Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  100 członków

Pass Labs Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Daj znać jak coś ustalisz.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• 4 tygodnie później...

MOżesz zdradzić jakie masz objawy, że chcesz wymieniać kondy?

Niestety nie pomogę, gdzie w u nas w kraju robią taki przegląd.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

A wiec ta Poznanska firemka nic nie ma z Passow na stanie. Wypozyczylem sobie na tersy z Wroclawskiego sklepu INT30A. Powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolony z tego ze narescie posluchalem Passow. ( mam orginelnego jedynie Pre Pass Labs 1.7. )

Gral tym samym dzwienkiem co moje DIY Pass Aleph X lecz o wiele gorzej :) ( na szczescie ) , teraz mi nikt nie wmowi ze Passy DIY nie dorownuja orginalom.

Moje mialy oczywiscie ta przewage ze sa okolo 3x mocniejsze. Ale i tak odwieczny kamien spadl mi z serca ze mam cos gorszego.

Teraz daje do modernizacji moje DIY Passy X , na JFET 2SJ109BL ( ktore dawno dawno temu kupilem) , i bedzie jeszcze lepiej.

ALe chetnie bym jeszcze posluchal tych 60.8 lub nawet 100.8 Passow. Jak ktos na w okolicach wroclawia , to niech da znac :)

Edytowane przez SlowikPL

"Gral tym samym dzwienkiem co moje DIY Pass Aleph X lecz o wiele gorzej :)"

Możesz rozwinąć?

PPrzy muzyce granej z wielkim rozmachem tak jak koncerty i tym podobne niestety ale bardzo dużo stracił detali szczegółowości możliwe że to wina tego że zmacniacz ma jedyne 30 watów klasie a a mój około dziewięćdziesięciu. Bas też się ociagal trochę.

Nie mam objawów ale po kilkunastu latach chyba już czas na wymianę.

Jak dobiją ćwierćwieku to wówczas o tym pomyśl ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy może ktoś z forumowiczów wymieniał już kondensatory w starszych modelach? Czy kontakt z Nelsonem jest dobry? Może jakieś info. kto to dobrze robi w W-wie?

Panie Arku, sam nie wymianiałem z racji młodego wieku mojego egzemplarza, ale wiem z samego źródła, serwis Pana Kałuży z Milanówka bez problemu serwisuje Passy.

• 1 rok później...

Witam, Panowie czy macie takie same wrazenie,ze int150 gra bardzo sucho w wysokich tonach. Czy moze moje wrazenie jest spowodowane nietrafna konfiguracja cd krella z IC cardasa, dynaudio contur plus oyade tunami

widzę, że audio klan zajmie się dystrybucją...to pewnie coś się zmieni :)

zapewne przez 2 lata nic się nie będzie działo a później wyprzedaż o 50% tego co leży na magazynie :)

----------------------------------------------------

w czwartek mają mieć dostawę do wybranych salonów... trzy w polsce zamówiły........jeden na andersa w wawie

pewnie na audio show będą wystawione :)

Edytowane przez mztv
  • 1 miesiąc później...

Witam. Chciałbym się pochwalić ze jestem w posiadaniu Pass Labs XA60.8

Obawiałem się po przeczytaniu wielu reviereview na internecie ze Pass będzie inaczej grał od poprzedniej .5 wersji. I gra inaczej lecz w bardzo dobrym kierunku. Najważniejsze ze "MAGIA" poprzednich Pass Labs .5 pozostała. Ulepszono jednak co odrazu rzuca się w uszy szybkość i przestrzeń . Na trzecim miejscu Bass. Wszystko jest tu bardziej naturalne. Wygrzewam je i za 3 tyg coś napisze jakie mam odczucia.

Pass Aleph P najnowsza wersja

DAC DIY na kościach BurrB i Duelund ach cast

Kolumny DIY ,zamknięta obudowa.

Teraz chyba będzie z 3 tygodnie się wygrzewal.na początku wygezeqania jak piszą na forach śmierdzi trochę z obudowy. Zapach jeszcze po 3 dniach jest. Podobno jak skończy śmierdzi to jestem w połowie drogi. Ale już i tak jest wspaniałym dodatkiem do mojego arsenału.

Gratki,

Daj znać jak gra no i oczywiście czekamy na jakieś zdjęcia sprzętu! Obowiązkowo w klubie takie muszą się znaleźć.

Czekam na relacje.

Z obecnej oferty Audioklanu probowalbym

Ja bym nie próbował, szkoda opinii o Passach przez takie towarzystwo.

Obie marki straciły już dawno to coś czym mogły się pochwalić kiedyś.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 tygodnie później...

A wiec. No to zaczynam opis w czasie wypalania XA 60.8

Zaznaczam ze uwielbiam mojego poprzedniego Aleph X 60-70W DIY. Grał o wiele lepiej niż Orginalne INT 30.5

Ale chciałem coś lekko bardziej szybszego, więcej basu.

Moje odczucia do tego momentu. Na początku 5 dni 24h włączenia nie było żadnego wow efektu. Trochę byłem przerażony tym faktem bo już dawno temu wypalałem mojego Alepha X i już zapomniałem jak to było.

Następnie wg wskazówek niektórych forach wypalałem 12 Godz a następnie 12 Godz rozłączony z gniazdka. Dopiero w 14 dniu dostrzegłem po 6 godz wypalania lekko przebłyski co może nastąpić.

Jest szybkość , zarombista przestrzeń i super bardzo zróżnicowany Bass. Lecz tego co mi brakuje to ciepełka w wysokich i średnich tonach jak w innych poprzednich Pass ach.

Teraz po częstych wyłączeniach 2-3 razy dziennie przez 2 dni zaczyna się robić bardzo ciekawie. Wysokie rejestry zaczęły się robić delikatne i bardziej miłe dla ucha. Zaczynam lubić ten wzmacniacz dopiero po UWAGA 17 dniach wypalania. Wiec nowi nabywcy nie zamartwiajcie się ,bo będzie dobrze!

Jak minie minimum następne 3 tygodnie to dam znać jak dźwięk będzie "mam nadzieje" ewaluował !

post-5634-0-84117800-1436726572_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.