Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  265 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, sir.jax napisał:

Masz Primare i dokładasz jeszcze rodu?

Ale muszę jeszcze wrócić do tego tematu. Bo to jest stereotyp. Primare gra szczupło i jasno ze źródłem Primare lub innym, podobnie brzmiącym. Z moim źródłem tak nie jest. Sam dac już gra dociążonym i przyciemnionym brzmieniem,do tego moje kolumny też nie są jasne, nie mam potrzeby dodatkowo złotem tego przymulać.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Tak jak nie mam na jednym kablu z obu stron rodu, u mnie króluje pallad od Oyaide ostatnio w kondycjonerze na wejściu też 😉

I jak to gniazdo iec od Oyaide się sprawuje dźwiękowo?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

25 minut temu, Yodzisław napisał:

I jak to gniazdo iec od Oyaide się sprawuje dźwiękowo?

Nie ma odwrotu jak dla mnie, Furu 03 G z bezpiecznik,iem to jakaś kpina. 

Ale to u mnie, nie wiem jak w połączeniu z goldami i rodami.

Tak jak mówiłem w ścianie Oyaide, wtyki 004 na Tunami i gniazdom IEC Oyaide na palladzie.

A teraz mnie czaruje wtyczka AC004 na kablu Holograph Hybrid, to są jakieś jaja.

Nie znam lepszych wtyków.

Przy okazji Hograph Hybrid za 3,5tys kiedyś,  a jak rozebrałem to mnie qrwa wzięła 😡

Mam zdjęcia jakby co...

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

53 minuty temu, sir.jax napisał:

Nie ma odwrotu jak dla mnie, Furu 03 G z bezpiecznik,iem to jakaś kpina. 

No to jakaś taniocha jest widzę. Te gniazdo chwalą na forach za granicą: https://avcorp.pl/product-pol-2141-Furutech-FI-09-G-gniazdo-montazowe-IEC.html

A jaki klimat dźwiękowy? To w końcu platyna-pallad. Podobno to bliskie jest rodowi tylko bez jego ograniczeń.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

No to jakaś taniocha jest widzę

To jedyne obok rodowanego z bezpiecznikiem, jakie ma Furutech, a że takie z bezpiecznikiem było, więc zamieniłem na Furutecha.

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

A jaki klimat dźwiękowy? To w końcu platyna-pallad.

Bardzo wciągający, dużo faktur w basie, który jednocześnie niżej schodzi, jest klimat, jest barwa instrumentów i przede wszystkim rozdzielczość i przestrzeń. 
Mam taką listę testową przy której sobie oceniam takie pierdoły, zazwyczaj przy jakiś kablach jak tylko jakieś dostanę do oprawienia.

W zasadzie tak jak zawsze przy takich okazjach każdy utwór przesłuchuję 2-3min i lecę dalej z listą, żeby nie tracić czasu, tak przy tym gniazdku z 20 utworów słuchałem od dechy do dechy, serio.

Nie wiem, czy u każdego będzie tak samo, za dużo zmiennych, żeby to było takie oczywiste i pewne. Elektronika, kolumny, okablowanie i AKUSTYKA.

W najbliższym czasie wrócę na chwilę do tego Furu, chociaż nie wiem, czy to nie strata czasu, ale chcę po miesiącu na Oyaide sprawdzić z powrotem tego Furutecha.

13 godzin temu, Yodzisław napisał:

No to jakaś taniocha jest widzę. Te gniazdo chwalą na forach za granicą: https://avcorp.pl/product-pol-2141-Furutech-FI-09-G-gniazdo-montazowe-IEC.html

Bo fi-09 to znakomite gniazdo jest, nie ma co porównywać do fi-03

10 godzin temu, sir.jax napisał:

W najbliższym czasie wrócę na chwilę do tego Furu, chociaż nie wiem, czy to nie strata czasu, ale chcę po miesiącu na Oyaide sprawdzić z powrotem tego Furutecha.

O którym gnieździe mowa?

1 godzinę temu, adamek_68 napisał:

Bo fi-09 to znakomite gniazdo jest, nie ma co porównywać do fi-03

Złotko furutecha jakoś na dole muli.

O którym gnieździe mowa?

O tym.

http://www.oyaide.com/en/products/ac_power_accessories/power-inlet-pp

18 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

A Tunami V1 chętnie, ale bez wtyków.

V1 na wtykach Oyaide Aspirin White 004, nie zastąpi drugi taki na innych wtykach.

Mnie jeszcze pasowało brzmienie V2 na Wattgate Audio Grade RH, niedawno komuś robiłem. 

Gadaliśmy o tym.

Edytowane przez sir.jax

5 minut temu, sir.jax napisał:

Skoro tak, to co założyć na 314 Ag-II? Pytam, ponieważ na jednym mam FI-E35(G)/FI-25(G) - porzednicy dzisiejszych E38/28, na drugim FI-E11(G)/FI-11(Ag). Ktoś już tu pisał, że E38/28 to przesada do 314Ag-II, ale ten przewód jest srebrzony i może być momentami "krzykliwy". Może jednak zostawić na nim wersję gold? Widziałem je w sprzdaży w polskich sklepach z rodowanymi E11. Ciekawe....

11 minut temu, sir.jax napisał:

Miałem na myśli fi-09 rodowane, złota nie używam. 

18 minut temu, sir.jax napisał:

Z jakim gniazdem furutecha chcesz je porównać?

Godzinę temu, sir.jax napisał:

V1 na wtykach Oyaide Aspirin White 004, nie zastąpi drugi taki na innych wtykach.

Mnie jeszcze pasowało brzmienie V2 na Wattgate Audio Grade RH, niedawno komuś robiłem. 

Gadaliśmy o tym.

Na olx widzę V1 na czerwonych i V2 na białych.

Tak gadaliśmy i mówiłem Ci też, że cena tych Wattgate jest dla mnie nie do przyjęcia. W cenie jednego kompletu Wattgate kupiłem 5 kompletów rodowanych Monosaudio.

56 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Na olx widzę V1 na czerwonych i V2 na białych.

Tak gadaliśmy i mówiłem Ci też, że cena tych Wattgate jest dla mnie nie do przyjęcia. W cenie jednego kompletu Wattgate kupiłem 5 kompletów rodowanych Monosaudio.

Tylko, że Wattage to świetne wtyki i nie oczekuj, że od Monosów dostaniesz to samo co dostałbyś od Wattage.

Edytowane przez adamek_68
9 minut temu, adamek_68 napisał:

Tylko, że Wattage to świetne wtyki i nie oczekuj, że od Monosów dostaniesz to samo co dostałbyś od Wattage.

Być może, ale oczekiwałem poprawy po wymianie z Oyaide O46 i dostałem chyba nawet więcej. Dwóch moich kolegów również nabyło te wtyki i są bardzo zadowoleni. Miałeś do czynienia z modelem 109r ? Wattgate znam tylko 360/320 Evo złocone i są to zamulacze.

20231116_141136.jpg

20231202_201504.jpg

20231202_201513.jpg

20 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Być może, ale oczekiwałem poprawy po wymianie z Oyaide O46 i dostałem chyba nawet więcej. Dwóch moich kolegów również nabyło te wtyki i są bardzo zadowoleni. Miałeś do czynienia z modelem 109r ? Wattgate znam tylko 360/320 Evo złocone i są to zamulacze.

20231116_141136.jpg

20231202_201504.jpg

20231202_201513.jpg

Mowa o Wattage 350/390i Rh

Używane na przewodach Hijiri także na topowym.

3 minuty temu, adamek_68 napisał:

Tak, wiem o które wtyki chodzi. Rozmawiałem o nich sporo z @sir.jax.

Biorąc pod uwagę, że mam w systemie 6 zasilających, to stawianie kabli na tych wtykach to nonsens i finansowe zabójstwo. Wolałbym transport sieciowy wymienić. Jeżeli ktoś nie zważa na koszty, to może sobie kupować Wattgate RH czy Furu 50 NCF.

12 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Tak, wiem o które wtyki chodzi. Rozmawiałem o nich sporo z @sir.jax.

Biorąc pod uwagę, że mam w systemie 6 zasilających, to stawianie kabli na tych wtykach to nonsens i finansowe zabójstwo. Wolałbym transport sieciowy wymienić. Jeżeli ktoś nie zważa na koszty, to może sobie kupować Wattgate RH czy Furu 50 NCF.

Wiadomo, wszystko rozchodzi się o kasę niestety...🙄

4 godziny temu, slawsim napisał:

Skoro tak, to co założyć na 314 Ag-II? Pytam, ponieważ na jednym mam FI-E35(G)/FI-25(G) - porzednicy dzisiejszych E38/28, na drugim FI-E11(G)/FI-11(Ag). Ktoś już tu pisał, że E38/28 to przesada do 314Ag-II, ale ten przewód jest srebrzony i może być momentami "krzykliwy". Może jednak zostawić na nim wersję gold? Widziałem je w sprzdaży w polskich sklepach z rodowanymi E11. Ciekawe....

Kiedyś miałem 314ke na Cu Viborga.

Zauważyłem, że dobra miedź jest bardziej otwarta i mniej myląca niż złotko furutecha, nie kowie akurat o Cu Viborga.

Teb przewód nie jest krzykliwy, bez przesady.

2 godziny temu, adamek_68 napisał:

Dostanie więcej i lepiej.

Wattgate jako podstawowy nośnik przewodnik ma mosiadz, nawet nie dosforobraz. Zobacz ile miedzi ma w sobie mosiadz.

Za to Monosaudio seria topowa 109 nośnikiem jest miedź na którą nakładana jest warstwa srebra, a później pallad, a na końcu złoto lub rod, jeśli wtyk rodowany.

Wattgate ma fajna serię Audio Grade, ale są to wtyki z korpusami pożal się Boże, skręcane korpusy, ale śruba wkręca się w plastik.

Monosaudio nawet niższe modele korpusy skręca się ze sobą wkręcając w metalowy gwint zaptopoiny w tworzywo.

Oprawianie kabla m9nosami to przyjemność, a z Wattgate jakby korpusy miały się rozlecieć, a jak gruby kabel, albo trudny jak illuminati swojego czasu to już w ogóle.

2 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Wattgate znam tylko 360/320 Evo złocone i są to zamulacze.

Na tych illuminati, był najgorszy sonicznie że wszystkich jakie robiłem.

Tak te wtyki małą, nie wiem, czy nie bardziej niż FI28/38.

To jedne z lepszych jeśli chodzi o rod, to prawda.

Ale w oprawianiu na grubych kablach nadal to jest wtyk, jakby miał się rozlecieć na tle Monosów z serii 107, czy 109 lub Furutech NCF.

No i w obu wtykach zaciski, że ewentualnie tulejki zastosujesz, a w Monosach chociaż jedna ma platformy, gdzie można zastosować widełki furutecha, czy Viborga. Dla mnie to plus.

Zaś wszystkie wtyki Oyaide od najniższych zaciski w których z jednej I zdrugiej strony można użyć widełki. 

Edytowane przez sir.jax

11 minut temu, sir.jax napisał:

Za to Monosaudio seria topowa 109 nośnikiem jest miedź na którą nakładana jest warstwa srebra, a później pallad, a na końcu złoto lub rod, jeśli wtyk rodowany.

Dokładnie. Te wtyki w relacji cena jakość to jest kosmos. Trzeba kupować póki tanie, bo jak się rzucą to Chińczyk zrobi cenę x2 tak jak było swego czasu z Viborgiem. Świetnie wykonane, ciężkie, solidne i co najważniejsze super brzmią.

4 godziny temu, adamek_68 napisał:

jakim gniazdem furutecha chcesz je porównać?

Z tym co miałem wcześniej, pisałem już, że miałem FI 03 G z bezpiecznikiem.

Teraz mam Oyaide bez bezpiecznika, chcę tylko wrócić do poprzedniego, żeby się upewnić. 

To najlepsze w takich porównaniach, przechodzisz na coś nowego po miesiącu przechodzisz do tego co było i wiesz wszystko.

4 godziny temu, slawsim napisał:

Widziałem je w sprzdaży w polskich sklepach z rodowanymi E11. Ciekawe

Mówiłem j7z, ten kabel nie jazgocze.

Natomiast seria E11 to słabe wtyki, dobre zaczynają się od Fi28/38 wcześniejszą wersja jest też bardzo spoko. 

Edytowane przez sir.jax

43 minuty temu, sir.jax napisał:

Na tych illuminati, był najgorszy sonicznie że wszystkich jakie robiłem.

Tak te wtyki małą, nie wiem, czy nie bardziej niż FI28/38.

Te Wattgate 360/320, pomijając ich brzmienie, to jest plastik fantastic. Kolega który je oprawiał na tulejach mówił,że Monosy te najtańsze są o wiele lepiej zrobione a kosztują 1/3 kwoty tychże.

Edytowane przez staropolanka2000

20 minut temu, sir.jax napisał:

Z tym co miałem wcześniej, pisałem już, że miałem FI 03 G z bezpiecznikiem.

Teraz mam Oyaide bez bezpiecznika, chcę tylko wrócić do poprzedniego, żeby się upewnić. 

To najlepsze w takich porównaniach, przechodzisz na coś nowego po miesiącu przechodzisz do tego co było i wiesz wszystko.

He he, wiadomo, że Oyaide będzie lepszy w porównaniu z fi 03, to jakbyś porównywał Oyaide F1 z Furu fi e11, to gniazdo powinieneś porównać z fi 09 ncf...

Słuchajcie, a wtyki Furutech FI-48 R (z czasów przed NCF-owych), to były z fosforobrązu czy miedzi ?

Mam takie na Tunami V2 i bardzo dobrze się to sprawuje, ale wiadomo, ciekawi, czy można lepiej ?

IMG_9578.JPG

16 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Słuchajcie, a wtyki Furutech FI-48 R (z czasów przed NCF-owych), to były z fosforobrązu czy miedzi ?

Mam takie na Tunami V2 i bardzo dobrze się to sprawuje, ale wiadomo, ciekawi, czy można lepiej ?

IMG_9578.JPG

Czysta miedź 

42 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Monosy te najtańsze są o wiele lepiej zrobione a kosztują 1/3 kwoty tychże.

A jak pisałem w wątku o kablach że "przygodę" z kablami powinno się zacząć od "pana Kwiatka" z allegro (który te monosy używa) to mnie ludzie krytykowali.

18 godzin temu, sir.jax napisał:

Przy okazji - dużo roboty przy wymianie takiego gniazda? Są jakieś problemy poza wymiarami otworu w obudowie?

6 minut temu, Yodzisław napisał:

A jak pisałem w wątku o kablach że "przygodę" z kablami powinno się zacząć od "pana Kwiatka" z allegro (który te monosy używa) to mnie ludzie krytykowali.

Mylisz zagadnienia. Ja Cię skrytykowałem , bo pan kwiatek sprzedaje podróby wtyków Oyaide i nie piszę nic o tym, że są to podróby. 

Godzinę temu, adamek_68 napisał:

He he, wiadomo, że Oyaide będzie lepszy w porównaniu z fi 03, to jakbyś porównywał Oyaide F1 z Furu fi e11, to gniazdo powinieneś porównać z fi 09 ncf...

Mam gniazda schuko tablicowe w kondycjonerze Furutecha FI-E30 (R) NCF montażowe, nie chcę  furutecha na wejściu, mam wtyki 004 z platyną i palladem i takie chciałem gniazdo.

Założyłem też wtyk IEC Oyaide AC 004 do Enerra Holograph Hybrid i to jest to, nie jest to mój wtyk. Więc się nie podniecam jak nowa zabawka, ale nie znam niczego co by robiło takie wrażenie jak robią wtyki 004 i gniazda z platyna i palladem.

Ale ja mam ambę na tle Oyaide, co nie zmienia faktu, że te tworzą klimat.

49 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Czysta miedź alpha.

Edytowane przez sir.jax

17 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Mylisz zagadnienia. Ja Cię skrytykowałem , bo pan kwiatek sprzedaje podróby wtyków Oyaide i nie piszę nic o tym, że są to podróby. 

Ale też nikt nie pochwalił i końcowy przekaz taki że monosaudio nie ma sobie co głowy zawracać.

8 minut temu, sir.jax napisał:

platyna i palladem.

Z tego co pisałeś wyżej dedukuję że te połączenie wolne jest od "surowizny" sonicznej rodu?

4 minuty temu, Yodzisław napisał:

Ale też nikt nie pochwalił i końcowy przekaz taki że monosaudio nie ma sobie co głowy zawracać.

Dopowiedziałeś sobie sam. Nic nie pisałem o monosaudio, że nie ma co sobie głowy zawracać. Badziew gość sprzedaje jako Oyaide i go polecasz, to o czym rozmawiać? Niech sobie tam wkłada do tych kabli co chce, ale jest kompletnie niewiarygodny.

36 minut temu, Yodzisław napisał:

jak pisałem w wątku o kablach że "przygodę" z kablami powinno się zacząć od "pana Kwiatka" z allegro (który te monosy używa) to mnie ludzie krytykowali.

Ostatnio miałem w łapach jego wydumkę beldena na tych jego oyaidopodobnych, ktoś mi podesłał do poprawienia.

Dla mnie nie do przyjęcia takie cosik.

IMG20231123163506_20231202235842.jpg

IMG20231123195809_20231202235842.jpg

11 minut temu, Yodzisław napisał:

Jeszcze raz Monosaudio seria 107, seria 109.

Chociaż na 104 Cu zrobiłem jakiś czas temu Suprę Silver na sprzedaż. 

Monosaudio nie jest super hiper, ale w swojej cenie jestbdb j dorównuje znanym markom, ich złotko na 109 jest bardziej otwarta niż FI28/38. 

Zrobiłem krótki illuminati na miksie 109 gold i rod I nie ma wstydu, na tle tych wszystkich wtyczek na jakich robiłem illuminati ati nie ustępuje drogim.

A robiłem ten kabel na takich od Wattgate Clasic przez IeGo i Wattgate AudioGrade po NCFy (R) i Ag.

Firma nie udaje nikogo, ma swoje produkty od kabli wszelkiej maści po akcesoria.

A tu wspomniane wtyki docenił też ktoś, kto naprawdę na wtykach zeżarł zęby od kogo mam teraz Oyaide AC 004.

http://www.monosaudio.com/goods/index/l/en-us/id/1.html

Edytowane przez sir.jax

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.