Skocz do zawartości
IGNORED

przedłużacz ciąg dalszy !

bazancior

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolejny raz,

Jako, że wysłałem kilka maili do firm produkujących i sprzedających kable... w zasadzie dostałem dwie odpowiedzi dotyczace przedłużenia kabka słuchawkowego (Seen... HD 380 Pro). Jedna firma proponuje mi przekablowanie słuchawek za jakieś 350-450 PLN, co niestety jest dla mnie cena zaporową... po drugie nie wiem do końca, nie jestem przekonany czy to dobry pomysł. Druga droga prowadzi do przedłużacza Grado, 4,5 m. W zwiazku z tym mam pytanie... czy ktoś jest w posiadaniu tego przedłuzacza ? i ma jakies może własne opinie na jego temat ? Widziałem na forum (2008), pojawił się na krótko wątek i padła nazwa tego przedłużacza ale niewiele szczegółów. Bede bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Sebastian

https://www.audiostereo.pl/topic/92181-przed%C5%82u%C5%BCacz-ci%C4%85g-dalszy/

Kiedyś też myślałem o kupnie tego kabla Grado,nawet mi proponowano w sklepie przelutowanie za dodatkową opłatą,w końcu sam kupiłem przewód inny i sam zrobiłem rekablowanie w całych słuchawkach HD555 jednym kablem .Miałem inny przedłużacz,ale zrezygnowałem,plątanina,wypinanie się wtyku z gniazda.Poszukaj sobie jakiegoś dobrego przewodu np:mikrofonowego i sam zrób sobie taki przedłużacz.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Używam przedłużacza GRADO razem z GRADO SR80i. Wykonany bardzo solidnie, przewód elastyczny i wygodny, wtyk siedzi pewnie i jeszcze nigdy sam się nie wypiął, zmian w dźwięku (z przedłużaczem i bez) nie zauważyłem . Jeżeli nie chcesz się bawić w DIY dla zaoszczędzenia kasy, to powinieneś być zadowolony.

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Na słuchawkach grado nie powinno być różnicy bo to ten sam przewód jaki jest w słuchawkach, o ile dobrze pamiętam jest to miedź o długich kryształach w polietylenie i raczej dociepla brzmienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.