Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam takie odczucia że jest lepiej po przesiadce z W7 na zwykłego Linuksa.

Sprawdzić można tylko po co się w to pakować gdy Linuks jest za darmo.

Naprawdę polecam sprawdzić Euphony bo można się zdziwić co do skali zmian jakie ze sobą niesie.

Można skorzystać z wersji próbnej na 30 dni.

wystarczy się troszkę cofnąć i poczytać Twoje wcześniejsze wpisy w tym klubie na temat h160 i miałeś całkiem inne zdanie jak teraz na temat tego wzmaka, więc Twoich opinii przynajmniej ja nie traktował bym poważnie

Jakoś nie jestem odosobniony z opinią iż 160 gra za bardzo skrajami pasm. Może to się oczywiscie komuś podobać , nie kwestionuję tego. Kiedyś tam na początku na mnie zrobił tez fajne wrażenie ale na dłuższą metę słuchać tego się nie dało.

Najważniejsze że Tobie się podoba .

Edytowane przez Luk77

Zauważyłem w swoim systemie pewną zależność.

H200 w porównaniu do H300 gra słyszalnie gorzej na niższych poziomach głośności czyli mówiąc wprost przy cichym słuchaniu. Z czasem ciągłego dopracowywania systemu dokładniej mówiąc transportu i zasilania miałem wrażenie jakby ta skala zaczęła się rozciągać w dół.

W obecnym momencie mogę śmiało powiedzieć, że H200 gra naprawdę dobrze przy cichych odsłuchach, jest bas, dynamika i uporządkowana wieloplanowa scena, po prostu niczego nie gubi mimo tego, że jest cicho.

Jak widać to co podane na wejściu H200 potrafi bardzo dobrze spożytkować i przekazać dalej.

Cały czas ten wzmak mnie zaskakuje :)

Wczoraj w nocy ze względu na to, że wszyscy spali zjechałem ze skali i naszło mnie na kawałki których jakiś czas nie słuchałem

Panowie czy pamięta ktoś może tytuły utworów z pokoju Hegla na AVS 2017 ???

Był tam grany utwór bazujący praktycznie na samym żeńskim wokalu w naszym ojczystym języku.

Jakieś podpowiedzi ???

Panowie, czy 3200 zł za H80 to przyzwoita cena ??

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Jak stan wzmacniacza jest OK i jest to wersja V2 czyli z pre-outem to nie zastanawiałbym się zbyt długo :)

Powiem szczerze (może jestem przygłuchy) mam bez pre-out , kolega ma z pre-out, kilkukrotnie porównywaliśmy -ja u niego ,on u mnie i żadnej różnicy nie słyszałem (kolega również)

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Jak stan wzmacniacza jest OK i jest to wersja V2 czyli z pre-outem to nie zastanawiałbym się zbyt długo :)

Jest bez pre out.

Zdecydowanie brać jak pasuje do reszty.
To się okaże w praniu. Bo moje AP T6 do łatwych w ustawieniu i współpracy nie należą. Zobaczymy na ile przypadną sobie do gustu.

A H-200 i H200 Anniversary- aż taka róznica, słuchaliście ich w jednym systemie jednego za drugim ?

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Powiem szczerze (może jestem przygłuchy) mam bez pre-out , kolega ma z pre-out, kilkukrotnie porównywaliśmy -ja u niego ,on u mnie i żadnej różnicy nie słyszałem (kolega również)

Szczerze ....jest różnica :)

Szczerze, pisałem kiedyś z człowiekiem który sprzedawał Hegle sporowadzane z Norwegii . Napisał mi że przesłuchał ok 20 modeli H300 i na dobra sprawę w większości słuchanych egzemplarzy były drobne różnice. Słuchał u siebie w tej samej konfiguracji.

Szczerze, pisałem kiedyś z człowiekiem który sprzedawał Hegle sporowadzane z Norwegii . Napisał mi że przesłuchał ok 20 modeli H300 i na dobra sprawę w większości słuchanych egzemplarzy były drobne różnice. Słuchał u siebie w tej samej konfiguracji.

Szczerze to w zależności jak poprowadzona jest linia zasilająca do systemu, to mogą występować różnice wynikające z obciążenia sieci takimi ustrojstwami jak np pralka, mikrofala, oświetlenie halogenowe itp.

Zapewniam, że nie ociera to się o wbijanie szpilek w kukiełkę opartą o kolumnę głośnikową.

Swoją drogą ma gość extremalna pamięć słuchową. Rozróżnić 20 sztuk H300 między sobą....no no Respect :)

A H-200 i H200 Anniversary- aż taka róznica, słuchaliście ich w jednym systemie jednego za drugim ?

Zapytaj Jacm'a miał oba u siebie.

W skrócie z tego co wiem, jest to wypośrodkowane brzmienie między H200 a H300.

Jeżeli słuchałeś 300-setki i 200-setki, to łatwo sobie to w głowie poukładać.

To się okaże w praniu. Bo moje AP T6 do łatwych w ustawieniu i współpracy nie należą. Zobaczymy na ile przypadną sobie do gustu.

Coś tam zagra, ale nie spodziewaj się że wciśnie z nich to do czego zostały stworzone, koniecznie opisz swoje spostrzeżenia

Hej

Po wielu rozważaniach czy dzielonka czy integra na razie padło na H360 :)

Czy użytkownicy tego wzmacniacza mogą polecić jakiś pasujący do niego kabel zasilający ?

Edytowane przez Szobod

Kumpel ma zespół żona na wokalu i nawet fajne płyty nagrywają . On jest perkusistą i chciał wzmak z dobitnym basem . Po drodze na ostatnia wycieczkę w góry udało mi się dostać dla niego Krella Kav 300 i .

To jest strzał w dziesiątkę jeśli ktoś stawia na dół pasma i ma bardzo dobrą scenę . Przy dobrym sprzęcie towarzyszącym nie stwierdzam żadnej suchości na średnicy , barwa bardzo dobra . Jak ktoś nie chce liniowości jak w Heglu i chce żeby bas był dobitny w każdej muzyce i w każdym nagraniu to jest to bardzo dobry wybór . Mnie ten bas sponiewierał .

Swoją drogą kiedyś też te krelle opisywali że grają sucho i bez barwy . Nawet w opisach ktoś potem przepraszał że to wina jednak słabej reszty a nie Krella . Potwierdzam to nie wina Krella . Tak samo jak i H 200 :)

Jest bez pre out.

Niestety zmartwię Cię ale Audio physic tempo 6 nie napędzi H 80 .Ma je mój znajomy słuchaliśmy z 80 , 200 i 300 i Audio Physic grają dopiero od H 200 czyli powyżej 200 watt .

Jest wiele możliwości generalnie ten sam wzmak gra dla nas inaczej w zależności od naszego nastroju samopoczucia czy skoków napięcia prądu ,długości czasu kiedy sprzęt nie był używany itd itp .

Aniwersary ma szybkość 200 i barwę 300 gdyby miał jeszcze bas z 300 to byłby lepszy od 300 :) dla mnie osobiście przy czym to lepsze byłoby niuansem takim powiedzmy 5 % . Więc róznice ogromne dla wyczynowców audiofilów nie znaczące nic dla kochających muzykę .

Pisałem kiedyś jeżeli ktoś ma kolumny schodzące poniżej 30 Hz to zdecydowanie warto H300 przy kolumnach które nie schodzą zbyt nisko H200 zupełnie wystarczy a H200 Aniversary to już będzie szczyt . Następny progres to dopiero wymiana niżej schodzących kolumn i dokompletowanie H300 albo jak ktoś lubi więcej basu to 360 .

post-5152-0-88784000-1535638895_thumb.jpg

Edytowane przez jacm

Hej

Po wielu rozważaniach czy dzielonka czy integra na razie padło na H360 :)

Czy użytkownicy tego wzmacniacza mogą polecić jakiś pasujący do niego kabel zasilający ?

Ja mam do h300 wireworld gold electra i jest extra :)

"Niestety zmartwię Cię ale Audio physic tempo 6 nie napędzi H 80 .Ma je mój znajomy słuchaliśmy z 80 , 200 i 300 i Audio Physic grają dopiero od H 200 czyli powyżej 200 watt ."

Zawsze mnie zastanawia co to znaczy "nie napędzi"?

Podłączałem różne wzmacniacze np. ze skrajnymi mocami creek 50a czy MF 6 si i faktycznie co do brzmienia wzmacnianego dźwięku różniły się od siebie natomiast w granicach dla mnie akceptowalnych głośnościach/ wzmocnieniach wspomniany creek nie miał zadyszki a zapas amperów wstarczal aby wtedy kiedy trzeba poruszymy membranami.

Objawy braku kontroli nad kolumnami to zlewanie się instrumentów , spowolnienie dzwięku , jednostajny misiowaty bas i przede wszystkim brak dynamiki , dochodzi jeszcze rozmycie sceny itd itp .

Oczywiście H80 gra miło z AP V6 do czasu porównania z czymś mocniejszym .

Jest bez pre out.

Według mnie powinno być przynajmniej poprawnie. Słuchałem AP Tempo 6 z Cocktail Audio X30 i grało to bardzo przyzwoicie. H80 ma mocniejszą końcówkę, powinno być lepiej.

Użytkownik eltoro dnia 30.08.2018 - 06:02 napisał:

Jest wiele możliwości generalnie ten sam wzmak gra dla nas inaczej w zależności od naszego nastroju samopoczucia czy skoków napięcia prądu ,długości czasu kiedy sprzęt nie był używany itd itp .

Zgadzam się w 200% taka prawda o heglach.

Myślałem o trochę bardziej budżetowym rozwiązaniu :)

Lepiej iść w używany ale z pewnych rak wyzszy model.

Ten Wireworld wcale nie byl jakiś kosmicznie drogi porównując do cen dzisiejszych kabli ;)

Fantastyczny głos są Ciary .

Mówią, że to druga Whitney Houston :)

Może i mają rację

Ten wykon jest na Tidalu w dobrej jakości.

Jak pierwszy raz go odpaliłem to buzia otworzyła się naprawdę szeroko :)

Mówią, że to druga Whitney Houston :)

Może i mają rację

Ten wykon jest na Tidalu w dobrej jakości.

Jak pierwszy raz go odpaliłem to buzia otworzyła się naprawdę szeroko :)

Pewnego brytyjskiego brzmienia nawet chiński HEGEL nie jest w stanie odtworzyć

Edytowane przez Luk77

Pewnego brytyjskiego brzmienia nawet chiński HEGEL nie jest w stanie odtworzyć

Nie wiem dlaczego ale Krall działa mi na nerwy niesamowicie. Jej maniera śpiewania i pewnie to ze katowana jest na okraglo na pokazach

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.