Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz kontra NAD; Bowers&Wilkins kontra KEF

AnnaR

Rekomendowane odpowiedzi

"Tylko" Made In Japan na tylnym panelu.

Pozostałe są Made in China.

Top Hi fi wyprzedawał je jak dystrybucje przejał Horn za 1100 zł nowe o ile dobrze pamiętam. Mieli właśnie japończyki.

Dodam jeszcze że marantz zagrał bardzo podobnie do nada 326 ale tylko w średnicy dół nad miał bardziej nachalny ale prawdziwą porażkę nad poniósł na wysokich i w przestrzeni -choć barwa całkiem całkiem to blasku więcej miał marantz - naim był bardzo krótko przesłuchiwany bo zwyczajnie nie był brany pod uwagę przy zakupie - to inna półka - exposure ujmował wysokimi i ogólną subtelnością -dlatego w tej grupie moja kolejka to 1 marantz 2 exposure 3 nad - czy będę zbierał na naima to jeszcze się okaże bo może jeszcze zrobię krok w bok do exposura w stronę nada raczej nie (ale żyć by się z nim dało ) - ale ta trójka to bardzo udane wzmaki - podkreślam jednak odsłuch bardzo wskazany (to w sumie głupia rada na forum ale kloce tak różnie potrafią zagrać że warto) tymczasem marantz mnie pieści czy ten znaczek japan jakoś inaczej brzmi ? nie sądzę - to już taki włos na czworo

Marantz PM6004 zakupiony i odsłuchany!

Skład: wspomniany wyżej + Marantz CD 63SE + JBL E80 + Real Cable BM250.

Jak widzicie, kolumny najlepsze nie są, ale całość zagrała wspaniale. Najbardziej zaskoczył mnie in plus bas. Niski, mocny, kontrolowany, miękki. Druga sprawa, to wokale. Wyraźne, głębokie, szczegółowe, bez najmniejszego zamulenia. Góra pasma bardzo dobra, ale lekko zbyt ostra. Myślę, że odpowiadają za to kable głośnikowe, gdyż są miedziano-srebrne. Już zakupiłem z czystej miedzi i jutro podmieniam.

Przesłuchałem różną muzę i najlepsze wyniki dały koncert Unplugged Korna i Alice i Chaince. Normalnie jakbym siedział w pierwszym rzędzie.

Jestem mega zadowolony i szczerze polecam ten wzmacniacz

A przy okazji... może polecicie mi do niego kolumny w granicach 2000 zetów? Mogą być używane. Założylem nawet taki post na forum, ale nie cieszy się zbytnią popularnością. Może tutaj będzie lepiej.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Marantz PM6004 zakupiony i odsłuchany!

Skład: wspomniany wyżej + Marantz CD 63SE + JBL E80 + Real Cable BM250.

Jak widzicie, kolumny najlepsze nie są, ale całość zagrała wspaniale. Najbardziej zaskoczył mnie in plus bas. Niski, mocny, kontrolowany, miękki. Druga sprawa, to wokale. Wyraźne, głębokie, szczegółowe, bez najmniejszego zamulenia. Góra pasma bardzo dobra, ale lekko zbyt ostra. Myślę, że odpowiadają za to kable głośnikowe, gdyż są miedziano-srebrne. Już zakupiłem z czystej miedzi i jutro podmieniam.

Przesłuchałem różną muzę i najlepsze wyniki dały koncert Unplugged Korna i Alice i Chaince. Normalnie jakbym siedział w pierwszym rzędzie.

Jestem mega zadowolony i szczerze polecam ten wzmacniacz

A przy okazji... może polecicie mi do niego kolumny w granicach 2000 zetów? Mogą być używane. Założylem nawet taki post na forum, ale nie cieszy się zbytnią popularnością. Może tutaj będzie lepiej.

http://m.allegro.pl/tannoy-mercury-custom-51-black-shadow-fvat-i4015267407.html

Zostawiasz fronty, a reszte sprzedajesz :)

Fronty to aktualnie nie do kupienia jako nowki, Tannoy Mercury F3 - idealne do Marantza i Twojego metrazu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.