Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do 1200zł

zlapmniee2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie co za kolumny do 1200 zł MAX miałem Tonisl Fenix ale to totalne dno szukam czegoś lepszego

5.0 potem dokopię subwoofer ewentualne jak jest jakiś dobre może być 5.1

no i najważniejsze pytanie czy kolumnyREFERENCE HRS-75 to dobry wybór bo mam okazje kupić je za 800zł.

Nie ukrywam zależy mi na basie zasilane to będzie YAMAHA RX-V371 powierzchnia 25m2

https://www.audiostereo.pl/topic/92673-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-1200z%C5%82/

Nie ukrywam zależy mi na basie zasilane to będzie YAMAHA RX-V371 powierzchnia 25m2

Najpierw to jakiś amplituner sensowny musiałbyś kupić. Jak się kiedyś przesiadłem z serii RX-V3xx na RX-V6xx (i jeszcze w bi-amp) to była przepaść. Zwykle można po wadze rozpoznać od którego modelu znajduje się porządny zasilacz, końcówki mocy i sekcja przedwzmacniacza, i obecnie powinno to być gdzieś od RX-V671-RX-V771.

Dobra ok rozumiem ale bez przesady że wzmacniacz za 1000 zl to shit stare unitry za 100 zł dobrze grała albo yamahy za 200-300 zł więc bez przesady ze wzmacniacz nowy za 1000zł nie zagra jest to mój praktycznie pierwsze lepszy sprzęt i mogę wydać max na wszytko 2000zł na początek to chyba dobre. Na pewno lepsze to niż jakieś crativki i inne pierdoły typu stary wzmacniacz i altus 75

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tym bardziej że jest tanio)

Ukryta Zawartość

Który z tych trzech zestawów będzie najlepszy.Zastanawia mnie ten refence ze względu na cenę do tego jakiś dobry subwoofer to samo tyczy się Yamahy chyba że nie kombinować i brać te stx (czy firma stx jest dobra?)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra ok rozumiem ale bez przesady że wzmacniacz za 1000 zl to shit stare unitry za 100 zł dobrze grała albo yamahy za 200-300 zł więc bez przesady ze wzmacniacz nowy za 1000zł nie zagra jest to mój praktycznie pierwsze lepszy sprzęt i mogę wydać max na wszytko 2000zł na początek to chyba dobre. Na pewno lepsze to niż jakieś crativki i inne pierdoły typu stary wzmacniacz i altus 75

Ano ta Yamaha lepiej nie zagra. Stara Unitra do muzyki lepsza.

Kurde to po to wydaje 2000 zł żeby ktoś mi powiedział ze 40 letni sprzęt jest lepszy.Powiem tyle "I don't want to live on this planet anymore" No ale jak już mam patrzeć to jakie głośniki do 1200zł plus minus

Po pierwsze po Angielsku to pisz na forach zagranicznych.Druga sprawa trzeba było przed kupnem amplitunera sie dowiedzieć czy warto go kupować.Bo to nie wzmacniacz tylko najgorszy amplituner Yamahy jaki mogłeś kupić.I stary wzmacniacz Diory Trawiata gra duzo lepiej i sporym basem.Ten amplituner nie da ci basów z żadnymi kolumnami,jedynie mozesz sie ratowac subem..Raczej to tyle na temat..

No tak mam też zamiar kupić do niego subwoofer to chyba rzecz oczywista bo bez to nie mam mowy.Co do Angielskiego to w 21wieku raczek każdy na poziomie minimalnym powinno go znać i nie powinno się zwracać na to uwagi

Racja...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tym bardziej że jest tanio)

Ukryta Zawartość

Który z tych trzech zestawów będzie najlepszy.Zastanawia mnie ten refence ze względu na cenę do tego jakiś dobry subwoofer to samo tyczy się Yamahy chyba że nie kombinować i brać te stx (czy firma stx jest dobra?)

wybór jak między dżumą a zarazą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.