Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy ampli do 3.500zl pod klipsch rf82

kris34

Rekomendowane odpowiedzi

onkyo,h/k,denon,arcam,marantz, i inne moga byc uzywane w cenie do 3.500zl ktory najlepiej zagra,pomieszczenie 40m2

onkyo,h/k,denon,arcam,marantz, i inne moga byc uzywane w cenie do 3.500zl ktory najlepiej zagra,pomieszczenie 40m2

dodam ze muzyka wszelka tzw barowa

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jeśli to ma być muzyka to wzmak a nie amplituner. Chyba że nie chodziło Ci o to co napisałeś. Jeśli jednak kino to za 3kzł pojawiają sie zadbane Onkyo 905.

Jeśli to ma być muzyka to wzmak a nie amplituner. Chyba że nie chodziło Ci o to co napisałeś. Jeśli jednak kino to za 3kzł pojawiają sie zadbane Onkyo 905.

tak chce sprostowac to niebedzie tylko muza bedzie 50/50 na wstep przody rf82 a pozniej rozbudowac calosc

Gość Gość

(Konto usunięte)

Albo jeszcze inaczej. Skoro teraz to ma być tylko stereo, to kup dobry wzmak z wejściem procesor. Jak zdecydujesz się na kino domowe to dokupisz amplituner, lub najlepiej właśnie procesor i wzmaka wepniesz w sytem.

Albo jeszcze inaczej. Skoro teraz to ma być tylko stereo, to kup dobry wzmak z wejściem procesor. Jak zdecydujesz się na kino domowe to dokupisz amplituner, lub najlepiej właśnie procesor i wzmaka wepniesz w sytem.

witam wzmak raczej odpada,poniewaz reszte gratkow dokupie jakis miesiac pozniej takze bez zabawy,amoze ty cos doradzis do napedzenia kipsch rf82

Gość Gość

(Konto usunięte)

witam wzmak raczej odpada,poniewaz reszte gratkow dokupie jakis miesiac pozniej takze bez zabawy,amoze ty cos doradzis do napedzenia kipsch rf82

Już Ci pisałem. W tej cenie polecam Onkyo 905. Za 3-kę możesz zadbany znaleźć.

Jeden z najlepszych ampltunerow w momencie pojawienia sie na rynku. Bardzo dynamiczny i funkcjonalny. Dzwiekowo gra na poziomie nowego wzmaka za 1500 zł. Na prawde dobry w stereo i swietny w kinie. Mnostwo ustawien korekcja dla kazdego kanalu indwidualna (basy, soprany equalizer). Bardzodobrze zbudowany 2 transformatory mozliwość stosowania oprocz popularnego bi-ampingu - mostkowanie duzo lepszy efekt w stereo.

Moja Propozycja to Yamaha Rx-v 3900

Napewno Nie zawiedziesz sie na tym klocku ;]

Racja,jeszcze model 3800,i Marantz 6003,6004,6005,8001Denon 4308.Te modele przynajmniej są praktycznie bezawaryjne,czego nie powiem o Onkyo i Harmanie.

Jeden z najlepszych ampltunerow w momencie pojawienia sie na rynku. Bardzo dynamiczny i funkcjonalny. Dzwiekowo gra na poziomie nowego wzmaka za 1500 zł. Na prawde dobry w stereo i swietny w kinie. Mnostwo ustawien korekcja dla kazdego kanalu indwidualna (basy, soprany equalizer). Bardzodobrze zbudowany 2 transformatory mozliwość stosowania oprocz popularnego bi-ampingu - mostkowanie duzo lepszy efekt w stereo.

wszystko ok ale jak to zagra z klipsch rf82

w 3900 masz tak rozbudowane opcje equalizacji do poszczegolnych kolumn ze nawet na kiepskich zagra to tak jak powinno jesli dobrze ustawisz . w kinie zaga to z wykopem i szeroka scena scena . a jesli chodzi Ci o stereo to nie łudzmy sie . jesli interesuje Cie stereo to nie zaden amplituner tylko wzmacniacz stereo . cos za cos . albo dobre kino albo dobre stereo . jesli to i to to czeka cie droga koncowek mocy i wiecej zabawy . szukasz dobrego ampli do kina to masz . yamaha 3900 . szukasz dobrego stereo . to zwieksz budrzet na dodatkowy wzmacniacz

po co mu bi-ampingu jak on nawet nie wykozysta potencialu kolumn na tym amplitunerze . appli jest do kina domowego a stereo to tylko dodatek . takiego jestem zdania . Amplituner Kina domowego . Wzmacniacz stereo to rozne urzadzenia sluzace do roznych celow . to albo to . 2 w 1 - kupa

uzywany wzmak za 500 zl zagra lepiej niz ten amplituner

mam jeszcze pytanie do autora watku

do czego to mamy zlozyc ? widze ze tylko o kolumnach napisales ? a reszta kolumn ? dvd . blu ray ?

czego oczekujesz ? masz tylko 2 kolumny ? bedziesz filmy na 7.1 ogladac ? bo jak narazie to ja przeczytalem ze ma dobrze muzyka grac . wiedz moze ty nie potrzebujesz ampli tylko wzmaka ?;]

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Zdecydowanie Hk avr 365 polecam obecnie mam klipsch rf 52 na tyl + przody rf 62 sub w drodze napedzane 265 bajka poprostu ale zainwestuj w kabel to ci doradze :)

Zdecydowanie Hk avr 365 polecam obecnie mam klipsch rf 52 na tyl + przody rf 62 sub w drodze napedzane 265 bajka poprostu ale zainwestuj w kabel to ci doradze :)

Człowieku zarejestrowałeś się nie dawno na forum,a z tego co piszesz to twoja wiedza jest raczej zerowa,trochę dystansu i poczytaj,posłuchaj,poobcuj z amplitunerami,a potem radż kolegom.Kupiłeś lipny amplituner.Krótka gwarancja,wadliwy,grzeje się strasznie nie ma Pre-out,mało wejsc analogowych,dalej wymieniać.Amplituner ten to strasznie okrojona lipa,gorszy od dwa razy tańszego avr-255.

w 3900 masz tak rozbudowane opcje equalizacji do poszczegolnych kolumn ze nawet na kiepskich zagra to tak jak powinno jesli dobrze ustawisz . w kinie zaga to z wykopem i szeroka scena scena . a jesli chodzi Ci o stereo to nie łudzmy sie . jesli interesuje Cie stereo to nie zaden amplituner tylko wzmacniacz stereo . cos za cos . albo dobre kino albo dobre stereo . jesli to i to to czeka cie droga koncowek mocy i wiecej zabawy . szukasz dobrego ampli do kina to masz . yamaha 3900 . szukasz dobrego stereo . to zwieksz budrzet na dodatkowy wzmacniacz

po co mu bi-ampingu jak on nawet nie wykozysta potencialu kolumn na tym amplitunerze . appli jest do kina domowego a stereo to tylko dodatek . takiego jestem zdania . Amplituner Kina domowego . Wzmacniacz stereo to rozne urzadzenia sluzace do roznych celow . to albo to . 2 w 1 - kupa

uzywany wzmak za 500 zl zagra lepiej niz ten amplituner

mam jeszcze pytanie do autora watku

do czego to mamy zlozyc ? widze ze tylko o kolumnach napisales ? a reszta kolumn ? dvd . blu ray ?

czego oczekujesz ? masz tylko 2 kolumny ? bedziesz filmy na 7.1 ogladac ? bo jak narazie to ja przeczytalem ze ma dobrze muzyka grac . wiedz moze ty nie potrzebujesz ampli tylko wzmaka ?;]

narazie tylko fronty rf82 lecz w niedalekiej przyszlosci reszta gratkow,wszystko zalezne od funduszy? jako dvd,blu ray ps3 mojego syna,,,,mowisz ze wzmak za500zl zl zagra lepiej niz ten ampli yamaha 3900 i lepiej niz onkyo 905? a co powiesz na wzmak h/k 980 cd 980 mozna to wyrwac w fajnych pieniazkach i narazie by sobie to hulalo jako stereo a pozniej bym dokupil ampli h/k 265 lub 365 ,widzisz zapomnialem dodac chodzi mi tez o to ze niedawno nabylem tv w 3d samsung smart 55cali i do tego przydalby sie ampli w 3d,mozejakies propozycje jakby to polaczyc wszysstko no i oczywiscie kabelki niemusi byc najwyzsza polka tak myslalemcos do 400zl

Nie każdy wzmacniacz za 500 pln zagra lepiej niż Yamaha 1800,1900,3800,3900,Onkyo 905,805 to raczej bzdury.Wzmacniacze też są lipne i trzeba wiedzieć jaki kupić aby dobrze grał.Za 500 pln strzeże to nic dobrze nie gra,może stare uźywki Sony ES 505,Sansui501 i to wszystko .Na wzmacniacz też trzeba przeznaczyć z 1000-1500 pln z rynku używek wtedy tak .Takie popierdziawki jak CA-340,540,Nad-320,315,Denon 500,510,700,Yamaha 397,Marantz 4000,4200,4400,5001,6010 i wiele innych to po prostu lipa i nie będzie różnicy między nimi,a amplitunerami.HK-980 przeciętniak.Nie wart swojej kasy,dużo lepsze trzy razy tańsze 655,665,680,690,6800.

Nie każdy wzmacniacz za 500 pln zagra lepiej niż Yamaha 1800,1900,3800,3900,Onkyo 905,805 to raczej bzdury.Wzmacniacze też są lipne i trzeba wiedzieć jaki kupić aby dobrze grał.Za 500 pln strzeże to nic dobrze nie gra,może stare uźywki Sony ES 505,Sansui501 i to wszystko .Na wzmacniacz też trzeba przeznaczyć z 1000-1500 pln z rynku używek wtedy tak .Takie popierdziawki jak CA-340,540,Nad-320,315,Denon 500,510,700,Yamaha 397,Marantz 4000,4200,4400,5001,6010 i wiele innych to po prostu lipa i nie będzie różnicy między nimi,a amplitunerami.HK-980 przeciętniak.Nie wart swojej kasy,dużo lepsze trzy razy tańsze 655,665,680,690,6800.

TO JAKI WZMAK PROPONUJESZ DO TYCH KLIPSCH RF82 A MOZE AMPLI ONKYO 905 I JAKAS KONCOWKE DO 1000ZL

mialem na mysli Onkyo 905 porownywujac z wzmacniaczem uzywanym za 500 zl a nie yamahe

za 500 zl czasem mozna okazyjnie bardzo fajne klocki kupic . i chodzilo mi tutaj o roznice z wzmacniaczami a amplitunerami

widzialem yamahe rx-v 3800 za grosze na allegro . moze tym sie zainteresuj . bardzo podobna do 3900 . malo rozniaca sie

do tego wzmacniacz stereo i jestes na dobrej drodze .

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

No tu to pojechałeś. I ciekaw jestem co usłyszałeś po zakupie "dobrych kabli" ?

Spoko skoro dla ciebie nie ma roznicy miedzy dobrym kablem a sznurkiem to powodzenia zycze w inwestowaniu w sprzet. Bylem na kilku ciekawych odsluchach pokazano roznice w sprzecie zaczelo sie od podlaczenia wszystkiego na stadnardowych kablach jakie dodaje producent potem mala zmiana i roznica niebotyczna.

Kolejny punkt ktos tam pisal czym bedzie to napedzac dvd blue ray? jesli to ma byc stereo to odtwarzacz cd. Mozna by pisac lepiej zagra ztym tamtym itd propnuj ci isc na odsluch umówic przygotuja cie konkretne zestawy i sam sobie odpowiesz na pytanie .

I nich autor tematu okresli sie na temat niedalekiej przyszlosci i ile chce wydac na calosc, klipsch cechuje wysoka efektywnosc to napewno i w tym przedziale cenowym ciezko cos znalesc dla mnie Marantz SR 5006 gral gorzej niz hk z moimi klipschami ale to juz kewstia tego zeby posluchac przeciez kazdy z nas slyszy inaczej barwy dzwieku

Ps to ze jestem nowy nie znaczy ze nie mam prawa sie wypowiadac moze autor watku tez nie ma za soba parunastu lat pasjii?

Człowieku zarejestrowałeś się nie dawno na forum,a z tego co piszesz to twoja wiedza jest raczej zerowa,trochę dystansu i poczytaj,posłuchaj,poobcuj z amplitunerami,a potem radż kolegom.Kupiłeś lipny amplituner.Krótka gwarancja,wadliwy,grzeje się strasznie nie ma Pre-out,mało wejsc analogowych,dalej wymieniać.Amplituner ten to strasznie okrojona lipa,gorszy od dwa razy tańszego avr-255.

radzę uwaznie czytac posty kolegow autor zakupil tv z 3d czli filmy beda miały dzwiek w hd-master czego 255 nie ma

za 500zl mozna kupic fajny wzmak ale tylko vintage. Jesli to ma rocznikiem, moca i jakoscia stereo dorownac np onkyo 905 to 1500zl minimum trzeba na integre wydac

Spoko skoro dla ciebie nie ma roznicy miedzy dobrym kablem a sznurkiem to powodzenia zycze w inwestowaniu w sprzet. Bylem na kilku ciekawych odsluchach pokazano roznice w sprzecie zaczelo sie od podlaczenia wszystkiego na stadnardowych kablach jakie dodaje producent potem mala zmiana i roznica niebotyczna.

Napisz mi proszę jakie typu sprzęt użyto do tego pokazu? Mniej więcej żebyśmy mieli pojęcie o jakiego typu urządzeniach jest mowa ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie jeszcze Supra i były testowane na Denon AVR-1912,HK-365 i Onkyo 609,no i zagrały lepiej od sprzętu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pewnie jeszcze Supra i były testowane na Denon AVR-1912,HK-365 i Onkyo 609,no i zagrały lepiej od sprzętu.

Nie nie były a chodziło mi tylko o to że uzywając standardowego kabla zasilającego i kabli "byle jakich z sklepu z elektronika" nie uzyskamy tego samego co z dobrym okablowaniem .

Nie zamierzam podważać niczej wiedzy tlko wyraziłem swoja opienie w środowisku tym stawiam kroki od dawna wiec prosze nie podchodzic az tak sceptycznie do moich wypowiedzi wiem co to krytuka kreatywna i jestem na tym forum zeby sie uczyc a nie uczyc kogos

Ukryta Zawartość

Nie nie były a chodziło mi tylko o to że uzywając standardowego kabla zasilającego i kabli "byle jakich z sklepu z elektronika" nie uzyskamy tego samego co z dobrym okablowaniem .

Nie zamierzam podważać niczej wiedzy tlko wyraziłem swoja opienie w środowisku tym stawiam kroki od dawna wiec prosze nie podchodzic az tak sceptycznie do moich wypowiedzi wiem co to krytuka kreatywna i jestem na tym forum zeby sie uczyc a nie uczyc kogos

No ale możesz chyba podać jaki rodzaj sprzętu był użyty podczas tego testu ?

No ale możesz chyba podać jaki rodzaj sprzętu był użyty podczas tego testu ?

Postaram się napisać w sobotę nIestety nie znam się jeszcze na tyle żeby wszystkie.nazwy zapamiętać więc podejdę i się dowiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.