Skocz do zawartości
IGNORED

ACCUPHASE E-205 do DALI 450

m.stank2

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o połączeniu ACCUPHASE E-205 z DALI 450 po tuningu (zmienione wysokotonowe i zwrotnice). Muzyka to głównie szeroko pojęty rock, metal symfoniczny i czasem wszystkiego po trochu.

Trzeba nie lada fuksa, abys spotkal kogos, kto ma tego Accu, te same Dali i na dodatek dokonal

tuningu w ten sam sposob, o ktorym nic nie wiadomo, poza tym, ze zmieniono gwizdki i zwrotnice.

Jak ktokolwiek moze wydac sensowna opinie? Sam posluchaj i ocen, po co Ci potwierdzenie u innych?

Ewentualnie doprecyzuj swoje przemyslenia, odczucia lub oczekiwania.

• 3 tygodnie później...

Witam szanownych forumowiczów

Niedawno zakupiłem Accuphase E 450 i DP 75. Mój problem polega na tym, iż szykuje mi się zmiana kolumn obecnie posiadam Monitor Audio RX8. Chyba troszkę za niska półka dla accuphase. Proszę o poradę co wybrać z masy promowanych między innymi przez Nautiliusa Dynaudio.Tak się zastanawiam czy to jedyny dobry wybór dla Accuphase. Jestem wzrokowcem i bardzo zależy mi na Piano Black. Wiem kolor nie gra ale poza słuchaniem miło pobudzić inne zmysły.

Propozycje, które usłyszałem niedawno to Piega P8LTD, Dynaudio 360,340,380, MA GX 300, MA Platinum 200, Cassabe, Focal Electra 1038B, Trinagle. Z góry wielkie dzięki

Moje kabelki zasilanie furutech fp-3ts762, głośnikowe U2t, XLR FA 220 i drugi XLR Staright Wiree Crescendo II

Witam.Accuphase E-250 był kiedyś testowany w Audio i polecali go do Rocka i Metalu (Nie tylko), ze względu na ciepłe brzmienie.

Pozdrawiam.

Miałem kiedys E-206,to bardzo zrównoważony i uniwersalny wzmacniacz,nie sądzę żeby E-205 różniła sie zasadniczo.Określiłbym to jako bezpieczny wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.