Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do 800zł

aikido81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym kupić słuchawki przeznaczone do słuchania muzyki klasycznej. Wiadomo, nocą obowiązuje cisza nocna i nie bardzo mnie "bawi" pukanie policji do drzwi ;))

Słuchawki mają być jak na chwilę obecną podłączone do zestawu Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004. Kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć wynosi do 800zł.

Może słuchawki Denon AH-D1100?

https://www.audiostereo.pl/topic/91850-s%C5%82uchawki-do-800z%C5%82/

Oczywiście możesz spróbować posłuchać Beyerdynamic, jednak do klasyki bardziej namawiałbym na Grado SR-125i oraz Audio-Technica ATH-A700. Obydwa modele bez problemu będą współpracowały z "dziurką" w Twoim systemie

Proponuję odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Za 800 zl kupisz AKG K701. Osobiscie mam model K702 i mialem tez marantza 7003. Dziurka lepsza jest w odtwarzaczu niz we wzmacniaczu, natomiast przyjemniej slucha sie na oddzielnym wzmacniaczu sluchawkowym. Ja mam akurat vincenta khv-111. Roznica jest spora, a ze wzgledu na to, iz sluchac bedziesz dlugo to zakup wzmacniacza sluchawkowego traktowalbym jako koniecznosc.

Do klasyki Grado się świetnie sprawdzą. Model 125i jest po prostu świetny. Zagra ze wszystkiego. Musisz tylko posłuchać czy właśnie taki sposób prezentacji Tobie będzie odpowiadał. Słuchawki bardzo szczegółowe, przekazujące muzykę w sposób bardzo emocjonalny. Niestety potrafią również ukłuć w ucho ostrym przełomem średnicy i wysokich. Dosyć wygodne (jak na Grado :)

• 1 rok później...

Panowie, a czy uda się taka sztuczka ;) aby zasilać DT 880 z dziurki we wzmacniaczu NAD 350 i te słuchawki zagrają jak należy, albo przynajmniej przyzwoicie ?

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.