Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie monitory do Marantza pm8003 do 3tys pln ?

penny

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie monitory by zagrały z Marantzem pm8003 w pokoju 17 m2 , muzyka to Faith no More , Jazz , Massive Attack .

Chciałbym , żeby mi to grało chociaż w przybliżeniu tak jak moje Sennheisery hd 595 ...

Obecnie " na tym czasem " słucham na monitorkach od piano crafta , potrzeba mi więcej basu i tej reszty też...

Mogę wydać tak do 3 tys pln , mogą być też używane .

Witaj,

koniecznie weź pod uwagę monitory TANNOY Revolution Signature DC4 S oraz Monitor Audio Rx2.

Myślę jednak, że musisz poświęcić trochę czasu i przesłuchać poszczególne propozycje

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałem niedawno jeszcze ze swoim PM7003 właśnie RX2 i była to udana kombinacja.Ładnie się Marantz zgrywał z MA, basy potężne prawie jak podłogówki, detaliczna góra i wyraźna średnica.Najlepiej grały mi te kolumienki w Jazz.Jak dobrze się poszuka to można kupić używane RX2 poniżej 2tys.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Jakie monitory by zagrały z Marantzem pm8003 w pokoju 17 m2 , muzyka to Faith no More , Jazz , Massive Attack .

Chciałbym , żeby mi to grało chociaż w przybliżeniu tak jak moje Sennheisery hd 595 ...

Obecnie " na tym czasem " słucham na monitorkach od piano crafta , potrzeba mi więcej basu i tej reszty też...

Poszukaj w RLS - ja na niemal identycznej przestrzeni mam ustawione RLS Elara (pierwsza wersja) podpięte do Marantza 66SE KI.

Świetna przestrzeń i nisko schodzący, dobrze kontrolowany bas.

Wojtek

A czy MA RX2 nie byłyby za ostre u góry w połączeniu z Marantzem ? Bo tego się boję zawsze w głośnikach .

Raczej nie będzie za ostro Rx2 same w sobie nie grają agresywnym dzwiękiem co prawda ciepła chyba tam jest niewiele ale żeby od razu ostro zdecydowanie nie.Jeśli masz wątpliwości bierz swój wzmak do sklepu i będziesz wiedział co i jak.Pzdr

słucham podobnej muzyki, polecam dynaudio x16.

Popieram EMiL'a. Spokojnie mozesz celowac w cos z Dynaudio. Ja mam pm8003 podlaczony do Dynaudio Contour s 1.4 (troche przekracza Twoj budzet) i gra to slicznie, tzn. juz nie gra bo marantza zastapil IA-30T Linear Audio Research i jest o wiele lepiej. Natomiast spokojnie mozesz celowac w serie Dynaudio DM badz wlasnie Excite.

Jak masz HD595+PM8003 to możesz kupić tylko używane kolumny. Wymienione powyżej będą irytująco słabe. Ja do PM7003 mam MA GX 200 i po HD600 dopiero to gra dobrze.

Własnie nad tym co napisałeś , zastanawiam się od czasu jak kupiłem te słuchawki ... mianowicie , co to muszą być za głośniki , żeby słyszeć na nich to co dają te słuchawki ( niezależnie czy je podpinam pod dziurkę cd sa 8003 , czy do pm8003 efekt jest niesamowity ) . Czy czasem nie lepiej dozbierać do powiedzmy 4 tys i kupić coś co kosztowało jako nowe ok 9, 10 tys . Może tędy droga do poszukiwanego brzmienia ...

Jak masz HD595+PM8003 to możesz kupić tylko używane kolumny. Wymienione powyżej będą irytująco słabe. Ja do PM7003 mam MA GX 200 i po HD600 dopiero to gra dobrze.

Irytująco słaby to jest marantz pm7003 i tyle na temat jakości Twojego wpisu:)

Monitory spokojnie dają radę z MA z odpowiednim wzmacniaczem.*

*zakładam, że nie nagłaśnia się pokoju wielkości stodoły.

Przy okazji sie troche posmialem:)

a na zdrowie:)

Zastanawiam się jak "wspaniały" musi być dźwięk z hd600 i dziurki PM7003.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.