINK FLOYD Echoes Of Atom Heart Mother 1CD 1971 47:18 2BL

PINK FLOYD Echoes Of Atom Heart Mother 2CD 1971 54:42 2BL

PINK FLOYD Focus 1971 51:02 BL

PINK FLOYD Live At Pompeii 1972 66:28 BL

PINK FLOYD Crackers 1CD 1972 51:12 2BL

PINK FLOYD Crackers 2CD 1972 66:26 2BL

PINK FLOYD The Wall Live In London 1CD 1980 59:09 2BL

PINK FLOYD The Wall Live In London 2CD 1980 58:13 2BL

PINK FLOYD The Wall (Soundtrack) 1CD 1982 72:32 2BS

PINK FLOYD The Wall (Soundtrack) 2CD 1982 73:27 2BS

PINK FLOYD Venetia Night 1CD 1989 40:42 2BL

PINK FLOYD Venetia Night 2CD 1989 48:05 2BL

PINK FLOYD Roma 1994 78:43 BL

PINK FLOYD Live In New York 1CD 1994 70:40 2BL

PINK FLOYD Live In New York 2CD 1994 69:52 2BL

P.S. Słyszeliście kawałki Floydów w wykonaniu Gov`t Mule? (też bootleg)

Gość aTom -> kazik

(Konto usunięte)

nie znasz sie po prostu na HH, bracie

posłuchałes 3 plyt i sie wypowiadasz :)

ja klasyki tez cos tam "liznąłem" (ale spodobał mi się bach - potem długo długo nic - i potem bartok, debussy, strawinski, ale slyszalem po 1-3 plyty ww., wiec za znawce sie nie uwazam i nie zabieram głosu na ten temat

hh to nie jest moj ulubiony gatunek, ale zdecydowanie wole dobry hiphop niz duzo nudniejszy moim zdaniem acid jazz czy nu-jazz

ale skonczmy temat, bo i tak sie nawzajem nie przekonamy:)

choć jesli mówiłeś o polskim hh to się z tobą właściwie na 80 % zgadzam :)

nie wiem skąd Ci przyszlo do głowy, ze ktos porównuje PF z diana Krall?

absurd!

chodzilo o najczęściej pojawiających sie wykonawcow w tym wątku,

ze tez takie rzeczy trzeba wyjaśniac:)

nie uwazam, ze to czego teraz slucham jest absolutnie genialne

(nikt jak dotąd nie przebił Bacha :)

a wszystko inne miałkie

słucham jak moze zauwazyles bardzo różnej muzyki i wszystko nie moze rzecz jasna trzymac jednakowego poziomu

ale pewien jestem, ze wśród płyt, które wymieniłem są rzeczy dobre i znaczące,

podejrzewam, ze o takim Autechre będa za 20 lat uczyć w szkołach na lekcjach muzyki :)

(polecam płyty "chiastic slide", "tri repetae" i "incunabula")

jesli dla kogos nie okaze sie to lepsze od PF, to chociaż pozna coś ciekawego z innych klimatów, a przy okazji utwierdzi się w przekonaniu, że pink floyd to najlepszy zespół w historii muzyki :)

wątek staje się jałowy, sorry - spadam :)

Gość homer do Toszka

(Konto usunięte)

Toszek - czemu tak oficjalnie(Pan??) czyżbyś przeczuwał że jestem już stary i wyleniały??

Spisu płyt to nie mam niestety - kiedyś się w to bawiłem - ale to było dawno - wysłałem ci maila i proponuję tą drogą sie dogadywać.

A na forum można stworzyć jeden wątek gdzie będziemy podawać swoje maile i ewewntualnie płyty których np. poszukujemy.

Muzyka którą mam to: ogólnie trochę jazzu , bluesa, elektroniki spod znaku Tangerine Dream,

ostrego i łagodnego rocka: Ramstain, Leny kravitz, itp. trochę filmowej (może się zmuszę i zrobię spis - ale gdzie łapać czas?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,http://www.beatmusic.pl/ ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zrób! zrób! zrób! ja także posiadam kilka płytek tangerine dream...... chętnie bym troszke pobluesował...tu właśnie jest moja pieta achillesowa....potrzebuję swoistego mistrza jeśli chodzi o bluesa......

W dziale "opinie na temat płyt CD" chyba nigdzie nie ma adresów mailowych. Przeoczenie czy celowe działanie? Proponuję aby przy recenzji istniało polecenie "inne tego samego autora". W przypadku chęci wymiany płyt dobrze wiedzieć co jeszcze ma on do zaproponowania. To zmniejsza koszty przesyłki i upraszcza poszukiwania.

ale taki stan rzeczy jest jak najbardziej naturalny

jeśli są opinie typu ten wzmacniacz jest lepszy bo to i tamto a ten cd jest gorszy bo siamto i owamto to z muza jest tak samo

nie wstydze sie powiedziec ze dla mnie etno indyjskie jest slabiutkie co nie zaprzecza ze dla Pana/ni X bedzie zajebiste

wiec wychwalajmy swoja muze i udostepniajmy ja jak najszerszemu gronu

w ten sposob chcąc nie chcąc będziemy ją propagować i powodować zwiększoną sprzedaż oficjalną

(tak było w moim przypadku - ogólnie lubie tzw. nowe brzmienia ale ostatnio wpadł mi w ręce Bobby Mcferrin - w którego to muzie sie zakochalem, polecialem do sklepu i kupilem 3 oryginalki)

Kiedy toczy sie dyskusja, trudno jest uniknąć wyrażania własnych opinii ...

A skoro już drodzy miłośnicy muzyki rozmawiamy o swoich ulubionych płytach, to warto posłuchać czyichś opinii, zwłaszcza tych które zachęcają do zapoznania się z czymś może nieznanym wielu osobom, ale naprawde godnym uwagi.

A PF, Diana Krall, Marillion, Dire Straits itp., sorki, prosze nie obrażajcie się, ale to jest nadal królestwo popu. Troche innego, bardziej wyrafinowanego może, ale w końcu ileż można tego słuchać ...

Muzyka tzw. niezależna nie gości raczej na listach przebojów, nie mówi sie o niej szeroko, trudno jest wogóle ją zdobyć niewiedząc nic o niej, poza tym jest czasami trudna w odbiorze (czasami wcale nie :), to jednakże zupełnie inna klasa muzyki.

I inny rodzaj przekazu ... Polecam, bo warto.

• Redaktorzy

tak tak tak tak! prosze wpisywac opinie nie tutaj na forum ale w odpowiedniej zakladce, przy wpisaniu opinii trzeba podac swoj email wiec i kontakt z dana osoba bedzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.