Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki douszne do laptopa do 100zł

Ingarden

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam pchełek, które mógłbym podłączyć do laptopa i mieć przyzwoitą jakość dźwięku (wiadomo, cudów nie oczekuję). Słucham muzyki / trochę produkuję (głównie elektronika) - na laptopie oczywiście tylko takie "szkice" przed zaśnięciem :) Do szlifowania dźwięku mam zestaw stacjonarny.

Nie potrzebuję niczego drogiego, ważne żeby słuchawki jako tako były selektywne i miały trochę słyszalnego basu. Wolę douszne niż dokanałowe, często przytulam się do poduszki jedną stroną głowy :)

W tej chwili stawiam na AKG K319 (można w tej chwili kupić za 65zł - wydaje mi się, że to świetna cena). Inne propozycje to: Vedia srs300 (30zł), Soundmagic PH10 (75zł), Sennheiser mx500 (ale te już ciężko dostać).

Czy K319 zagrają dobrze wpięte do laptopa? Są jakieś lepsze słuchawki w podobnej cenie?

(Laptop to Lenovo g570, o ile to ma znaczenie..)

• 2 tygodnie później...

Za świetna, obawiam się, że to raczej podróbki.

K319 w cenie poniżej 70zł są m.in. w Komputroniku, Saturionie, Karenie, czyli dość znanych sklepach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy to możliwe, żeby to były podróbki? Da się to jakoś poznać "na oko"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozostaje się skusić i kupić, sam potrzebuje jakichś dousznych słuchawek do player mp3.

@smykus_likas

Możesz powiedzieć jak wygląda sprawa przewodu w tych słuchawkach, przerabiałem już kilka modeli w tym przedziale cenowy i po pewnym czasie przewod staje sie sztywny jak drut.

Tutaj nic takiego nie zaobserowałem. Problemem jest potencjometr na kablu, bo jest wieeelki :) Plus, że działa bardzo dobrze, nic nie trzeszczy, nie ma luzów. Ale jest dosyć ciężki. Poza tym kabelek jest bardzo krótki (chyba 20 cm) i trzeba posiłkować się przedłużaczem, który oczywiście jest na wyposażeniu. Przez 18 miesięcy uzytkowania, jedyny problem to przerwany kabel od przedłużacza. Sporo biegałem z tymi słuchawkami i od uderzeń gdzieś się kabelek przerwał. Kupiłem nowy przedłużacz za 1 zł :). Na co dzień grają podłaczone do Sony S638.

A jak wygląda sprawa ergonomii, nie masz problemów z wypadającymi z ucha słuchawkami? Czytałem, że ludzie majątakie problemy, przetworniki są trochę większe niż u konkurencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.