Skocz do zawartości
IGNORED

optoma hd 300x / hd 33

darek061284

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Niedawno zakupiłem nowy projektor optoma hd 300x (zdj. w galerii) wybrałem go ponieważ bardzo byłem zadowolony z innej optomy a mianowicie HD 20 ,chciałbym poznać opinię innych posiadaczy ww projektorka ewentualne porównania z droższym bratem czyli optomą HD33. Z racji iż na razie nie posiadam okularów 3DRF ciekaw jestem jakości efektu 3d z gier na PS3 ,blu-ray 3D,3dtv z ''n'' i filmów mkv (SBS)

https://www.audiostereo.pl/topic/92358-optoma-hd-300x-hd-33/

Witam wszystkich.

Niedawno zakupiłem nowy projektor optoma hd 300x (zdj. w galerii) wybrałem go ponieważ bardzo byłem zadowolony z innej optomy a mianowicie HD 20 ,chciałbym poznać opinię innych posiadaczy ww projektorka ewentualne porównania z droższym bratem czyli optomą HD33. Z racji iż na razie nie posiadam okularów 3DRF ciekaw jestem jakości efektu 3d z gier na PS3 ,blu-ray 3D,3dtv z ''n'' i filmów mkv (SBS)

Mam co prawda Acera, ale jakośc 3d jest niesamowita wyraznie lepsza z płyt BR3d niż "N", Cyfra. Napisz jak wyglada 2D tego projektora w stosunku do Optomy HD 20. Efekt 3d z gier oki.

Mam co prawda Acera, ale jakośc 3d jest niesamowita wyraznie lepsza z płyt BR3d niż "N", Cyfra. Napisz jak wyglada 2D tego projektora w stosunku do Optomy HD 20. Efekt 3d z gier oki.

szczerze to jakiejś wielkiej różnicy nie widzę miedzy tymi projektorami w kwestii 2D ,aczkolwiek za uwagę zasługuje rewelacyjna czerń na korzyść hd300x znacznie lepsza niż w hd20 szczególnie przy wyborze tryby obrazu na referencyjny ,świetnie sie sprawdza w filmach hd w grach natomiast moze troszeczkę przeszkadzać ale od czego są ustawienia własne ;)

szczerze to jakiejś wielkiej różnicy nie widzę miedzy tymi projektorami w kwestii 2D ,aczkolwiek za uwagę zasługuje rewelacyjna czerń na korzyść hd300x znacznie lepsza niż w hd20 szczególnie przy wyborze tryby obrazu na referencyjny ,świetnie sie sprawdza w filmach hd w grach natomiast moze troszeczkę przeszkadzać ale od czego są ustawienia własne ;)

Włąśnie skalibruj go po swojemu bo zwykle ustawione tryby są do kitu. Jak kupiłem Acera to byłem załamany kolorami jednak kilka godzin kalibrowania uczyniło go zupełnie innym projektorem.

Czy przed zakupem porównywałeś jakość obrazu pomiędzy HD300x a HD33?

Czy rzeczywiście widać różnicę w jasności i kontraście?

Też się zastanawiam nad kupnem projektora 3D i właściwie biorę pod uwagę te dwa modele. I zastanawiam się czy warto dopłacać do HD33?

pozdr

Też się zastanawiam nad kupnem projektora 3D i właściwie biorę pod uwagę te dwa modele. I zastanawiam się czy warto dopłacać do HD33?

pozdr

Sprawdz jesze Epsona nim kupisz poobno bardzo dobre są te nowe modele z 3d i cena taka jak Optomy.

pozdr

niestety nie miałem możliwości porównania niemniej zadowolenie z hd20 i jego możliwości i jakości obrazu wzieło górą.

hd33 jak i hd 300x to praktycznie to samo traka lepsza hd20 ze wsparciem 3Di paroma bajerami jak pure engine,a różnice w kontraście i w świeceniu w mojej opinii nie sa warte różnicy wynoszącej 2000zł( w momencie gdy go kupowałem oczywiście ).

Bardzo długo porównywałem , szukałem opinii i porównań na zagranicznych serwisach i forach ,(nawet instrukcje sa takie same )na dodatek kolor czarny niby nic ale mi bardziej kojarzy sie z sprzętem przeznaczonym pod KD niż biały bardziej multimedialny tak wiec zastanów sie czy warto dopłacać

Włąśnie skalibruj go po swojemu bo zwykle ustawione tryby są do kitu. Jak kupiłem Acera to byłem załamany kolorami jednak kilka godzin kalibrowania uczyniło go zupełnie innym projektorem.

szkoda ze to nie optoma bo chętnie bym sprawdził Twoje ustawienia osobiście ;)

próbuj zwykle tryby fabryczne są do niczego polecam też szary ekran

Na ekran juz niestety za późno niemniej musze poszukać może jakiś kalibratorów obrazu hd ,zeby wiedzieć czym sie kierować itp znasz może coś takiego ?

Na ekran juz niestety za późno niemniej musze poszukać może jakiś kalibratorów obrazu hd ,zeby wiedzieć czym sie kierować itp znasz może coś takiego ?

Nie darku kalibrowałem na czuja i niestety zabrało mi to bardzo dużo czasu wstyd powiedziec ile, ale w końcu mam efekt bardzo dobry jak na ten projektor. Szary ekran sprawił, ze czerń stała się czerniejsza o kilka tonów.

Nie darku kalibrowałem na czuja i niestety zabrało mi to bardzo dużo czasu wstyd powiedziec ile, ale w końcu mam efekt bardzo dobry jak na ten projektor. Szary ekran sprawił, ze czerń stała się czerniejsza o kilka tonów.

Może kolego byś się pochwalił swoimi ustawieniami. Ktoś może by skorzystał i też by te ustawienia mu pasowały.

Jeżeli to nie bedzie wielką tajemnicą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.