Skocz do zawartości
IGNORED

Jeszcze raz słuchawki 500-800 zl

Luc

Rekomendowane odpowiedzi

ps.

miałem też Sony MDR-F1 - one faktycznie mierząc oczekiwaniami większości audiofilów "nie mają basu" więc nie ryzykowałbym jeśli lubisz dobry bas

one literalnie "nie mają basu"

Podobno pełnię swoich (nie)możliwości sonicznych AKG K701 osiągają po 700 godzinach grania. Co do SR225 - to jest półka cenowa i jakościowa Sennheiserów HD595, tyle że grają zgoła inaczej, ja wolałem Sennki. Teraz mam SR325i i według mnie stosunek jakość cena jest w nich bardzo wysoki. Pomijając SR60 za $69 pewnie najwyższy. W każdym razie o ile SR225 wzbudziły we mnie mieszane uczucia, o tyle dzięki SR325i stałem się niemal gradomaniakiem. I nie chodzi tu o jaskrawość, która znika w odpowiednim towarzystwie, ale o to, co te słuchawki potrafią zagrać, i jak zagrać. Dla mnie to już hi-end. RS2 są ciutkę lepsze, grają inaczej, ale też kosztują prawie drugie tyle.

A ja lubię K701 za to, że można ich słuchać nawet na kacu (jak to określił Piotr Ryka).

Choć słuchawki Aurvana Live! są moim typem na dzisiaj (mam jedną parę na zbyciu - a cena idzie w górę).

DT880 sprowadzam z Niemiec, ale nie spodziewam się cudów, skoro K701 poza sceną nie miały jakiś szalonych przewag nad AL.

Posłuchaj i oceń sam.

Ja opisałym tylko to, co z nich usłyszałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Inni userzy to częściowo potwierdzają (dalsza część wątku) - a o zbiorową psychozę bym ich raczej nie podejrzewał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posłuchałbym, ale są trudności obiektywne. Np. dzieci jakoś dziwnie patrzą na zwały słuchawek w mnie w domu... i marudzą, że im od ust odejmuję. Teraz mam:

2x hi-end, 1xmedium end, chyba 5 różny-end.... raz chciałem coś sprzedać, nikt nie chciał, no trudno.

Daj spokój, cena jest śmieszna przy brzmieniu tych słuchawek. Wygoda jest obłędna (lepsza niż w AKG czy Grado RS1), ale niewykluczam że w upalne dni mogą grzać w uszy, ale otwarte w takich warunkach tez pewnie grzeją, tylko nieco mniej.

Natomiast gdybyś chciał sprzedać K701, to chętnie kupię wygrzane za 1 kzł, głównie dla sceny i...dłużeszgo kabla - nie potrzebuję przedłużacza :))) (a to, wbrew pozorom, nie jest bez znaczenia)

Roland rok temu mogłeś takie AKG K701 wygrzane ponad 700 godzin kupić ode mnie co Ty znów ludziom zawracasz głowę? O Lake People G99/2 też zawracałeś mi głowę-dałem Ci nawet namiar na taniego dostawcę a kupiłeś coś robionego przez naszych forumowiczów za 1/4 ceny.

AKG K701 żadne grzanie nie pomoże-wiem bo miałem je ponad pół roku

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 10 miesięcy później...

Witam

Witam, nie chcialem zakladac nowego tematu

Po lekturze zostaly mi tylko dt990 pro, grado sr60, sr80 i dt150 i mam duzy problem ktore wybrac? Muzyka rozniasta, dzwiek lubie dynamiczny z mocnym basem choc reszta pasma tez mogla by byc dobra:)

Ktore z nich sa najlepsze?

aha beda graly na wzmacniaczu yamaha dsp a2 lub marantz cd63kis moze pozniej z jakism wzmakiem sluchawkowym

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

słuchałem przed świątami wielu słuchawek... i po kilku odsłuchach padło na AKG 727 HD, które moim zdaniem pasują do Twoich wymagań... najlepiej posłuchać...

pozdrawiam

Wiem ze najlepiej posluchac ale nie mam takiej mozliwosci- w mojej miescicnie wogole nie ma sluchawek pow 100zl:) wiec zostaja sklepy internetowe... a jak sie ma dt150 z 990pro?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

krzychlis tylko te akg widzialem po 400$$ wiec troszke za duzo:)

pomylka 272 kosztuja 400$ a te co mi podales 727 wogole nie istnieja:) tzn google nic nie wyszukuje...

Ok dzieki za info:) Juz kiedys myslalem nad 990 pro ale jak wiecie sluchaweczek jest sporo i przypadkiem natrafilem na grado akg z pozytywnymi opiniami i znow metlik mi sie w glowie zrobil...

ale sluchawki maja byc dynamiczne z mocnym basem:)

stecko, 8 Lut 2009, 11:39

>pomylka 272 kosztuja 400$ a te co mi podales 727 wogole nie istnieja:) tzn google nic nie

>wyszukuje...

Oj bardzo przepraszam [późno było jak pisałem]... oczywiście mam na myśli 272 HD... ta cena to jakiś kosmos... ja kupiłem w sklepie w okolicach 500 PLN+... [po negocjacjach...]

pozdrawiam...

ale słuchawki są naprawdę transparentne i zamknięte... więc domownicy mnie nie ścigają :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.