Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO 579 czy 609

MateuszBrzezinski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad zakupem ktory model i dlaczego

Pozdrawiam

funkcjami oba podobne

609 ma dodatkowo :

-mocniejszy zasilacz czyli większą moc ( ale tutaj zapas jest na tyle duży , ze i 579 ma jej sporo )

-wejście PC in , ale nie wiem czy je wykorzystasz

-2 wejścia HDMI więcej w tym jedno z przodu

jak różnica w cenie spora i nie będziesz korzystał z tego co napisałem to bierz 579

https://www.audiostereo.pl/topic/92374-onkyo-579-czy-609/#findComment-2412912

Witaj,

Poza drobnymi funkcjami na korzyść modelu wyższego, jeśli zależy Ci na jakości brzmienia (szczególnie odsłuchy muzyki), zdecydowanie polecam TX-NR609.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/92374-onkyo-579-czy-609/#findComment-2413149

Witaj,

Poza drobnymi funkcjami na korzyść modelu wyższego, jeśli zależy Ci na jakości brzmienia (szczególnie odsłuchy muzyki), zdecydowanie polecam TX-NR609.

a moze 708?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/92374-onkyo-579-czy-609/#findComment-2414071

Tak zastanawiam się co kolegom tak bardzo podoba się w tych amplitunerach Onkyo.Wczoraj tak z czystej ciekawosci na podstawie wielu zachwytów i piania co nie których forumowiczów udałem sie do Saturna we Wrocławiu miałem sporo czasu i odsłuchiwałem Onkyo 809 z wieloma kolumnami wszystkie jakie tam mieli .Klipsch,Jamo,Heco,Magnat ,Wharfedale,Jbl,Tannoy.To co usłyszałem to totalna porazka ,ani potęznej mocy,ani stereofoni,dynamika jakaś taka licha,najlepiej wypadało to z Klipsch.Wiem że nie ma tam odpowiedniego pokoju ,ale jest pomieszczenie oddzielne około 35 m2.Kolumny przełączałem sam za pomocą odpowiednich ponumerowanych przełączników.Były tam tez Pioneery,Denony,niskie modele,ten Onkyo był najdroższym amplitunerem.

Tak zastanawiam się co kolegom tak bardzo podoba się w tych amplitunerach Onkyo.Wczoraj tak z czystej ciekawosci na podstawie wielu zachwytów i piania co nie których forumowiczów udałem sie do Saturna we Wrocławiu miałem sporo czasu i odsłuchiwałem Onkyo 809 z wieloma kolumnami wszystkie jakie tam mieli .Klipsch,Jamo,Heco,Magnat ,Wharfedale,Jbl,Tannoy.To co usłyszałem to totalna porazka ,ani potęznej mocy,ani stereofoni,dynamika jakaś taka licha,najlepiej wypadało to z Klipsch.Wiem że nie ma tam odpowiedniego pokoju ,ale jest pomieszczenie oddzielne około 35 m2.Kolumny przełączałem sam za pomocą odpowiednich ponumerowanych przełączników.Były tam tez Pioneery,Denony,niskie modele,ten Onkyo był najdroższym amplitunerem.

Na plus to amplituner ten nie był gorący.

https://www.audiostereo.pl/topic/92374-onkyo-579-czy-609/#findComment-2415131

Co zobaczę ,przecież to kolega chce kupic amplituner .Zastanawia się nad Onkyo kiepskimi modelami.Ja akurat miałem do czynienia w domu z 875 i 805,no i wiem że grają o dwie klasy lepiej od modeli z końcówkami 8,9..Napisałem o 809 że straszna lipa co prawda słuchałem tylko na dwa kanały,ale 609 pewnie jeszcze sporo gorsza od 809.

https://www.audiostereo.pl/topic/92374-onkyo-579-czy-609/#findComment-2416048
  • 4 miesiące później...

Na plus to amplituner ten nie był gorący.

Ciekawy jestem jak były skalibrowane głosniki.

Mozna je skalibrowac ze mozna je kręcic na maksa i bedą sobie pykały albo tak ze podgłosisz na 20% i chce te głosniki wyrwać z zawiasów.

https://www.audiostereo.pl/topic/92374-onkyo-579-czy-609/#findComment-2531646

Ja mogę się wypowiedzieć za 579 bo taki model mam.

Proponuje na początek przeprowadzić kalibracje, a potem ewentualnie podkręcić troche jeśli ktoś lubi dobry bas. Mi to gra z kolumnami Taga606v3 +sub koda1000v2 i powiem szczerze, że gra to wszystko pięknie :), nie spodziewałem się takiego brzmienia, miałem do tej pory mini wieże sony MHCRX100 z dodatkowym subem sony 80W i powiem że Onkyo z Taga gra po prostu kilka klas lepiej. Jestem bardzo zadowolony z brzmienia stereo jak i kina. więcej słucham muzyki bo dzięki radiu internetowemu można słuchac swojej ulubionej stacji, ponadto w sieci ampli jest widoczny i z lapka z wifi bez kabli puszczamy swoją muzyczke. nie mam BR, ale że mam staergo lcd bez mpg4 to kupiłem dekoder HD za 125zł cabletech i tam jest usb, które czyta MKV, Divix, na początek wystarczy, :)

za 579 dałem 1600zł z gwarancja na 36 miesięcy EIC ( zarejestrowałem się i otrzymałem dodatkowe 12 miesięcy do 24miesięcy sprzedawcy) Uważam że za te pieniądze amplituner naprawde warty uwagi.

jedyne czego nie ma wobec wyższych modeli to wrat i THX ( sam nie wiem co by WRAT dało bo nie mając tego gra wspaniale)uważam osobiście ze za każdą technologie trzeba płacic dodatkow.

chyb, że ktoś mi wytłumaczy co to WRAT(wzmacniacz szerokopasmowu, ale co on daje? myśle, że ja też musze mieć coś tam żeby mgrało bo gra przecież extra lub THX(wiem że cos od wideo) daje w rzeczywistosci. wiem że np. model 578 miał te technologie ale z nich zrezygnowali na korzyśc neta usb, hdmi trough i skalowania 4K myśle, że to plusy.

ja jestem zadowolony z zakupu i jeśli się nie popsuje to mam nadzieje ze będzie mi służył ten sprzęt wiele długich lat bo nie należe do handlarzy i nie zamierzam sprzedawać tego zestawu.

https://www.audiostereo.pl/topic/92374-onkyo-579-czy-609/#findComment-2531660

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.