Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki surround

gornn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nadszedł czas o powiększenie mojego zestawu kina domowego o tylne głośniki.

Obecnie posiadam Harman Kardon AVR 255, fronty-Monitor Audio br6, central Bronze BX.

Zastanawiam się jakie głośniki na tył zakupić. Głośniki będą stały bardzo blisko ściany więc powinny być raczej zamknięte (odpada Monitor Audio BX1).

Zastanawiam się czy warto ładować kasy w głośniki tylne,czy raczej kupić jakąś taniznę. Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/91857-g%C5%82o%C5%9Bniki-surround/

Witam

Nadszedł czas o powiększenie mojego zestawu kina domowego o tylne głośniki.

Obecnie posiadam Harman Kardon AVR 255, fronty-Monitor Audio br6, central Bronze BX.

Zastanawiam się jakie głośniki na tył zakupić. Głośniki będą stały bardzo blisko ściany więc powinny być raczej zamknięte (odpada Monitor Audio BX1).

Zastanawiam się czy warto ładować kasy w głośniki tylne,czy raczej kupić jakąś taniznę. Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam

Żadnej tanizny, to już nie te czasy że byle co powiesisz z tyłu, i będzie git - zwłaszcza, że masz BX'y więc moim zdaniem powinieneś kupić na tył BX FX, typowo ścienny głośnik i zdaje to egzamin. Ja wiem, że jest kryzys i wszyscy tą kasę kiszą, ale kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje.

Dokładnie - tak jak pisze don111, te głośniki powinno się powiesić na tylnej lub bocznych ścianach jak masz taką możliwość i żadne okno czy drzwi nie przeszkadzają - cena za nie nie jest aż tak wysoka, a i rabacior można uzyskać. Jedyne zastrzeżenie(wizualne) to że te 1 centymetrowe ranty widać, czego w RX FX już nie ma i wygląda to o klasę lepiej - niestety drożej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.