Skocz do zawartości
IGNORED

Aplituner i zestaw głośników ( małych );) do 35m2?

punk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Proszę o poradę dotyczącej kina domowego 

Dane :

Pokój 35m2-40m2

Wysokość 2,2 adaptacja strychu

Budżet 4000- 5000zl 

Tylko amplituner i glosniki.

Nie szukam dużych kolumn zależy mi na małych glosnikach ( jeśli da sie takie znaleść do tak dużego pomieszczenia) bo w tym pokoju będzie tez moj zestaw stero a nie chciał bym dwóch par kolumn podłogowych w pokoju . Chciałbym zawiesić glosniki kolumienki na ścianie . ..

Co myslicie o glosnikach h/k tych za około 3 tys zł ??

Pozdrawiam 

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Moje typu co do amplitunera to

Yamaha rx v771

H/K 360

H/K 265

Tylko jakie male glosniczki by zagraly w 35 m2 do 40 m2

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Hmm Ja mimo wszystko postawil bym na podstawki np klipsch rb51(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) 4 sztuki woofer no i centralny efektywnosc klipscha i przydatnosc w kinie to 2 cechy w ktorych brak mu konkurentów w tym przedziale cenowym .

Zagraja one bardzo ladnie z onkyo w tym wypadku 609 by wystarczyla i gwarantuje nie zabraknie ci ani mocy ani wrazen , jedyne na glosnik centralny bedziesz musial dac nieco wiecej w koncu to on buduje scene

Pozdrawiam Mat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

spoko

a co myślisz o tym zestawie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ??

Ukryta Zawartość

cięzko mi sie wypowiedziec na temat tego zestawu poniewaz nigdy nie sluchalem patrzac na paramtery to fajny zestaw i z dobrymi recenzjami aczkolwiek przy 35 m moga sie pogubic jesli lubisz ogladac filmy glosno. poczekaj na inne wypowiedzi moze ktos ma wiecej doswiadczenia w tym temacie ja wlasnie przywiozlem sub klipsch rw12 d i juz moge powiedziec ze to jakas porazka nie warta 500 zl

A , co powiesz o Pioneer vsx 300 i zestaw Boston Acoustics XS 5.1 ? Do filmów zestaw glosniczkow jest kapitalny . Sam mam takie , teraz poluje na jednostkę Yamaha BDR 610.

Jedynie czego mogę się przyczepić to terminale glosnikowe.

Pozdrawiam

Maciej

punk

Ampli H/K

W sklepie raczej już nie osiągalne, ale jak do powieszenia to rozejrzyj się za JBL Studio LC2 + 4xL820, sub w zależności od budżetu JBL E250, ES250 lub L8400

Powinno nienagannie zagrać w tym pomieszczeniu.

w tym pokoju będzie tez moj zestaw stero a nie chciał bym dwóch par kolumn podłogowych w pokoju .

skoro masz tam stereo to juz nie potrzebujesz frontow do kina. kup suba, glosniki na tyl i ewentualnie centralny jesli masz na niego sensowne miejsce.

Hej dzięki za odpowiedzi .

Skłaniam sie w kierunku tych q acusicow :) kumpla ma monitory w stereo z jakimś denonem i gra to całkiem fajnie . Chce kupić zestaw 5.1 plus dodatkowa pare monitorów by mieć 7.1 . Dylemat został jaki amplituner czy H/K avr 360 czy yamaha rx v 771 ??????

Plusem Yamahy są dwa wyjścia hdmi.

Na Allegro widziałem takie rozdzielacze hdmi czy ktoś z nich korzystał wie jak działają ??

Zależy mi na urzywaniu twoch odbiorników tv  i projektora .

Pozdrawiam

Hej dzięki za odpowiedzi .

Skłaniam sie w kierunku tych q acusicow :) kumpla ma monitory w stereo z jakimś denonem i gra to całkiem fajnie . Chce kupić zestaw 5.1 plus dodatkowa pare monitorów by mieć 7.1 . Dylemat został jaki amplituner czy H/K avr 360 czy yamaha rx v 771 ??????

Plusem Yamahy są dwa wyjścia hdmi.

Na Allegro widziałem takie rozdzielacze hdmi czy ktoś z nich korzystał wie jak działają ??

Zależy mi na urzywaniu twoch odbiorników tv i projektora .

Pozdrawiam

7.1 to Kompletna porazka w twoim przypadku filmow w tym formacie jest tylko kilka i nie jest on rowijany wyjsc w ampli uzywa sie do tworzenia innych stref , jedynym odstepstwem od tego jest jesli posiadasz dlugie pomieszczenie aczkolwiek wtedy ogranicza sie 'przestrzen do ogladania " 2 wyjscia hdmi hmm tu ci za wiele nie powiem sam czekam na swoj ampli z 2 wyjsciami , mysle ze bede mial do srody juz w domu :) "onkyo 809" pozdrawiam

Boston mnie totalnie nie przekonuje zarowno dzwiekiem jak i mizernym wykonaniem. A kosztuje dosc sporo. Druga oferta Horna Qacustic jest zdecydowanie lepszy. wykonanie jak i dzwiek. Ja faktyczie przychylil bym sie tutaj do opini o klipsch RB pomieszczenie jest dosyc spore a one powinny wygenerowac odpowiednie cisnienie. Cena jednak tez nie jest całkiem mała. Z takich przystepnych cenowo mozna się rozejżeć za monitorami Magnat z serii Quantum np. 553 do nich łatwiej jest dobrac tanszego suba

Boston mnie totalnie nie przekonuje zarowno dzwiekiem jak i mizernym wykonaniem. A kosztuje dosc sporo. Druga oferta Horna Qacustic jest zdecydowanie lepszy. wykonanie jak i dzwiek. Ja faktyczie przychylil bym sie tutaj do opini o klipsch RB pomieszczenie jest dosyc spore a one powinny wygenerowac odpowiednie cisnienie. Cena jednak tez nie jest całkiem mała. Z takich przystepnych cenowo mozna się rozejżeć za monitorami Magnat z serii Quantum np. 553 do nich łatwiej jest dobrac tanszego suba

Reasumując ja widze to nastepujaco

Fronty Klipsch rb81 (150w szczytowa 600 97 db skutecznosci cena za 2 szt 1800 zl podam ci numer jak chcesz sprzeto nowy gwarancja eic )

tył klipsch rb51 ( 1000 zl~~ zaczerpniete z ceneo )

centralny tu zostawiam pole do popisu komus poniewaz nie potrafie sie dobrze okreslic

sub hmm musial bys posluchac kilku dobrym rozwiazaniem bedzie dokupienie go po zakupie calej reszty poniewaz klipsch ma bardzo ladny bas , dla przykladu udasz sie do media markt wezmiesz sobie kilku subwooferow posluchasz w domu i oddasz ( masz 14 dni na to) potem zakupisz taniej w internecie

Amplituner - z klipschami ladnie zagra onkyo skoro masz juz zestaw stereo to nie ma co wiele inwestowac model 609 bedzie idelany w tej konfiguracji i bardzo praktyczny

Przy takim zestawie kazdy z wymienionych przez kolegow zestawow czy to Boston czy Qacustic moga sie schowac , napewno osiagniesz wysoka dynamike jak i moc ktorej w przypadku klipscha nie zabraknie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kolega ma system stereo i nie ma specjalnie miejsca na nie małe monitory , które ze standami zajmą tyle samo miejsca co pełno wymiarowe konstrukcje .

Sam miałem ten san problem , szukałem coś dyskretnego . Sprawdzałem jak to działa na Denon 1912 + Ariva 110 + 1 TB .

Dzwięk po tysiąc kroć lepszy od TV . Napewno nie dorówna podłogowym konstrukcjom , ale za rzadko bedzie to uzywane , aby inwestować więcej monety.

Wolę kupić nowe lampy do wzmacniacza :)

Teraz szukam jednostki centralnej z wbudowanym BR . Coś na zasadzie HK BDS 5 lub Yamaha BRX 610.

Tutaj widać lepiej tego ,,dziarskiego malucha,, :)

post-30940-0-26048600-1332060817_thumb.jpg

post-30940-0-36933000-1332060835_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Hej

Dokonałem zakupu amplituner HK avr 360 plus 7.1 q acustic podlaczylem i powiem wam ze zadowolony jestem jeszcze nie miałem czasu postawić tego dobrze ale już teraz jest dobrze .

Wieczorem wkleje jakieś foty jak to wyglada .

Muszę powalczyć jeszcze z akustyka pokoju bo w stero nie gra jak powinno

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.