Skocz do zawartości
IGNORED

WKŁADKI,wszystkie typy.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jak wyżej,taki trochę śmietnik gdzie można by pisać o wszelakich wkładkach gramofonowych.

Przetestowałem kilka wkładek z okolic 500pln,zanim zdecyduję się na wyżej stojące wkładki MM lub MC

chciałbym przetestować jeszcze jedną z wkładek,mianowicie Goldring-2100.

Napiszcie coś o tej wkładce jeżeli mieliście z nią do czynienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/92462-wk%C5%82adkiwszystkie-typy/
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak wyżej,taki trochę śmietnik gdzie można by pisać o wszelakich wkładkach gramofonowych.

Dynavector DV-XX2 MkII była warta nerki, którą musiałem sprzedać na czarnym rynku :)

Zawieszamy ją i zapominamy o jakichkolwiek dalszych pokusach. Zajmujemy się wyłącznie słuchaniem muzyki.

Zawieszamy ją i zapominamy o jakichkolwiek dalszych pokusach. Zajmujemy się wyłącznie słuchaniem muzyki

No nie całkiem, bo nie powiesz chyba, że własną nerkę za 1000 GBP lub 1800 USD można zawiesić na byle czym i do byle czego podłączyć. Trzeba mieć kilka nerek na sprzedaż, albo znaleźć dawców. :P
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ta sama wkładka włożona w inny tor - zagra.inaczej.

I co po takiej opinni.?

ricon, to się tyczy wszystkich elementów audio a nie tylko wkładek.

Dlatego ja uważam, że opinie o czymkolwiek są mało wiarygodne.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Oczywiście w innym torze tak,ale jeśli słuchałeś Goldringa i na przykład Nagaokę i Sumiko u siebie to słyszysz jak te wkładki brzmią,która gra jaśniej,ciemniej itd,więc o co chodzi?

Ricon,bardzo mało jest o Goldringu 2100:(

Dodam że te 3 wkładki które wymieniłem mam,i nie wiem jak Goldring do nich,o to mi chodzi.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Oczywiście, że tak. Charakter brzmienia pozostaje w każdym systemie (chyba, że totalnie spartaczonym).

Z Goldringów miałem jedynie 1042. Złego słowa na nią nie powiem. Gra pełnym, mięsistym dźwiękiem ale w porównaniu z w miarę dobrą MC gubi szczegóły i jest, że tak powiem "powolna". Brak jej trochę życia, drive'u. U mnie, jeszcze na Denonie 45ym znacznie lepiej grała od DL103.

A z kolei Sumiko Pearl, którą tez miałem nie jest w stanie nawet powąchać dymu z G1042.

<< Shure M97-XE,

Kompletna porazka. Wrocila do sklepu szybciej niz stamtad przyjechala. Meksykanski szajs. Jej miejsce zajela niepokonana AT440 na ukojenie zszarpanych nerwow... i rowkow ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.